reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol co Ty my kze 3 miesiace na basenie nie bylismy , m mial noge zlamana...
I ogolnie gdyby nie m I prosby dzieci to ja bym tylka z domu nie wysadzila. Ale kurcze chcialam dzieci ?? Chcialam!!! Wiec musze sie mobilizowac I organizowac im czas tak by soe nie nudzili siedzac w domu.
Niestety, ja przez moja prace chodze zdolowana, siedze na zwolnieniu, ale chca bym 22 wrocila do pracy. Problem w tym ze jak wroce to zamiast 19 g bede miala ok.14 czyli I macierzynskie miejsze. Mam nadzieje ze w poniedzialek lekarz da mi zwolnienie w ktorym zaznaczy ze nie moge wracac do pracy, a nie zd moge bez dzwigania bo z nimi soe dogadac nie mozna.
A dola mam bo gdzie nie ide to kogos z pracy spotykam, a potem gadaja ze chodzic na spacery sile mam... A kurcze nie mam ale mam dzieci ktorym sie cos nalezy.
Powiedzialam sobie ze chce przynajmniej raz w tyg. Z dziecmi na basen chodzic a najlepiej dwa razy.

Ogolnie lepiej sie czuje jak nie spie w dzien bo szybciej zasne wieczorem i sie nie mecze tak przy zasypianiu, a zaczsly mnie juz lydki bolec.
Jejku juz we wtorek Alex zaczyna szkole a Viki przedszkole.
A wiecie jak to jest teraz sie cieszymy z kazdego dnia ktory przeminie itd...a pozniej bede zalowac ze nie bylam taka jaka chcialam byc przy dzieciach itd.
Np. malo czasu poswiecam na czytanie ksiazek pisanie, jakies zabawy manualne, rysowanie. Musze to zmienic bo wiem ze bede zalowac.
Ale nie wyrabiam. Dla tego ciesze sie ze mama wraca do polski, bo wiem ze bede miala wszystko na swojej glowie, ale bedzie mi sie latwiej zorganizowac.
Codziennie pobudka o 7 , sniadanko, dzidci do szkoly, przedszkola a ja sobie posprzatam obiad zrobie pojade po nich i po obiadku jakis plac zabaw i wlasnie zabawy manulane ,pisanie itd.

Wiecie ja kiedys bardzo lubialam malowac,a teraz jakby mi ktos to zabral, nie potrafie najprostrzej rzeczy narysowac :p a mialam super plan ze jak bede miec dzieci to namaluje duzego misia na scianie u dzisci w pokoju, z materialu puchatego zrobila bym brzuch i w tym brzuchu trzyali by zabawki typu misie... Na pieknych planach sie skonczylo. Ja z dnia na dzien sie coraz bardziej obwiniam ze nie robie nic zeby to zmienic.
Mam syf w domu ..a zawsze bylam czysciochem i pedantka, grama kurzu u mnie nie bylo...a teraz ??
Brakuje mi szafy, nie mam gdzie rozkladac ciuchow, nie mam gdzie odkladac za malych i ogolnie tak mi z tym zle.
A wiadomo nie masz upozadkowanego w domu to i w glowie balagan.
Na dodatek na pewno bedziemy sie stad wyprowadzac, ale noe wiadomo kiedy...zal nam kupic np. duza szafe bo nie wiemy czy pozniej bedzie gdzie ja wsadzic.
Zreszta po wakacjach jestesmy splukani i ahh...
Jejku mialam krotko odpisac... Deprscha jakas mnie dopada dzisiaj...rano sie az poplakalam wlasnie dla tego zd nie moge sobie w domu posprzatac jakbym chciala :-( ehh

reklama
akuku jestes bardzo krytyczna wobec siebie, zapomniaąłs jeszcze dodac ,że maluchy czesto chorują to infekcja to allergia ... i masz dwójke, podziwiam Cie mimo ze piszesz -ze to nie jest to co potrzebujesz nie jest idealne-ale z dwójką małych dzieci ani grama kurzu jest nierealne:) graniczy z cudem:)
kurcze tez kiedys malowałam -nawet konkursy wygrywałam a teraz :/ ehhh cały czas mówie ,że jak już zamieszkamy osobno to kupie sztaluge:) ale co z tego wyjdzie;-) tak jak mówie ,ze kupie maszyne do szycia , albo będe rzeźbić:) buuuhahaha nawet mąż mi kawał drewna przytargał-lipa , ale że miało sie wysuszyć - zgniło w garażu:szok:a czas ucieka:rofl2:

