reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuska no jak to . Liczac ze jutro bedzie owu u Ciebie dodaj 14 dni.

Ile dni po owu zawsze dostawalas @??

Wiesz nastepny cykl juz moze byc ok znowu, ale ten sie rozregulowal.
Najwazniejsze ze masz owu, bo jakby jej nie bylo to moglabys jeszcze dluzej na @ czekac.

Spokojnke lepiej miec owu pozniej niz czekac na @ I znowu na owu ...:-)
Bedzie dobrze.

A ja Ci wlasnie Akuku powiem ze dziś to już dooopa jest. Wczoraj wieczorem robiłam tescior jeszcze raz - druga krecha jasniejsza już była. Przed chwila robiłam - już praktycznie niewidoczna :baffled: Wczoraj zaraz po teście Ł. zaciagnelam do wyra, niestety wieczorem się nie udało :| Jeszcze dziś wieczorkiem dolozymy, choć mysle, ze owulka była wlasnie wczoraj i warto było zacząć od czwartku, a tak to chyba kurcze po ptokach niestety :-( Kochana cykle mam od odstawienia czyli od listopada 28-dniowe. Owulka była 13-14 dnia, wiec @ wypadala po kolejnych 14 dniach. Nie wiem sama jak to teraz interpretować, w srode porozmawiam z ginka i nie wiem, prosić Twoim zdaniem o usg ? co by zobaczyć czy plyn jest ? Wtedy przynajmniej miałabym pewność, ze to była owulka a nie moje wymyślone objawy. I może wtedy nic nadziei się pojawila, ze seksik wczoraj mugl cos mimo wszystko podzialac :blink: choć nie nastawiam się, wydaje mi się jednak mimo wszystko, ze zle zrobiłam, ze nie zrobiłam testu od razu w czwartek :| Ale masz racje, lepiej mieć pozno, niż nie mieć wcale. Zamowilam już sobie termometr owu, czekam na przesylke, i nie wiem, czy zaczynać mierzyc od razu ? Czy czekac do @ ? Jak myślisz ? Dziekuje Ci za pomoc :* Kochana jesteś :*
patu$ka Ty się ta spadajaca tempka nie martw, to na pewno wina tego Armagedonu za oknem :-p Byliśmy dziś u rodzicow Ł. i po obiedzie zwatpilam i poszliśmy na balkon zrobić bałwana :D Wyszedl, ale niestety glowa była niestabilna i po pol h sam się usmiercil :wściekła/y: Ulice mamy calkiem zasypane, o chodnikach nie mowie nawet :szok:Boze...wiosna.

natka_90 Kochana pytałam dwóch lekarzy w piątek - nie polecali tego hormonu. Nie sugeruj się tym bron boze, ale znajoma lekarka powiedziała mi,ze hormony to już ostateczność i gin, który Ci je przepisal, powinien przede wszystkim skonsultować z Toba sytuacje, i inne możliwości, bo nawet przy nieregularnych cyklach sa inne metody wywolania @. Hormony przede wszystkim dzialaja na Twój organizm jak narkotyk - uzalezniaja go od swojej obecności, i zaniechanie ich brania może potem spowodować powrot do pierwotnego stanu,czyli do całkowitego braku @. Jeżeli wzielas 3 tabletki ja bym odstawila je jeżeli @ się pojawila. Nie wiem co lepsze, ale może Twój organizm stara się sam przywrocic się do normalnego funkcjonowania a kurcze te tabsy...nie wiadomo na dobra sprawę jak przy dluzszym braniu na Nie zareagujesz :| Jak się czujesz po Nich w ogole ?

reklama
Nuuuśka dziękuję :* wiesz ogólnie dobrze się czuję, czasami mi noga cierpnie ale tak już mam przy tego typu lekach. Zastanawiałam się z mamą nad tym i w końcu stwierdziłam że na razie nie będę tego brać. Skoro @ już jest to spróbuję tą pierwszą wersję czyli luteina od 16dc przez 3 cykle. W piątek jeśli @ już nie będzie wybiorę się do innego gina (akurat koleżanka się wybiera więc zabiorę się z nią) i zobaczymy co on powie. Jest jednym z najlepszych u nas w okolicy także mała iskierka nadziei powoli powraca. Bo ostatnie dni jeśli chodzi o moje samopoczucie po tych wiadomościach od gina to szkoda gadać...

