reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Boje się czekac powiem Ci szczerze, chyba wolalbym wiedzieć, ze wszystko zle co może się dziac, bądź to,ze nic w tej chwili nie wychodzi jest wina tylko mojej glowy a nie mojego czy Ł. organizmu.
Oj będę się znowu stresic w przyszłym tygodniu :eek:

90_natka boziu mój co się z Nami dzieje...same zle wiadomości :(
Ale co się dokładnie stało, ze kazal Ci brac te tabletki? I co o w ogole za leki ?
Bo można mieć Kochana zle myśli, ale najpierw trzeba się zastanowić co jeszcze można zrobić i jak pomoc. Nie wierze ze nie da nic innego zrobić, jaka postawil diagnozę tego ze do tej pory nie dostatas jeszcze @ ? Bo jakiś powod mus tego być, zrobil Ci usg ?
Proszę Cie nie załamuj się, strach i smutek jest złym doradca w wielu sprawach. Oczywiście, jeżeli te leki maja Ci pomoc to może warto pozytywnie na to popatrzeć, choć wiem ze to cholernie ciężkie.
Co dokładnie powiedział Ci gin podczas wizyty?

Ostatnia edycja:
reklama
Usg robił mi na ostatniej wizycie (2 tyg temu) i wg tego stwierdził że nie ma oznak żeby @ miała przyjsc niedługo (nieodpowiednia grubość w środku), a że to już był 60 dc to zapisał luteinę. Ale nie zadziałała. Wyniki cytologii są ok bo dziś przyszły więc stwierdził że hormonalna terapia zastępcza jest tu jedynym wyjściem i na pewno przyjdzie @ (nie ma fizycznej możliwości żeby się tak nie.stało). I wyobraź sobie mój szok jak przeczytałam w ulotce że stosuje się to między innymi w okresie okołomenopauzalnym. Jest tak źle że musiałam dostać tak silne leki... to ma niby unormować moje hormony bo naśladuje naturalny cykl.

Usg robił mi na ostatniej wizycie (2 tyg temu) i wg tego stwierdził że nie ma oznak żeby @ miała przyjsc niedługo (nieodpowiednia grubość w środku), a że to już był 60 dc to zapisał luteinę. Ale nie zadziałała. Wyniki cytologii są ok bo dziś przyszły więc stwierdził że hormonalna terapia zastępcza jest tu jedynym wyjściem i na pewno przyjdzie @ (nie ma fizycznej możliwości żeby się tak nie.stało). I wyobraź sobie mój szok jak przeczytałam w ulotce że stosuje się to między innymi w okresie okołomenopauzalnym. Jest tak źle że musiałam dostać tak silne leki... to ma niby unormować moje hormony bo naśladuje naturalny cykl.

Slońce ale to wcale nie znaczy ze jest AZ tak zle. Może po prostu terapia hormonalna to najlepsze i najbezpieczniejsze wyjście dla Ciebie, nie myśl, ze to dlatego dostalas te leki, bo jest zle. Nie czytaj przede wszystkim skutkow ubocznych i wskazan, bo one tez sa mylące, podac Ci przykład ? Biore leki odczulające, które podaje się podczas terapii alkoholowej. Jestem alergikiem od urodzenia, na polowe dziadostwa które fruwa w powietrzu, i dostałam leki, które stosuje się przy detoxach m.in. ale co mogę powiedzieć, ważne żeby pomogly prawda ? Nie sugeruj się takimi rzeczami bo oszalejesz a tego chyba nie chcesz.
Bądź dobrej myśli, pomysl, ze te dwa miesiące zregenerują Cie, wycisza, bo przestaniesz myslec. Witaminizuj się przez ten czas, nie stresuj niepotrzebnie, i przede wszystkim rozluznij - to bardzo potrzebne.
Jeśli to Ci pomoze, napisz mi nazwe tego leku, jutro wypytam się o Niego lekarzy co oni uwazaja, czy jest bezpieczny i przede wszystkim czy pomaga :tak:Glowka do góry, mnie tez nie wychodzi dla pocieszenia, wiec pewnie przez te dwa miesiące będziemy wegetować razem :)

90_natka ja nie wiem, ale moim zdaniem lejarz powinien Ci dzis rowniez zobic usg zeby sprawdzic czy np. jakies pecherzyki nie rosna ??
zreszta przeciez wczesnej ciazy nie widac na usg, a Ty nawet nie wiesz kiedy mialas owu tak ?
a ogolnie masz regularne cykle ?
Jak to u Ciebie wyglada ??

