reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

hej, dzis na chwilke co pracy dużo:) miła niedziela wczoraj siostra nas odwiedziła jeszcze z Staśkiem w brzuchy ale juz czeka na szczęśliwe rozwiązanie:) akuku już prawie półmetek jak ten czas leci:)ale masz fajnie:) ja pierwsze co musze kupic oczywiście jka już sie nam uda;/-bo duzo rzczy mam to -elektryczna niania:)moja córa nie może sie tego doczekać jak będzie nadawać-Mama odbiór-Felek płacze:)bo jej brat Felek ma spać z nią w pokoju-nowym juz prawie gotowym:) będzie go pilnowała -żeby nikt go nie porwał :)
miłego dnia:)

reklama
Tysia no najpotrzebniejsza hehe aoe za 2 f wiec co mialam nie kupic skoro w wklepie 30 f hehe

Ale sie wyspalam hhehe prawie 12 godz.

A Akexa gardlo bolinod wczoraj, jak do jutra nie minie to jutro do lekarza. Dzis mu jeszcze inhalacje zrobie dwa razy.

Ostatnia edycja:
hej :*

Dziewczynki mam pytanko, chcialam po powrocie zbadac jeszcze raz hormony tzn tylko progesteron i prolaktyne, ale sadzilam ze nie trafie z terminem. Z racji tego ze owu sie opoznila a bada sie 7dpo ( tak ? ) to wypada na sobote, wracamy do domu w piatek, wiec w sobote moglabym podleciec do laboratorium, ale mam niejasnosc, bo lab w ktorym teraz pobieralam, pracuje tylko od pn-pt :/ wiec musialabym pobrac w DIAGNOSTYCE, ale zastanawiam sie czy to w tym momencie ma sens i czy wynik bedzie wiarygodny bo w kazdym Labie maja inne odczynniki i wskazniki na jakich pracuja wiec nie wiem czy badajac tam moglabym z np. terazniejszymi wynikami robionymi w innym Labie je porownac, bo normy na pewno beda inne. Myslicie ze to ma znaczenie ?
akuku za co dokladnie jest odpowiedzialny progest. w drugiej fazie cyklu ? tzn jego przyrost, bo nie jestem pewna czy dobrze mysle :blink:

kasiol czyli jednym slowem im jest wyzszy przyrost tym lepsze szanse na zagniezdzenie zarodka, a maly przyrost moze skutkowac przedwczesnymi poronieniami, badz po prostu nie moznoscia zagniezdzenia dzidzi.
Tak ja to rozumiem :blink:a co sadzisz i tym Labie, jest sens w ogole badac w innym ? Nie znam sie na tym ale wiele osob sadzi, ze jak zrobisz badania w jednym to dla porownania powinnas przy Nim juz zostac bo kazdy ma inne normy i potem ciezko sie polapac kiedy jest zle a kiedy dobrze.

nuśśśka szczerze? wydaje mi sie ,że powinnas dać sobie spokój z kolejnym badaniem na jakis czas -z dwa miesiace moze?wiem co czujesz , wiem jak bardzo chcesz... mam tak samo

Nuuśka a w tym Labie badałaś też progesteron i teraz chcesz porównać? Bo jesli tak to zostałabym tam, a jeśli jeszcze go nie robiłaś to idź do diagnostyki.

Nuska prgesteron podnosi sienpo owu i szczyt osiaga w 7 dniu po owu o ile dobrze pamietam, potemnakbonzostajenwysoko albo wzrasta jesli zaszzlas w ciaze, albo powoli opada jesli nie zaszlas.
Mysle ze nie ma sensu robic bo z tego badania nic sie nie dowiesz tylko poteierdzi ze owu byla, a to przeciez wiesz...

hejka. W ogole co za tydzien.

ł nie zjechal, telefon mie sie zepsul dzisiaj auto! Masakra jakas.

Nuuska ja bym dala sbie spokoj z powtorka badan moze za jkais czas...

reklama
Do góry