reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuska no jak np. Dzis masz owulke to @ powinna przyjsc miedzy 13-16 dni . Wiec ten cykl jest rozregulowany, nastepny nie musi byc, to wszystko zalezy od tego kiedy bedzie owu, bo jak owu sie zpozni to I @ jest pozniej, choc druga czesc cyklu jest raczej stala.
Wiesz podobno nawet dzien po owu jest plodny, a trza bylo meza z rana jeszcze zaciagnac :p
my juz dzis 2 razy dzialalismy, no nie wiem co mi sie dzieje ze mi sie ciagle chce...i to tylko w tym miesiacu.

Patuska jak teraz sie nie uda to nie znaczy ze jest cos nie tak, bo tak jak wiesz jak plemniczek dostanie sie do jaja, to kolejne juz raczej nie maja szans tzn. a przeciez nie wiadomo czy do 3 jajek wplynely po jednym plemniczku.
Masz 3 razy wieksza szanse, ale to nie jest pewne.
Zycze Ci tego z calego serduszka, ale prosze nie nakrecaj sie , bo wiem jak pozniej sie cierpi.
Bo widzisz wystarczy ze sie zle zagniezdzi, czy slabszy maluch I juz doopa... Wlasnie najgorzej jest z zagniezdzeniem sie prawidlowym, wystarczy ze jajo sle miesjce wybierze.
Tak wiec trzymam mocno kciukaski.

Ide serniczek upiec papa

reklama
kasiol dokładnie tak :tak: a za tescior masz po tylku :angry::angry:

Akuku ło matko...to bez sensu calkiem :/ jak mi się jeszcze cykle rozregulują to będzie calkiem fajnie :baffled:
Czyli nie mam co czekac nawet na @ - 8 kwietnia. Tylko dzięki temu będę mieć jeszcze większy znak zapytania czy cos się podzialo, bo w tej sytuacji nie wiem nawet kiedy @ powinna się pojawić :-(

Nuska no jak to . Liczac ze jutro bedzie owu u Ciebie dodaj 14 dni.

Ile dni po owu zawsze dostawalas @??

Wiesz nastepny cykl juz moze byc ok znowu, ale ten sie rozregulowal.
Najwazniejsze ze masz owu, bo jakby jej nie bylo to moglabys jeszcze dluzej na @ czekac.

Spokojnke lepiej miec owu pozniej niz czekac na @ I znowu na owu ...:-)
Bedzie dobrze.

akuku wiem wiem jak jest z tym rozczarowaniem tez podchodze na luzie do tego wszystkiego w tym miesiacu. Dzis mi dziwnie tempka spadla:szok:

patu$ka u mnie dzis tez skok, najpierw myslalam ze to przez to ze wstałam wczesniej 2 godziny ale tak na prawde o godzine wczesniej... dodaje 0,1 za godzinke , tak?

Patuska ten spadek moze znaczyc implantacjr, ale nie musi.
Ja mialam takie spadki I jakos nic z tego nie wyszlo :-) ale wiesz czego Ci zycze :-)
A mi sie ciagle chce, no wiecie co :p
Wczoraj trzy razy ...dzis tez bym chciala ale mamy goscia:p :p
U mnie znowi spadek czyli znowu owu brak :/:/
a test owu krzyczy nadal.

Hej dziewczynki, jak święta? Ja dziś popołudnie sama bo mąż w pracy :(

Nuuuśka dowiedziałaś się może coś i tych lekach które gin mi zapisał?
Mam problem bo powiedział że teraz zapewne @ nie dostanę ale właśnie dziś dostałam... I nie wiem co teraz.. Czy brać to dalej czy odstawic.. W piątek miałam iść prywatnie do innego gina na konsultację ale skoro @ przyszła to nie ma sensu bo i tak nawet mnie nie zbada ani nic... Ehh :/

90 natka widzisz I jest @
Ja bym nie brala teraz tylko spytala gina co dalej bo w koncu @ przyszla. Moze bedziesz miala.zaczac brac np. Jak sie @ skonczy ??
A moze idz do innego gina I zapytaj ??
Powiedz mi od zawsze masz takoe nierwgularne cykle ??
Moze akurat ten byl bezowulacyjny stad spoznienie @?

reklama
No właśnie najchętniej bym odstawiła ale wzięłam już 3 tabl a w końcu to hormony więc boję się żeby mi się całkiem nie rozregulowało wszystko jak teraz nagle przestanę brać... Bo to są niby środki które przywracają normalny cykl przy zaniku @. No więc pomyślałam że skoro przyszła to nie muszę już brać (zwłaszcza że zwiększają ryzyko zakrzepicy a ja miałam raz podejrzenie zakrzepicy właśnie i hormony musiałam odstawić). No ale mój gin dopiero w czwartek przyjmuje i nie wiem co z tym fantem zrobić...

Akuku cykle mam długie od zawsze, ale zwykle max do 50-55 dni, nigdy tak jak teraz że ponad 80 dni. No i nieregularne były też zawsze, wahania długości tak plus minus 15-20 dni (dlatego zaczęłam w zeszłym roku mierzyć tempkę żeby mniej więcej wiedzieć kiedy spodziewać się @) Brałam przez 3 lata tabletki anty i tylko wtedy było regularnie.

Do góry