reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

akuku dziekuje, zobaczymy co bedzie, ale ten cykl na prawde jest inny. Jak zawsze przed @ bola mnie cholernie (.)(.) tak od wczoraj nagle cisza. Miekkie, nic sie nie dzieje. Sluzu jak zawsze mam dosc sporo przed @ tak bylo go duzo wczesniej, a teraz sucho jak na pustyni. Co to sie podzialo, nie wiem :blink:

natka trzymam kciuki kochana zeby owu mimo wszystko sie odbyla :* Wiesz ze zaczyna mnie na prawde zastanawiac to moje TSH ... wszedzie gdzie czytam powinno byc max do 2 przy staraniach u mnie prawie 3. Dobrze, ze zapisuje sie do tego nowego gina na probe, chcialabym zeby mi naswietlil czy na pewno te wyniki sa w porzadku i coraz bardziej sklaniam sie do zrobienia t3 i t4. Bo to kurcze duzo, jesli przez 3 miesiace z 1,95 podnioslo sie na 2,99.Moze ja mam po prostu problemy tarczycowe.

Sierpień 2013 :

Nuuuśka - termin @ 18.08
kasiol - termin @ 19.08
patu$ka - termin @ 26.08
tysia123 - termin @ 29/30.08.
natka - termin @
paulinka - termin @

Wrzesień 2013:

Nuuuśka - termin @

reklama
Tak jak Ci pisałam kochana- max 2 ale im bliżej 1 tym lepiej. Ja też mam trochę skaczące tsh, choć w okolicach 3 dawno nie miałam. Najnowsze 1,04.
Myślę że warto mimo wszystko zbadać t3 i t4 ale poczekajjeszcze co powie endo ginek.

natuś piekny wynik tsh, takiego nie mialam ani razu odkad badalam. Smierdziec mi to zaczyna, bo pewnie ze moze to nie byc powod, pewnie ze mozna dopatrywac sie powodow tylko w glowie, ale sama od siebie chcialabym to z kims skonsultowac, bo nie wydaje mi sie, zeby to bylo dobrze jesli tak skacze. W poniedzialek bede sie zapisywac,i zrobie sobie przed sama wizyta na swiezo TSH zeby miec rozeznanie na jakim poziomie utrzymuje sie teraz, po miesiacu.
wiem ze wysokie TSh moze byc spowodowane niedoczynnoscia tarczycy, nigdy nie badalam sie w tym kierunku, ale moze warto zrobic cos samemu, bo dla mnie stwierdzenie gin, ze dobrze ze wynik nie jest zanizony nie jest zbyt pocieszajacy. :zawstydzona/y: Kurcze ciekawi mnie zanikajacy zupelnie bol (.)(.) :blink: jak nigdy.

nuśśśka ja mam tak czesto-ból (.) po ovu -od 2-5 dni po do 3 dni przed @, przed samą @ znika-kiedyś próbowałam znaleść odpowiedz dlaczego znika przed samą @ ale nikt o czymś takim nie pisał;/ a czasem mam do samej @ ból;/ nie wiem co i dlaczego;/
za to w tym cyklu jescze (.) odziwo nie dokuczają wcale:szok:

To może oznaczać niedoczynność ale nie musi. Endokrynolodzy nie sugerują się raczej samym tsh. Także samo skaczące tsh moim zdaniem o niczym nie świadczy, zwłaszcza jeśli mimo wszystko skacze w granicach normy.
Ja nigdy nie miałam takiego niskiego (tzn nigdy bez leków), ale u mnie problemem jeśli się takowy pojawia zazwyczaj jest t3. Generalnie ja mam powiedziane przez endokrynologa że w ciąży muszę być pod stałą jego opieką i badać hormony w zalezności od wyników co miesiąc lub dwa. Patrząc na moje dotychczasowe wyniki jego zdaniem konieczne będzie w ciąży stałe przyjmowanie małej dawki hormonów bo inaczej jest ryzyko że tej ciąży nie utrzymam :-(
Co do Twojego pms, to może castangus ma na to wplyw?

natka moze ale to by bylo zagadkowe, bo jednak mimo wszystko, do tej pory PMS byl caly czas, moze troszke mniejszy,ale byl. Ciekawa jestem czego dowiem na wizycie, bo dla mnie to TSh jest ciekawa zagadka. Myslisz zeby zrobic sobie dodatkowo t3 i t4 przed wizytka ?

kasiol te bolace (.) sa na prawde ciekawostka, bo powiem Ci,ze miesiac w miesiac cycuchy bolaly masakrycznie i teraz tez, ale od wczoraj cisza. Nie bola kiedy spie, chodze w biustonoszu czy tez bez, po prostu ich nie czuje. Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej strony mam teraz myslowke kiedy w takim razie cholerna malpa sie pojawi. Niech przybywa skoro musi.

Moj lekarz zrobil sobie dzis wolne! No qrwa by to szlag! Wsciekla jestem bo mial byc dzis. Szkoda ze inny diz snie przyjmuje to chociaz bym usg sobie zrobila. A tam dzis w ogole ten dzien jest do bani. Łukasz musial dzis wrocic spowrotem do pracy i dzis w nocy znowu mam przyjechac bo szef ich sciagnal bo cos tam musz askonczyc. Walis ie dzis wszystko jak nie wiem.

Nuuuśka jeśli masz możliwość (w sensie kasę) to myślę że na pewno nie zaszkodzi zbadać :-)
Patu$ka kurcze to szybko musiał Ł do pracy wracać :-(
A co do Twojego gina to masakra jakaś, co chwilę wolne ma.. Ehh a w pon jakiś nie przyjmuje?

Widzę, że większość z nas dzisiaj nie ma dobrego dnia. U mnie ból owulacujny przez dwa dni był okropny, Wczoraj to chodziłam po ścianach tak mi dawały jajniki w kość, śluz piękny białko jajaka. Takiego jak wczoraj to w życiu nie miałam... No i co i owu nie było- dwa dni męczenia poszły się je...ć!!! Mam po prostu dość. Chyba nigdy owulacji już mieć nie będę. Siedzę i ryczę i mam już wszystkiego dosć.

reklama
Do góry