90_natka , moja kolezanka od wielu lat sie nie zabezpieczała, okres miała raz do roku czasem 2, ale ze miała synka a było jej wszystko jedno-utwierdzona przed lekarza ze "taka jej natura" poprostu do tego przywykła, jakiś czas temu jednak zaczeła myśleć o dziecku drugim, poszła do innego lekarza , który stwierdził u niej menopauze, ma 35 lat i zaawansowana menopauze.Teraz załuje ,że wcześniej nie przejmowała się za bardzo, bo łatwiej by jej było z tego się wycofać, gdyż jakas szansa jest na wyjście z tego. Teraz, po czasie żałuje ,że nie dociekała, nie sprawdziła u innego lekarza, kolejnej opinni.Miała nawet rezonans magnetyczny( faktycznie przysadka źle pracuje).Teraz jest pod opieką innego lekarza ,który daje jej nadzieje, że będzie jeszcze mamą,lez szanse są mniejsze niż te 5 lat temu gdy to się zaczeło.

a ja sikam od paru dni i sikam, coś mnie podszczypuje przy tym:/ jescze tego mi brakowało!
akuku w tym miesiącu to masz baaaaarrrrdzo ciekawy wykres:)

Ostatnia edycja:
Nuska no ja bym mierzyla od razu jak przyjdzie :-) nie zaszkodzi przeciez, a np. Juz bedziesz mniej wiecej wiedzoiec ile trwa faza lutealna.
Mozesz isc sprawdzic czy pecherzyk pekl, ja polevqm jeszcze zrobienie porgesteronu w 7 dniu po owu, wiec jesli myslisz ze byla wczoraj to zrob za 6 dni wtedy sie dowiesz czy progesteron ladnie przyrosl I czy doszlo do owu.
Ale ja w zeszlym cyklu mialam test owu pozytywny, na drugi dzien negatywny a owu byla na 3 dzien.
A teraz mam 4 dzien pozytywny a owu jeszcze nie bylo. Jak widac roznie moze byc.

90 natka no to jak taka twoja natura to moze tak ma byc ja polecam pojscie do innego gina moze, I porob inne badania :-)
Mam kol. Co zaszla w ciaze a tez miala cykle 50 paro dniowe, a teraz jej sie wyregulowaly I ma 30 :-)
Tego Ci zycze.

Kasiol no dziwny mam ten wykres :-(

Kasiol no u nas akurat te długie i nieregularne cykle są rodzinne - zaczęło się u mojej babci a moja mama ma to do dziś...

Akuku dziękuję :* w przyszłym tygodniu zamierzam właśnie iść do innego gina i mam nadzieję że od niego usłyszę lepsze wieści :)

Hej u mnie nadal owulacji brak... I teraz mam pytanoe osc jutro na badanie progesteronu ?? Zwykle owu mma w 16 dc dodam te 7 dni I niech bada...
Milego dnia

hejka!

Nas zasypalo. Wczoraj juz myslalm ze nie przebije sie autem kolo domu ale jakos dalam rade,snieg takw alil mi na szybe ze czylam sie jak na jakims snieznym rajdzie.

Zaskoczyly nas te swieta.

natka ja tez bym odstawila te hormony i poszla do innego ginka.

akuku no wykres to ty masz ze ho ho...

Ale mnie (.)(.) bola to ja pierdziele! I cmi mnie w podbrzuszu.

Wczorajsza tempka sie tak nie sugeruja no bo przeciez zmiana czasu byla...

reklama
Akuku tak zrobie, będę mierzyc od razu jak tylko termometr dotrze. Zalozylam już konto na enpr.pl ale nie bardzo się jeszcze orientuje co i jak się robi i gdzie wpisuje.

kasiol matko...ale Ci się wykres dziś rozchulal :szok: Może to przejściowe, oby oby. U Nas dziś pogoda do bani dalej choć troszkę słoneczko się pojawia nareszcie. Kasiolek, który to Wasz cykl staranek w ogole ?

patu$ka Twoja tempka dziś odrobila zaleglosci :)

Do góry