reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Natka poczekam na jutrzejsza temperature jak pojdzie wyzej to moze owu jednak sie odbyla ale jak jednak bedzie tanczyc to raczej nie bede miec zludzen.No chyba ze wydarzylby sie cud i zaszla bym w ciaze przy takim cyklu. Niby zdazaja sie takie przypadki.

reklama
Nuuuśka tak, miałam badane hormony. Na podstawie tych wyników wtedy padło pierwsze podejrzenie mojego gina że to PCO. Kurde, chyba jednak muszę się wybrać na tą wizytę bo coraz bardziej się denerwuję. Choć z drugiej strony ten jajnik mnie nie boli a gdyby torbiel jeszcze urosła to chyba czułabym jakiś ból bo bolało mnie już wtedy jak rosła do tych niecałych 6 cm...

Patu$ka no właśnie, zdarza się :-) także nigdy nie mów nigdy :-)

hejka! tempke zmierzylam taka sama ale zaburzona bo po 2 godzinnym snie. budzilam sie co jakis czas sprawdzajac czy Ł nie wrocil i tak dbil o4 rano. Wiec tej tempki pod uwage nie biore

Patu$ka najważniejsze że się mężusia doczekałaś :-)
U mnie tempka nie zamierza chyba jednak pójść w górę, choć jajnik nadal boli.

Nuuuśka jak tam u Ciebie????

hej dziewczynki .

Co moge napisac, nie wiem w sumie co napisac, moze tylko tyle, ze znowu nic z tego.
Siedze i rycze od rana, ale to juz przeciez normalne, powinnam sie do tego przyzwyczaic, ale mimo to, miesiac w miesiac mam ta cholerna nadzieje, ze sie udalo. A kiedy spada temperatura mam wrazenie ze rozpadam sie od srodka sama w sobie.. dzis nawet tak duzego spadku sie nie spodziewalam choc przypuszczalam ze spadnie.
Co powiedziec Łukaszowi ? Nie wiem. Tak liczyl na ten miesiac, tak sie przejmowal. A ja znowu nawalilam.
Wszyscy liczyli, wierzyli ale znowu nie wyszlo. Ciezkie dni teraz przede mna..jak zawsze do @. Oby przynajmniej szybko przyszla.
Dziekuje Wam za wiare i otuche ale ja chyba nie jest mi dane posiadanie drugiego dziecka, bo nawet odstresowanie sie, zmiana klimatu i otoczenia nie pomogla. Coraz ciezej jest mi znosic to wszystko, teraz zaczniemy 10 cykl staran, a ja juz powoli trace chec na to zeby w ogole sie starac. Co robie zle ? Moze to ja po prostu jestem jakas felerna i tak juz bedzie caly czas.

Nuuuśka kochana, wiem że żadne słowa w tej chwili nie poprawią Ci samopoczucia. Napiszę więc tylko że naprawdę jest mi strasznie przykro :*
Doskonale wiem co czujesz, tak naprawdę każde kolejne niepowodzenie to taka nasza mała żałoba.. Nie da się chyba po prostu przejść normalnie do codzienności- trzeba przeczekać, samopoczucie poprawi się i nic chyba tego procesu nie przyspieszy, żadne słowa. Ale razem z nim powrócą nowe nadzieje i tej myśli kochana staraj się trzymać :*
To nie jest tak, że jesteś felerna, to nie jest Twoja wina! Jesteś zdrowa, Ł też więc teraz to naprawdę kwestia czasu! Wiem jak ciężko z tym się pogodzić, tak to już niestety jest że zawsze wszystko chcielibyśmy mieć od razu. Uwierz mi że w końcu się uda i zobaczysz te dwie wymarzone dwie kreski, zresztą wierzę ,ze każda z nas zobaczy. Prędzej czy później, ale uda się :*

Wiem Slonce wiem, i tu nie chodzi o to ze zalamie sie teraz - nie nie. Ja wiem, ze bede starac sie dalej, chyba tak juz moj mozg zostal zaprogramowany, ale zastanawiam sie co w tym cyklu bylo złe...i nie wiem, na prawde nie wiem. Liczylam na ten cykl wlasnie glownie z powodu urlopu, wiedzialam ze bedzie wiecej luzu, zero stresow bo czym sie stresowac, do tego nowe doznania lakowe i ogolnie na prawde w tym cyklu zupelnie inaczej odczuwalam swoj organizm. W poniedzialek bede sie zapisywac do tego endo-ginka i musze sie go spytac co oznaczaja tak silne bole w jajnikach i szyjce macicy jakie mialam, bo czegos takiego nie mialam, i nie wiem czy jakies dziadostwo znowu mi sie tam nie robi :| bo samo z siebie raczej nie boli bez powodu, a wiem jak co miesiac wygladaja ostatnie dni przed @, i zawsze bylo zupelnie inaczej. Tempka pewnie taka ladna byla przez urlop, moze na prawde zmiana klimatu sprawila ze troszke sie we mnie poprzestawialo, szkoda ze nie na stale.
Ł. smial sie ostatnio, ze teraz zaczynam cykl z ziolkami dla chomikow :wściekła/y: ( bo jak przyszly ziola O.Sroki to powiedzial ze one wygladaja i pachna jak ziolka dla chomikow), wiec zobaczymy czy cos podzialaja, fajnie by bylo gdyby udalo sie chociaz cykle ustabilizowac, bo tak to ciezko w cokolwiek trafic,nawet jak czlowiek stara sie zyc tylko impulsem, bo w koncu pomiay zaczelam tak na dobre dopiero od kwietnia a do kwietnia staralismy sie wlasnie wtedy kiedy byla ochota - w sumie 4 miesiace i rowniez bez rezultatu.

nuśśka ,juz rano zaglądałam licząc na wieści od Ciebie.Bardzo mi przykro, kurcze -gdzie tu sprawiedliwość-tak bardzo progniecie tego dziecka-zresztą jak każda z nas, a te niepowodzenia przez to bolą tym bardziej, codziennie będzie lepiej za pare dni wróci nadzieja...
nie myśl ,ze jesteś felerna-bo to nie prawda!!!
u nas też już 15 cykli niepowodzeń i cierpienia, a miało być tak pieknie... wiec dotkonale Cię rozumiem.
kolejny cykl kolejne nadzieje...
też doła załapałam:( mnie to czeka za pare dni :(

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuska kochana tule cie mocno :* Nie bede cie pocieszac bo zadne slowa nei wyraza i nie uspokoja twoich mysli.
Chociaz tempka nei spadla az tak tragicznie,jeszcze moze podskoczyc. Na razie jest powyzej lini wiec sa jeszcze szanse. Ale i tak Twoj wykresik jest ekstra,bardzo mi sie podoba.

Do góry