reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

patu$ka mnie tez sie wydaje,ze Ci sie udalo :-) zreszta jak juz ostatnio napisalam, dziwne byloby gdyby bylo inaczej.Mysl pozytywnie to najwazniejsze :)

tysia123 ja mam jeden ale obiecalam sama sobie,ze go nie uzyje :p Zobaczymy na ile moja obietnica spelni sie w rzeczywistosci :x Ale ten miesiac rozchulany przez sobotnia owulke, takze zobaczymy co mi jutro ginka powie.

Akuku mialam nadzieje, ze termometr dotrze dzis ale niestety dupa blada. Powiedz mi, jesli pracuje tydzien na tydzien, kiedy mam na rano wstaje o 4.30,kiedy na popoludnie roznie, przewaznie okolo 7. Czy jesli dajmy na to, bede miezyc 4.30 ( jeden tydzien) / 5.00 ( drugi) mam cos dodawac do tempki mierzonej wczesniej ? Pamietam, ze juz kiedys o to pytalam, ale nie potrafie odnalezc odpowiedzi :-(

reklama
hej dziewczynki :) u mnie już trochę lepiej, kto by pomyślał że @ może tak humor poprawić... :) dziś 3dc, zaczęłam też ponownie mierzyć temp więc (na razie) jestem dobrej myśli.

Nuuuśka generalnie dodaje się 0,1 stopnia za każdą godzinę, aczkolwiek pomiar do pół godziny jest ok i nic się nie dodaje :) gdyby było więcej niż pół godziny to dopiero wtedy trzeba temp korygować. Przynajmniej tak mnie uczyli :)

Patu$ka
jeszcze parę dni i wszystko będziesz wiedziała. Kiedy w końcu testujesz, tak jak początkowo planowałaś czy wcześniej coś?

kasiol ja tez nie testuje wczesniej. Dopiero w niedziele. Ja jak paulinka mam dosyc rozaczarowan.

Akuku no ale plamienia implantacyjne przy tym spadku nie mialam.

Wiecie co wczoraj to caly dzien chodzilam i jadlam (chyba z 3kg przytylam) dzis sniadanko duzy obiad kimnelam sie ze trzy godzinki i teraz jak wstalam i sie opchalam jak swiniak. Ale mam ochote na wiecej. A jakie mam checi na gazowane...ciagle tylko gazowane bym pila,tylko nie cole bo ona mi od dluzszego czasu smierdzi starymi srubkami.:-D

testowanko za tydzien. Choc jutro bym sie bala zatestowac mam urodziny i wolalabym sobie nie psuc tego dnia

patu$ka ja nic nie mowie, ale jak nic dzidziusiem mi to pachnie :-D Mam nadzieje, ze jutro przyjdzie mi termometr i wezme sie za swoje pomiary :happy2:

90_natka dziekuje za pomoc :) super ze wszystko ok, wierze ze @ mugl ci poprawic humorek, ja chyba skakalabym ze szczescia. Tym bardziej nie bierz juz tego swinstwa ktore gin tamten gin Ci zapisal, nie faszeruj sie hormonami tylko uwierz w siebie, bo sama na pewno swietnie poradzisz sobie z tym wszystkim. Ciekawe co Ci powiem ten drugi gin, kiedy jedziesz do Niego ?

Nuuuśka no nie biorę tamtych leków już, co ma być to będzie, ale mam nadzieję że te kilka szt które zdążyłam już wziąć za bardzo mi w cyklu nie namiesza.
Do tego drugiego gina jadę w przyszłym tygodniu (miałam wybrać się teraz w piątek, ale koleżanka z którą jadę też dostała @ także zostaje nam jednak następna środa lub piątek).
Mam nadzieję, że do Ciebie jutro dotrze termometr i będziesz mogła zacząć pomiary :)

Kurde wiecie co zalozylam sobie wykres na ovufriend takze i nie dosc ze detektor nie wykrym mi w ogole owulki. To jak zaznaczylam ja recznie. To teraz m ipokazuje ze 18 % na ciaze jest.Ja sie tam tym nie sugeruje bo to tylko detektor nie ma to jak test i usg. Jednak wole NPR czytelniejszy jest ten wykres.

patu$ka Ty sie w ogole nie sugeruj tymi wykresami. Tez zalozylam tam konto, ale stwierdzilam, ze nie dam sie zwariowac. Na pewno wszystko bedzie dobrze, wierze w to, a moje przypuszczenia bardzo czesto sie sprawdzaja :-) Denerwuje sie przed jutrem, czego sie dowiem.

90_natka wydaje mi sie, ze te 3 tabletki zazyte przez Ciebie, nie zdazyly na dobre podzialac w Twoim organizmie. Nie twierdze jednoczesnie,ze lekarz przepisujacy nie wiedzial co robi, kazdy inaczej postrzega swiat, na pewno chcial dobrze dla Ciebie, ale po jaka cholerke od razu faszerowac sie hormonami :no: Jak tylko dotrze dam znac :tak:

Bylam dzis z wynikami Olci u pediatry, w przyszly wtorek podejde z Nia do zaprzyjaznionego ortopedy u Nas w przychodni zeby zobaczyl jej plecki bo w badaniu rtg wyszlo, ze 3 odcinki kregoslupa ma mniej stabilne od innych, do tego lewa zatoke czolowa ma slabiej rozwinieta od prawej, i dykretne zmiany sluzowkowe w zaglebieniach szczekodolowych. Mamy na cito skierowanie do neurologa dzieciecego, prawdopodobnie nie obedzie sie bez rezonansu magnetycznego glowki. Ole od pierwszej klasy pobolewa czolko, dokladnie od momentu kiedy to na w-fie madra kolezanka potnela sie o Ole a kiedy Ola upadla, doslownie mowiac podeptala jej po glowie.
Boziu za duzo tego. Strasznie sie o Nia martwie, Boze daj zeby wszystko bylo dobrze :-(

reklama
patu$ka Wszystkiego naj naj z okazji urodzinek :tak:Zdrowka, szczęścia, radości i codziennego uśmiechu na twarzy oraz spełnienia marzen,zwlaszcza tego jedynego, najważniejszego :-)
potworek.gif

90_natka obyście miały racje. Dzis będę mieć termin do neurologa, oby było szybko, a potem będziemy dalej dzialac w temacie.Nie chce się martwic na zapas ale jak zawsze nie potrafie :-(

Wstalam dziś i co widze - snieg.Wszedzie pelno sniegu. A sypie tak, ze jeszcze dzień i na prawde uwierzę ze to koniec swiata :baffled:

Załączniki

• potworek.gif
    potworek.gif
    101,4 KB · Wyświetleń: 49
Do góry