reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuska taka kuracja oc najwyzej pomaga iwdzisz ja owulkuje bez CLO Natka takze...

Jest granica ze trzeba zrobic przerwe albo po 3 cyklach albo po 6.

reklama
Hej dziewczynki :*

Nuuuśka i jak, zdecydowałaś się na to CLO ostatecznie? Spróbujesz przez miesiąc?

My wczoraj spędziliśmy miły wieczór z M. Posiedzieliśmy sobie przy winku i powiem Wam że nawet udało mi się wyluzować :-) tylko, że dziś nie wiem czy uznać, że mój skok tempki to rzeczywiście skok czy jednak zaburzenie ;-) no ale trudno- zobaczymy co będzie jutro. A Wy jak uważacie?
Masakra jaka okropna pogoda u nas, normalnie kompletnie nic się nie chce! A tu tyle sprzątania... :-)
Miłego dnia :*

Natka to chyba zależy od tego ile wypiłaś i jak się potem czułaś:) Ja np przedwczoraj wypiłam 1,5 lampki wina, a dla mnie to taka ilość, że pozamiatane:) Ale za to potem w stodole nie tylko ogień był ale i tornado i trzęsienie ziemi:) Dobrze czasami tak wyluzować, a w dni płodne to nawet czasami zalecane:) W każdym razie zobaczymy jak tam jutro temperatura:)A ja dzisiaj czuję owu... Wczoraj lewy jajnik bolał bardzo, dzisiaj też go czuję, więc popołudniu się rozkręci... A jakie białko jajka piękne:))) A Łukasz w pracy... No nic jak wróci o 22 to go wykorzystam:pPPP

natka troche alko nie zaburzy chyba:)
u nas tez szaro i ponuro, obiad wstawiony , zaczynam sprządtanie choc nie chce mi sie za bardzo, od paru dni jestem tak rozdrażniona ze bez kija nie podchodz;/ sama nie wiem o co mi dokładnie chodzi;/ silny PMS chyba;/
tempka mnie dzis zszkokowała, moze to przez to ze już palimy w piecu i spie opatulona jak nigdy, okaże sie za pare dni
miłego dnia:))))))

witam dziewczynki :*

Ja juz w pracy od rana :zawstydzona/y: zimno jak nie wiem, u Nas jeszcze nie grzeja, ale sadze ze jak taka temperatura sie utrzyma to bedzie kwestia paru dni.

natka ja Ci powiem,ze jak ja pilam winko, a w zeszlym miesiacu pare razy sie zdarzalo, to mimo wszystko nie zaznaczalam zaburzonej, polozylas sie spac normalnie ? Mysle ze moze to owu ale chyba najrozsadniej bedzie poczekac do jutra i zobaczyc czy sie utrzyma na tym ladnym poziomie.
Co do CLO, jesli mowicie,ze jesli po miesiacu zdecyduje sie je odstwaic, nie bedzie dramatu to chyba sprobuje przez ten jeden miesiac. Zwlaszcza ze usg bedzie, wiec mniej wiecej bede wiedziec co sie dzieje, wszystko bede notowac.Ale na pewno pierwszym objawem brania go bedzie wiecej niz jeden pecherzyk tak ?
Czytalam wczoraj tez o luteinie, i ja podobno bierze sie po owulacji, az do wystapienia miesiaczki, wiec gin kazala mi pewnie brac ja od 15dc sadzac ze owulacja bedzie w terminie, ale rozumiem z tego, ze musze poczekac do owulacji i zaczac ja brac dopiero wtedy i moge pociagnac do samej @ czy trzymac sie tych 10 dni ?

patu$ ladna temp. wydaje mi sie, ze mozna tym samym potwierdzic Twoja owu :*
Powiedz mi jako "znawca tematu", mialas jakies objawy kiedy zazywalas CLO? Wiesz o co mi chodzi ? ;-) Bol glowki, nudnosci i takie tam...

kasiol a moze testowalas mimo wszystko zbyt wczesnie ?? :-) 12 dzien po a ona pieknie w gore az milo popatrzec :tak:

Kasiol, może jednak testowanko było za wcześnie? :-) ja nadal trzymam kciuki :*

Nuuuśka niekoniecznie będziesz miała więcej niż jeden pęcherzyk, może być też tak że po prostu szybciej urośnie i owu będzie wcześniej- trudno powiedzieć jak akurat Twój organizm na to zareaguje :-)
Co do luteiny to bierze się po owu. Generalnie przy stymulacji bierzesz nie do @ tylko 10 dni. Także bierz według zalecenia ginki właśnie te 10 dni :-)
Co do objawów przy CLO to ja miałam w pierwszym cyklu dość silne bóle głowy i chodziłam trochę rozdrażniona- jak przed @ :-)

