reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

tysia na poprawe endometrium bardzo dobre sa suszone morele, Acard w dawce 75mg pomaga w prawidlowym ukrwieniu i zagniezdzeniu sie zarodka. Najlepszym preparatem jest chyba Estrofem, mowie to na wlasnym przykladzie, ale on niestety wydluza I faze cyklu jak sie ostatnio dowiedzialam, a co za tym idzie dlugosc calego cyklu.

patu$ oby nowy termometr przyniosl szczescie w pomiarach :)

kasiol u mnie tez przez pierwsze 3 dni @ byla strasznie obfita, ale dzis juz prawie pustynia. Juz wiem ze to zasluga ziolek, ten cykl jestem po odstawieniu ich, bo po 3-miesiecznej kuracji zalecany jest miesiac przerwy. Zobaczymy co bedzie w tym cyklu, na razie na pewno jest jedna wielka zagadka :blink:

Mam nadzieje, ze Swieta przyniosa kazdej z Nas szczesliwe wiesci i w nowy rok wejdziemy w dwupaku :-)

reklama
Cześć dziewczynki :*

Nie miałam czasu dzisiaj zajrzeć na chwilę nawet! Wykończona jestem, ale przynajmniej w końcu w domu... Jak dobrze że jutro już piątek!

Kasiol dobrze że @ się w końcu pojawiła. Powodzenia w tym cyklu :-)

Patu$ka u Ciebie też jednak @... Szkoda :*

Tysia nie wiadomo czy na test nie jest za wcześnie :-)

U mnie jak widać tempka ani drgnęła. Stabilna się zrobiła w porównaniu z tymi górami i dolinami sprzed kilku dni ale szkoda że jednak została na niskim poziomie. Ale cóż, takie zycie :-)

witam ;)

@ juz sie dzis zaczela. Takze test był niepotrzebny ; Wystarczyłoby żebym poczekala kilka godzin.

Nuuuska - Acard to jest na recepte? Estrofen sobie daruje, bo w sumie to endometrium najgorsze nie było - 8 mm, a norma jest 8-12 (chyba). FAkt że jeszcze miescilam sie w normie. Jeszcze czytalam ze dobre jest czerwone winko.....

U mnie tez cykl przerwy z ziółkami ; ) ale chce kupic wiesiolek (jutro ;) . Ze sluzem bywa róznie. Wiec nie zaszkodzi.

tysia Acard nie jest na recepte, dostaniesz go w kazdej aptece, ja kupowalam na allegro. Estrofem jest lekiem dobrym, ale jak pisalam, wydluza cykl niestety. Czerwone winko tak , jak najbardziej zalecane w I fazie cyklu, lampka przed snem, Ty nie mierzysz temp. wiec to bez znaczenia, bo u osob robiacych wykresy wtedy moze zaburzac pomiar, ale na pewno lepsze to niz kolejna chemia pakowana w siebie :dry: Przykro mi, ze kurcze i do Ciebie @ zawitala !! :no:
Chyba wszystkie poza natka jestesmy na podobnym etapie - kazda z Nas ma w chwili obecnej @ :-D

natka ja mimo wszystko dalej kciuki zaciskam !! Bo sama wiesz ze wszystko sie moze jeszcze zdarzyc, pozne owulacje czasem sie zdarzaja, u mnie prawie za kazdym razem niestety :/

Milego wieczorku :*

Sorki z3 mnie tak malo ale w kolko kombinuje co tu zrobic zeby wszystko bylo dobrze.

Przykro mi ze @ poprzychodzily , mam nadzieje ze w nowy rok wejdziecie w 2paku.

A ja mam dzis dobry humor bo tesco wplacilo mi 100 wieciej, a 2 miesiace mialam 100 mniej wiec hmm naprawimy cytrynke i chyba zapne wyprawke na ostatni guzik. W razie czego kolezanka zaoferowala sie z mala pozyczka wiec w razie w bede miala jak wszystko pozamykac przed grudniem...mama mi paczke z pl wysle z tymi *******kami bo taniej mnie to wyjdzie...tzn i tak musimy paczke wyslac a to bedzie przy okazji.

Aaa i kolejna dobra wiadomosc w m pecherzu nie ma zadnych nieprawidlowosci typu guz czy rak... na szcescie wiec na 99 byl lub nadal jest kamien bo co jakis czas krew w moczu jest czyli sie przesowa, badanie bardzo nieprzyjemne bylo ale ja sie ciesze ze wiem ze jest zdrowy.

Reka zrosla sie w poltorej tygodnia !!! W lokciu wiec tez super, mabteraz cwiczyc , prostowac reke ale nie dzwigac.

Tak wiec jakby wszystko idzie w dobrym kierunku ? Jejeku ale mam dzis megandobry humorek.
Milego dnia.

Akuku - czytam twojego posta i normalnie coraz bardziej sie usmiecham ;) Kolezanka z pracy pytała nawet z czego sie tak ciesze ;)
Super ze u was sie ukladac zaczelo ;) Mam nadzieje ze teraz bedzie coraz lepiej ;)

hej:)
no akuku jescze troche i bedzie można podsumowac rok 2013:) jak zycie potrafi zaskakiwać-bo wszystko co się popsuło-na koniec się naprawie:) teraz tylko szczęśliwe rozwiązanie-ale to już na nowy rok 2014 :)
dziś baska z enpr miałao pozytywa:) i tez odrazu mi na sercu cieplej-mimo że za bardzo sie nie znamy-ciesze się z kazdej fasolki-wiem jakie to ważne i ile radości daje!
nuśśka no prawie wszystkie razem w tym cyklu-chyba ostatnim w tym roku, czy z prezentem na świeta? czas pokaże:)
natka może jeszcze owu przed tobą-na szczescie masz stabilną tempke-taką na pierwszą faze:)oby wzrosła!!!

Cześć :-)

Nuuuśka, kasiol wiem że wszystko jest możliwe, może owu dopiero będzie. Ale nie nastawiam się bo po co... Choć dziś tempka w dół. Jajnik rano bolał, teraz boli podbrusze i w ogóle mam wrażenie jakby zaraz @ miała przyjść :/

A u Was faktycznie praktycznie wszystkie jesteście na tym samym "etapie" cyklu :-) tylko ja się "wyłamałam" hehe :-D

Akuku fajnie że wreszcie zaczyna sie układać :-)

Akuku jak milo czytac dobre wiesci :) Najwazniejsze zeby z dlugami w nowy rok nie wchodzic :)

Co do nowego termometru to jedyyny minus to to ze nie ma pamieci. W starym to zmierzylam temp. wylaczylam go i poszlam spac potem sprawdzalam jaka tempka a w tym musze od razu.

Dzis odebralam wyniki biposji. Nic groznego do ponownej kontroli za pol roku.

reklama
Patu$ super że wyniki w porządku! Wiedziałam że tak będzie :-)
Co do termometru to kwestia paru dni i się przyzwyczaisz. Albo zapisuj sobie w telefonie i idź spać dalej :-) ja nie mam akurat tego problemu bo zaraz po pomiarze wstaję ale w weekend zapamiętuję i idę dalej spać- to naprawdę kwestia przyzwyczajenia :-)

Do góry