reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Tysia no przy tych czarnych tak bylo. Teraz te sa olcha, a podobnego kolor mamy w sypialny szafe i komody wec spokojnie raz w tyg wycieram :)

reklama
hej dziewczynki :*

u Nas od rana Ksawery daje czadu. Ciezko wyjsc z domu, a jak juz sie wyjdzie, wrocenie jest jeszcze gorsze. Drzewa polamane, blok mam wrazenie ze jeszcze troche a sie przewroci.

patu$ widze ze Ty juz po owulce, trzymam kciuki :*

tysia hehehe taaaa, chyba bym wtedy byla zszokowana, ale wiesz, u mnie jeszcze nigdy temperatura nie poszybowala powyzej 36,87, wiec jutro nie spodziewam sie juz wzrostu :-( choc te trzy dni zaliczam do nowego rekordu temperaturowego, bo jeszcze tak wysoko nie byla w tych pierwszych dniach po owulacji :blink:

hej:)
ja dzis w domu -tyle planów na urlopie miałam a od rana prądu nie było i zła jestem ze szok, ani nie poprasowałam, nie poprałam, dokumentów nie posprawdzałam... w dodatku ślisko i beznadziejnie dziś u nas;/;/;/;/;/;/////
my mamy meble sosnalita:) a u małej i w sypialni białe:)do tego jasne panele -które sa rewelacyjne bo kurzu nie widac:)
nusska tempka w kosmos:)
u mnie spadła troche, ale wczorajszy ból po ściągnieciu stanika to totalny szok-juz dawno tak nie miałam-prolaktyna znów podskoczyła czy cooooooooo :)

Cześć dziewczyny!

Ale zalatany dzień, szok. W pracy to myślałam że będę musiała się rozdwoić żeby wszystko ogarnąć :-) ale na szczęście w końcu weekend.
Co do wizyty u ginka- pierwsza i najważniejsza sprawa to że wszystko jest ok- tzn. nie ma torbieli ani żadnych innych zmian. Na jednym jajniku (z tego wszystkiego nie wiem już na którym...) jest prawdopodobnie ciałko żółte 2,1 cm. Może to oznaczać zarówno zbliżającą się @ jak i wczesną ciążę. Jednak gin raczej obstawia @ (zresztą jak wiecie ja też obstawiam że cykl bezowulacyjny), nie mniej jednak zalecił betę. W sumie nie wiem po co skoro mówi ze raczej to nadchodząca @. Przez 7 dni mam brać 3 razy dziennie duphaston- on albo wywoła @ albo podtrzyma ciążę. Powiedziałam że podejrzewam cykl bezowulacyjny bo mam wykres jaki mam a on powiedział tylko że skoro sama mówię że mam ostatnio tyle stresów to temperatura jest zapewne nie w 100% miarodajna.

Nuuuśka Twoja tempka za to boska! Pnie się w górę jak oszalała! :-D oby tak dalej :-)

Kasiol u Ciebie też ładnie :-)

Patu$ka ładny skok, oby mimo wszystko się udało kochana! :*

Trzymam kciuki dziewczynki :*

Ostatnia edycja:
hej hej

natka super, ze wszystko ok :) !!! Skoro widac cialko zolte, to chyba nie jest do konca cykl bezowulacyjny prawda ??? kiedy idziesz na bete ?? Wykres swoje kochana, ale skoro @ nie ma i jak sama mowisz mialas wiele stresow, na prawde nie skreslalabym cyklu od razu. Juz i z gorzej wygladajacych rodzily sie fasolki. Masz brac dupka 7 dni i jak rozumiem w trakcie jego brania powinnas dostac @ czy dopiero po jego skonczeniu ?

kasiol Twoja temperatura bardzo ladna kochana, trzymam mocno kciuki :* Jak malutka? Mniej juz sie drapie, ma goraczke ?Jak udal sie Mikolaj :)?

Dzis jedziemy do znajomych ktorych nie widzielismy prawie ropk, urodzil im sie syn, postawili dom wiec bedzie o czym rozmawiac.

Milego dnia :*

No właśnie nie wiem co z tą betą Nuuuśka. Skoro gin mówi że to raczej nie ciąża to po co mi zalecił tą betę hmm? @ może pojawić się podczas brania dupka (wtedy mam odstawić) ale raczej prawdopodobne że przyjdzie po odstawieniu. Myślę że on to widzi tak ze mam iść na betę- będzie 100% pewność że to nie ciąża to wtedy z czystym sumieniem można będzie wyłączyć dupka.
Jutro może zrobię test, zobaczę. A jeśli zdecyduję się na betę to najwcześniej w poniedziałek.

Miłego popołudnia u znajomych :-)

Ostatnia edycja:
Witam ;)

Nuuuska, twoja tempka idzie na rekord ;)

Natka, a mi się wydaje że to wczesna ciąża, tylko gin nie chciał ci robic nadziei jakby cos poszlo nie tak. Stad ten dupek i zalecenie zrobienia bety ;) Rób kochana test, a ja juztro pierwsza sie melduje z gratulacjami ;)

Kasiol, Patuśka - od skoku temperatury macie takie same wykresy ;)

Nie wiem sama kochana, szczerze to powoli zaczynam czuć nadchodzącą @... Nie wiem czy zrobię test, nie wiem czy to ma sens... Zobaczę rano jak wstanę jak będę się czuć i w ogóle :-) a co do tego czy to wczesna ciąża- wpatrywałam się w tv podczas usg (bo mój gin ma na ścianie tv żeby pacjentki nie musiały na monitor od usg się odwracać podczas badania) i niestety nic tam nie dojrzałam poza tym ciałkiem żółtym (choć dla mnie to wyglądało podobnie do pęcherzyka przed owu hehe).
Miłego wieczoru :*

reklama
hej, my dziś znów bez prądu, telewizji i neta;/ dopiero net wrócił przed chwilką
nuśśka tempka kosmiczna, mega superancka oby sie utrzymała-a ja jakoś wierze ,że to ten czas i ten cykl!!!!
natka dokładnie to samo pomyślałam o tym ciałku żółtym co nuśśka, ciekawe kiedy było ovu w takim razie:)
Kali już wraca do zdrowia, gorączki brak, nowych krostek tez brak:) w sumie czekam bo nigdy nic nie wiadomo.. ale chyba łagodnie ją ta ospa potraktowała( co do kąpieli w nadmanganianie potasu-rewelacja)
z nudów dziś pakuje prezenty:) kleje kartoniki i takie tam...
kurcze zapominia mi sie o tym dupku... mam nadzieje ze rozbieżności czasowe nie wpływają na działanie:)

Do góry