reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuska moze Ci castangus skrocil fazs lutealna. Moze I dobrze, krotszy cykl, wieccej szans ;-)
Trzymam kciuki za nowy cykl.

Dobra zmykam spac bo jutro na truskawki pojedziemy I musze wypocAc, bo ostatnio mniej sypiam ale za to wiecsj czasu z dziecmi spedzam :p i zdecydowanie ta opcja lepsza

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuśka ja robię tak:płaską łyżeczkę ziół zalewam szklanką wody i odstawiam na pół godzinki- nieraz dłużej. Potem przecedzam to i piję.

Kasiol mnie przy bezowulacyjnych (.)(.) bolały mniej więcej od tego czasu kiedy powinna być owu, a przy owulacyjnych na kilka dni przed @. To o ile się nie myle za nisko progesteron czy coś... Ale nabrzmiałe to w przypadku ciąży są:)

Dzien doberek. Mnie tez bola (.) ale po owulce wiec na razie ich nei czuje bo owu nei bylo i juz nie bedzie w tym cyklu. Tempka robi co chce

Milego dnia dziewczynki

hej:)
dzis zapowiada sie pracowity dzien:) pranie sie pierze:) powoli zabieram sie za porządki na górze, a później na dole-okno, podłoge po malowaniu-i chyba nawet jakąś ściane mi sie uda pomalować:)Kalina przeziębiona a trudno ją w domu zatrzymać-oby sie bardziej nie przeziębiła- bo u niej to raz dwa zapalenie oskrzeli;( po głowie już chodzi mi @ :( cos pobolewa delikatnie, choć piersi nadal nic-moze prolaktyna sama spadła:)
nuśśka nowy cykl-jak pisałaś urodzinowe staranka we wrześniu:)
akuku miłego dnia na truskawach:)
miłego dnia dziewczyny:)

HEJ :*

kasiol tak dokladnie, przez to ze pojawil sie wczesniej, staranka beda wczesniej, w urodzinki bedzie juz oczekiwanie :happy:

paulinka to zrobilam dokladnie tak samo :tak:

Zabieram sie za sprzatanie :* milego dnia.

Hej dziewczynki :*
U mnie tempka poszła w górę, wieczorem zaczęły pobolewać (.)(.) a teraz to już bolą na całego :/ hmm może jednak owu? Zobaczymy jutro jak tempka. Dziś mierzyłam po ok. 1,5 godziny krótszym śnie- do tej pory w takiej sytuacji dodałabym 0,15 st ale tym razem nie ruszam nic :-)

Patu$ka kurcze, rzeczywiście robi co chce ta Twoja tempka :-(

Nuuuśka ale szybko @ przyszła. Ale może to i dobrze skoro i tak miała przyjść :-) obyś dostała ten wymarzony prezent urodzinowy :*

Kasiol to pracowity dzień się zapowiada :-) miłej i owocnej pracy kochana :*

Ja już niestety zaczynam żyć tym że już praktycznie po urlopie i w poniedziałek do pracy.. Już zaczynam sobie wyobrażać ile roboty się nawarstwiło :-(

Miłego dnia :*

Kasiol dzis chyba nici z truskawek.
Deszcz pada.
Milego sprzatanka. Ja tez sie muszs zabrac. A mam tez ochote dzis pojechac do sklepu i wozki poogladac.

Natka moze jednak owu ?? A praca sie nid przejmuj:-)

Patuska a moze i po owu jestes, bo tsmpka caly czas wyzej jest.

Nuska pij ziolka pij nawet jak nie smaczne. Wiesz ze jak zatkasz nos w trakcid picia i wypijesz duszkiem to nie bedziesz tak bardzo czuc smaku. Polecam.

Ostatnia edycja:
Poczytałam sobie trochę o powolnym wzroście tempki i wniosek jeden- nie pękł pęcherzyk... Super:((( No a dodatkowo wyczytałam, że trzeba spać pięć godzin. He he u mnie niewykonalne. Gdzieś w okolicach 1 muszę Mikucińskiego przynieśc do naszego łożka, o 2-3 obowiazkowe wc. No i albo mam przerwę w spaniu albo wstaję o 5 i leżę do tej 6 do mierzenia tempki.

natka bys musiala moja mine wczoraj widziec, jak weszlam wieczorem do lazienki bo cos mi tak za mokro bylo :wściekła/y:ale z dwojga zlego dobrze ze wczesniej przyszla. Faza lutealna troszke sie skrocila, ale jak akuku pisze, moze to przez Castagnusa. 12 dni bylo wiec wedlug norm ok, choc zawsze mialam 14 no ale jak juz powiedzialam - ten cykl byl od poczatku do konca ogromna niespodzianka, oby ten przyniosl lepszy koniec.

akuku tak wlasnie wczoraj zrobilam, pije duszkiem a Ł. patrzy sie na mnie i smieje, ze ziolka dla chomikow pije :wściekła/y:slad mu sie to wzielo - nie wiem, ale jak przyszly, uznal ze tak wygladaja i koniec.

Robie wlasnie nowe ciacho - kruche ciasto z jagodami i beza na wiechrzu. Za godzine bedzie wiadomo, czy sie udalo :-)

reklama
Nuska mm ciacho bedzie pyszne.
Swoja droga ja zawsze jak sie na cos wkurze to zabieram sie za sprzatanie lub gotowanie hehe
M sie smieje ze musimy sie czesciej klucic to bedzie blysk w domu :p

Hmm ta faza lutealna mogla sis tsz skrocic przez wyjazd. Wiec rozne sa powody zobaczymy jak bedzie teraz, obys juz nie wiedziala jaka byla faza lutealna :p

Do góry