Kasiol bo ja naprawde mam lenia w dupie ostatnio i widze jak mi dni przez palce przelatuja. Fakt ze dzieci mam z alergiami astma itd
Ale ja zawsze uwazalam i dalej uwazam ze dzieci sa grzeczne jak maja zajecie. Kiedys zajmowalam sie dziecmi i np. rozkladalam kartki na podlodze i malowalismy stopy rece i robilismy odciski zabawa na dwie godziny pozniej kompiel itd. i zla jestem ze swoim dzieciom takich zabaw nie organizuje.
A dostalam od m sztaluge i zestaw farb roznego rodzaju, i ani razu nie uzylam...a dostalam jak bylam w ciazy z Alexem.
A krytyczna jestem bo ostatnio m robi sniadania dzieciom, mama robi obiady a ja ?? Mam problem na spacer isc. Siedze na telefonis czytam co na forum, szukam szafy...ogladam wozki I inne duperele.

zmuszam sie zeby zrobic cokolwiek, a kiedys ? Ja lubialam bardzo sprzatac, bo robilam to dla siebie, uwielbialam gotowac, a teraz ?? Sama sie nie poznaje. A w gotowaniu jestem dobra nieskromnie mowiac... U mnie obiad typu, lasagne, knedlw, pyzy wlasnej roboty, przerozne faszerowane rzeczy...a zauwazylam zs zmienilo sie to po jakims czasie jak mama przyjechala.
Chyba zaczelo mnie wkurzac ze robie sama... Nie wiem.musze sie zorganizowac bo naprawde jestem zla na siebie.
Mam nadzieje ze sie szybko zmienie I lenistwo nie bedzie juz mi w tylek zagladac

witam porannie z pracy.

pierwsza kawa juz na biurku. Zapowiada sie ze beda przynajmniej ze 3 bo dzien strasznie senny. Jakos pochmurnie dzis i chyba cisnienie nisko.

Akuku - chyba rzeczywiscie doła dzis zlapalas. Ja i tak podziwiam ze tyle rzeczy robicie - caly czas piszesz: park, zabaw, basen, wyjazd, wakacje zagranica.... Caly czas sie ruszacie, cos robicie. Nie siedzisz przeciez calymi dniami przed TV. Przy dwójce dzieci ciezko ogarnac wszystko i miec jeszcze blysk w domu/. Zawsze cos za coś.

Ja przy jednym czasem wysiadam ;/ Dzis mam mocne postanowienie posprzatac jak wroce z pracy bo tez mam balagan w domu. Aguska dzis u babci do wieczora, wiec moze cos uda sie zrobic. Generalnie okna powinnam umyc bo nam elewacje w bloku remontowali.

Biore sie do pracy, bo mi tu szef lata zaglada w komupter. Odezwe sie pozniej.

Moze zrobimy listę testowania w tym m-cu? Bo oprócz Nusski reszta chyba ma podobne terminy.

Tysia -29/30-08-2013

Hej zaczynam dzis 19 tydz. Jej jak ten czas leci.

Tysia to prawda wczoraj jakis dol mnie zlapal. Als czuje sis ostatnio zle I nic nie poradze. Zabiore sie dzis za jakas konkretna robote. Posprzatam w szafach I to co za kale do kartonow puki co.

hej dziewczynki.

no ja zapisuje sie na wrzesien juz niestety.Temperatura spadla, wiec kiszka :/

patu$ Ty masz dzis wizytke u gina ?? bede trzymac kciuki Kochana mimo wszystko bo temperatura na wyzszym poziomie niz wczesniej wiec moze jedna owulacja sie odbyla ??? bede trzymac kciuki :*

akuku kochana nie doluj sie i nie bad taka krytyczna wobec siebie, jestes w ciazy wiadomo wiec ze Twoj organizm inaczje reaguje na pewne rzeczy i sytuacje niz wczesniej. Daj sobie wiecej czasu na pewne rzeczy i czynnosci i patrz pozytywnie w przyszlosc, jeszcze 4 miesiace i pojawi sie nowy czlonek Waszej rodziny w koncu :)

tysia tworze liste. Musimy tylko pilnowac, zeby znowu sie nie zgubila :blink:

Sierpień 2013 :

Nuuuśka - termin @ 18.08
kasiol - termin @ 19.08
patu$ka - termin @ 26.08
tysia123 - termin @ 29/30.08.
natka - termin @
paulinka - termin @

Wrzesień 2013:

Nuuuśka - termin @

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki :*
akuku każdej z nas czasami coś w sobie nie pasuje. A Tobie może zdarzać się to częściej bo hormony buzują.

Patu$ szkoda że jednak tempka nie poszła w górę. Ale dziś monit to może dowiesz się jednak czegoś dobrego :-)

U mnie dziś tempka odrobinkę w górę. Ciekawe co będzie jutro.
Ja do listy na razie się nie dopisuję bo nie wiem nawet kiedy spodziewać się @. Może za jakieś 2 tyg ale naprawdę nie wiem.
Miłego dnia :*

Do góry