Nuuuśka dziękuję za wsparcie.. :* Ten lek to divina...

Akuku miałam w tym cyklu dwa razy usg- kolo 20 dc i ok. 60 dc. Za drugim razem była niewielka zmiana na jajniku ale to nic poważnego. Ogólnie cykle mam długie i nieregularne, ale nigdy żaden nie trwał więcej niż 60 dni.. Teraz mam już 75 dc, na usg ani śladu ciąży, testy też negatywne (ostatni we wtorek).

90_natka no wlasnie masz dlugie cykle I sie dziwie ze Ci dzisiaj usg nie zrobil bo przeciez niewiesz sama.kiedy ma byc owu.
Moja kol. Z takimi noeregularnymi cyklami zaszla w ciaze bez zadnych lekow.
Ja nie mowie bo moze warto je brac, ale mogl sie upewnic dzisiaj tym usg.
Hmm a amsz testy owu w domu ??

Jezuu jak mi sie.spac :/:/ zreszta probowalam sie przespac chwile ale nie dalam rady :/:/

90_natka powielam zdanie akuku. Gin powinien zrobić Ci usg, co z tego ze robil dwa tygodnie temu, skoro przepisuje Ci tak silne leki, musi mieć mocne podstawy do tego :| dobrego masz tego gina ? W każdym bądź razie obserwuj siebie od pierwszej pigułki, sprawdzaj reakcje na kazda kolejna. Jeśli cokolwiek będzie nie tak, nie wahaj się odstawić bo najważniejsze jest Twoje zdowie a hormony zle dopasowane jak kazde leki mogą zaszkodzić. Ja jutro ze swojej strony popytam się o te piguly bo przyznam szczerze ze nie slyszalam o tym wcześniej :dry:

patu$ka kciuki mnie już bola od trzymania. Gdzie jesteś ? Zdawaj relacje, czy mogę już szukac skarpetek :-D

Nuska no jak dla mnoe to dziwnie ten lekarz.90_natki zrobil... Bo przeciez w ciagu tych 15 dni moglo sie duzo wydazyc, ja nie mowie ze ciaza ale moze jakis pecherzyk urosl ??
Przeciez niektorzy maja tak dlugie cykle...
90_natka a moze skonsultuj sie z innym ginem ??

Jejku jak ja bym chciala isc do ginekologa... A tu tylko gp puki co...ahh

Jejku jaka ja dzis jestem nerwowa :/:/:/ na maxa normalnie. Alex mi kawe wylal na stole jak gralismy w gre I wszystko mokre, zalal mi telefon na mnie wylal I ja mam stol szklany ale na bokach tych szerszych jest taki metal I pomiedzy szklem a metalem szpara I sie musialam nabawic zeby to umyc :/:/
podlogi krzesla ahhh :-(
Teraz znowu Victor jadl platki I zaczal mleko wylewac I rozmazywac po stole :-( a ja mam nerwa o takie glupoty :/:/
Masakra. Dobrze ze dzis m wraca to sie chociaz przytule :-)
Oczy mi sie zamykaja :/:/

A I prosili mnie zebym jutro na 5 do pracy poszla I mysle bo, nie chce tempki zaburzac bo ta jutrzejsza moze byc wazna... Co radzicie ?
Chyba odpuszcze, wole zostac po godzonach.
Hmm

Wlasnie patu$ka jakies dobre wiesci ?? Hmm :-)

Ostatnia edycja:
wiecie, u mnie śluz płodny był ok. 30 dc później w sumie sucho (nie licząc chwili wilgotności podczas brania luteiny). Zawsze miałam długą II fazę cyklu ale nigdy aż tak... Teraz nie robił mi usg bo przyjął mnie poza kolejką- nawet nie bylam zapisana na wizytę. Ale myślę że gdyby to była ciąża to chociaż test wyszedłby pozytywny (mam ten o czułości 10). a robiłam w tym cyklu 4. Testów owu nie mam w domu, zresztą nigdy ich nie robiłam...

reklama
hejka jestem! Mozecie puscic kciukasy:) Pecherzyki pieknie pekly jest duzo plynu po nich,teraz mam cierpliwie czekac do 7 a potem 18 na wizyte. Mam nadzieje ze juz bede widziec zarodek:)
Kupilam juz testy 10 w kauflandzie;-)

Natka tule cie KOchana bardzo mocno! Jestem pewna ze ta kuracja ktora lekarz ci zaserwowal napewno pomoze.

Do góry