Ciekawa jestem czy jutro moja tempka nie spadnie. I powiem Wam, że zarówno wczoraj jak i dziś bolą mnie jajniki więc wydaje mi się, że owu albo właśnie wczoraj albo dziś :-)

Nuuuska ja w pierwszym cyklu po zarzyciu tabletki tak po 2 godzinach mialam takie bole glowy ze szok. Ale to tylko to. Po lutxe piersi sa jeszcze bardziej wrazliwe...

No moja tempka dupy nie urywa ale zawsze cos....

patu$ wlasnie tego sie obawiam, bo bol glowy bedzie chyba nieodzowny. Co Ty bys zrobila na moim miejscu ?
Czytalam dzis troche watek dotyczacy CLO/Luteiny i innych "wspomagaczy" i z tego co widze, wiekszosc dziewczyn po CLO zostala przestymulowana, malo tego widze, ze piaska miala tak samo swietnie celowane leki jak ja w chwili obecnej :cool:, wyhodowala jajo gigant, bo nie byla monitorowana a lekarz dawkowal jej leki na jakiej zasadzie ? Na oko ? Boze, normalnie noz mi sie w kieszeni otwiera....:no: wiecie co ?

a tempka moze jutro pojdzie w gore, nie smuc sie kochana :tak:

Ostatnia edycja:
nusska dobrze ,że masz tego swiadomosć, a jak ktos idzie w ciemno do lekarza i nie czyta , nie dopytuje?
może sie w niezłe tarapaty wpędzić!
ja z jednej strony tak bardzo chciałam ,zeby mi coś zapisano z drugie wiem ,ze to nie do konca pięknie wyglada, skutki uboczne są u niektórych mocne u innych mniej

reklama
Dokladnie tak jak piszesz - jak ktos jest w takiej sytuacji jak my, kazda pomoc uwaza za przejaw troski, opieki i w ogole wszystkiego naj naj...bo przeciez to w koncu lekarz, no powienien wiedziec najlepiej co Nam doradzic i jakie zastosowac leczenie. Jestem pewna, ze gdyby nie byloby mnie tu,gdybym nie miala sie kogo poradzic, pewnie z czystym sumieniem wpakowalabym w siebie kazde swinstwo jakie zostaloby mi przepisane w nadziei i w wierze ze to na pewno pomoze.
Mam wrazenie, ze czesc lekarzy podchodzi do kwestii nieplodnosci/niemoznosci zajscia w ciaze w tak dziwny sposob, ze dla mnie jest nie do ogarniecia, i po prostu odchaczaja rzeczy ktore juz zrobili, jakbysmy byly planem w ich glowie ktory trzeba zrealizowac wedle tego co sie ustalilo kiedys tam i stosuje sie u kazdej innej pacjentki. Kiedy weszlam do gabinetu, po moim stwierdzeniu ze minely 3 miesiace i niestety dalej sie nie udalo, ona do mnie - Nawet po tym Clostil...? Odparlam, ze ja nic nie biore jeszcze. No wiec, po pierwsze nie pamietala dokladnie jakie leczenie juz zastosowala, po drugie po czasie wywnioskowalam z tego co powiedziala, ze ona nie kontroluje jak lek wplywa na jajniki, pecherzyki itp. bo skoro po 3 miesiacach byla zdziwiona ze CLO nic nie pomoglo, wiedziac ze monitu nie robila, wychodze z zalozenia ze nie robi go w ogole :dry:
Pewnie, ze moge wziasc to CLO, i wszystko bedzie w porzadku, ale mysle, ze jesli mialabym je juz brac to chyba pod kontrola na prawde dobrego fachowca, a ona nie wydaje mi sie takim lekarzem. Poza tym mam brac Lutke, rozumiem ze poniewaz ona zawiera naturalny progesteron, podnosi jego wartosc, a co za tym idzie, moze mi wzrosnac temp. w drugiej fazie cyklu. A dostalam skierowanie na hormony, ktore mam zbadac w 22dc. Pytanie, czy luteina nie zaburzy ich wartosci ?

Uciekam zaraz do domku, z biegiem dnia, przekonuje sie do tego, ze CLO chyba pozostanie nieruszone. Chyba ze Wy macie inne zdanie na ten temat, bo z Nim tylko sie licze.

Do góry