reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

patu$ka 25 niekiedy w dzień @ nie wychodzi, ja jestem przekonana ,że Wam się udało:)
a mnie dziś gardło boli, głowa i chyba mam goraczke :( wygoglałam sobie domowe sposoby na przeziębienie-i znalazłam porady typu okład z szaliczka nasączonego kroplami olejku z sosony, chusteczki nasiekniete kroplami kamfory- i pisze do M ze w aptece na kupić- codipar, olejek sosny-dalej jak nie bedzie olejek z kamfory- a on do mnie " co za czary będe odpraiwć-może jescze mirre kupic:)"

reklama
kasiol to witam w klubie :( ja tez podziebiona jestem, gardlo do bani, glowa do bani a samopoczucie to juz w ogole. Na oklady mozesz tez kupic Olbas - mi zawsze pomaga a stosuje od lat dla siebie, a Olci do inhalacji. Bardzo dobrze dziala na oczyszczanie zatok.
Co do nadziei i deprechy to AKYSZ !! Nie ma negatywnego myslenia i dolowania sie. Slyszysz Akuku ?? Nie ma i koniec. Jak bedziemy sobie wmawiac ze sie nie uda, to na pewno sie nie uda. Ja tez nie mam zbytnich nadziei na ten miesiac zwlaszcza, ale nie ten to nastepny tak ? Az do skutku, w cos musimy wierzyc, jesli nie w szczescie, to chociaz w siebie same uwierzmy. Poza tym to, ze nie masz zadnych objawow wcale nie musi swiadczyc o tym, ze sie nie udalo. Nie zawsze sa jakies oznaki zafasolkowania - ja nie mialam kompletnie zadnych, przez 9 miesiecy bycia w ciazy zemdlilo mnie dwa razy ( i to w obydwu przypadkach po starych frytkach :p ).Testujesz w piatek?

Akuku 7 dzien pozytywny test ? :szok:wow.. nie wiem czy to dobrze czy nie, ale kurcze zastanawiajace to na pewno hmm. Do mnie dzis dotarl termometr :-)wiec od jutra zaczynam pomiary. O 5 rano bede mierzyc, i co wymierzona tempke nanosic na wykres na npr.pl tak ? Nie znam sie kompletnie na tym, przepraszam za glupie pytania.

patu$ka ale Ty masz piekna tempke :happy:leci do gory ze ho ho :D
na 10 na pewno Ci wyjdzie, nawet bledziucha krecha ale powinna wyjsc. Nie martw sie, my tu wszystkie juz po objawieniu sie tych trzech pecherzykow wywrozylysmy Ci ciaze w tym miesiacu wiec koniec i krooopa :-D

Patuska jak nie wyjdzie to czekasz do 7 ...o ale jest juz jakas rozmazana kreska no to czekamy na jutro. A za testowanie po poludniu to w doopsko leje...
Zw

Zrobie jutro 10 jak wyjdzie to pekne ze szczescia a jak nie to czekam do 7 i jak @ sie pojawi to zabije ja :wściekła/y::-) a jak nie to robie nastepny test.

Oby ta tempka sie nie zmieniala. A potem to juz bede Was ciagnac za soba jedna po drugiej :)

Przeciez w koncu wszystkim musi sie udac.CO nie?!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
heheehe patu$ka utopić @ jak marzanne:) oby odeszła z zimą :)

a ja dziś troche zgłupłam- bo na moim teście-tym zawcześnie zrobionym pojawiła się druga kreska a raczej cały zaciek- jest jedna kontrolna krecha gruba z 7-10 minimetrów bieli i dalej jasny róż do konca testu-wiem ,że to mogą być jakieś reakcje bo to juz po zcasie wyszło-ale troszke nadzieja we wnie urosła-choć na chwilke mi lepiej:)

Ostatnia edycja:
oby... do nastepnej wiosny:)

Powiem Wam ze mam juz takie mieszane uczucia. Gdybym miala labka blisko to bym poleciala na bete i po sprawie,a tak to 30 km nie widzi mi sie jechac. Niby cos widzialam na tym tescie maz tez ale to pod swiatlo taka kreska rozmazana cieniutka... Jutro 10 powinna rozwiac watpliwosci. Powiem wam ze boli mnie prawy jajnik. A przeciez owu mialam z lewego...A mialam czekac do terminu @ ale tez jestem niecierpliwa. W tej kwesti nie umiem sie chyba spiac:crazy:

Co ma byc to i tak bedzie. Z dwojga zlego wolalabym nie byc w ciazy niz znowu miec biochemiczna. Ale jednak najbardziej wolalbym II kreski. Zobaczymy co z tempka na dniach. mam nadzieje ze nie spadnie.

kasiol ty tez masz ladny wykresik:)

a ja jutro zaczne mierzyc :happy: mam nadzieje, ze tez bede miec takie ladne wykresiki jak Wy :) Czy ja moge ta tempke od razu dodac do wykresu i wkleic go tu ?
Ide zaraz do ginka :happy:

Nuuska tak jak rozoczniesz nowy wykres to on tu bedzie sie aktualizowal automatycznie:) Daj koniecznie znac jak bedzies zpo;-)

Acha czyli moge zaczac jutro mimo ze nie mam wcale miesiaczki ?
U ginki ok. Powiedziala, ze nie bedziemy dzis dzialac promieniami, ze ona by poczekala. Jezeli owulka przesunela sie o tydzien i pojawila sie 30-go, to po @ moge spodziewac sie tego samego. Czyli 15-go powinna sie pojawic.Jezeli nie bedzie do 14-go zadnych objawow, moge zrobic test.
Jak to powiedziala - Co z tego, ze probowaliscie tylko raz w ta sobote? Raz a porzadnie, i wystarczy :happy: wiec czekam do 15-go, a w sumie do 14-go bo wtedy zatestuje :ninja2:

reklama
Wiesz jestes w drugiej fazie mozesz sobie mierzyc i wtedy przed terminem @ bedziesz widziec czy spada czy nadal jest wysoko. Poprostu ominiesz owulke i 1 faze. Wazne zebys o stalej porze mierzyla a na probe mozesz w koncu jeszcze do pietnastego poltorej tyg. A tak to bedziesz miaal wiedz ejak to mniej wiecej wyglada;]

Do góry