reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Dzięki akuku za tą tabelkę :)
A jak ptak nasrał to podobno na szczęście :D ale przypuszczam, że i mnie by to wkurzyło;)

Kasiol mam nadzieję, że nie zapeszę ale jest trochę lepiej. Rozwiązanie okazało się być naprawdę proste. Jak małej odbije się po karmieniu to jest wszystko ok, jest spokojna itd. Choć nie po każdym karmieniu uda się odbić, chyba zależy czy nałyka się powietrza czy nie. A w szpitalu mówili nam, że dzieci karmione piersią nie muszą odbijać więc wcześniej rzadko to "praktykowaliśmy". Na razie jest naprawdę lepiej :)
W dzień to ja mam tyle roboty, że noe mam kiedy odpocząć ;) teraz jeszcze szykujemy się do chrzcin na sobotę także znowu dodatkowa robota ;)
Oj ale masz fajnie, że Feluś śpi całą noc :) moja Julcia dotychczas budziła się ze dwa razy, ale ostatnio częściej bo nawet co godz/półtorej czasem się zdarzy.
Wagę ładną ma :) to faktycznie mały "goni" Kali ;) może faktycznie szybko zacznie biegać :) :)
Nasza Julcia na razie zaczyna dłużej utrzymywać główkę uniesioną, w sumie od dziś właśnie. no i pojawiły jej się ostatnio łzy bo wcześniej nie płakała łzami :) tp jest naprawdę zaskakujące jak to wszystko z dnia na dzień się zmienia :)

reklama
Może testuje Waszą cierpliwość ;) a tak serio to może w przeciwieństwie do chłopców Ala potrzebuje więcej czasu żeby się zdecydować na wyjście na ten świat. Widać bardzo jej dobrze w brzuszku i jeszcze nie jest do końca gotowa. Choć tak czy siak myślę, że to już kwestia dni :) a może nawet i godzin, kto wie :)
A jak skurcze, nadal Cię męczą?

Natka no max za 2 tyg beda wywolywac..wiec kwestia dni.. ale ja sie juz bardzo boje i kazdego dnia bardziej ... a skurcze nadal mecza ;/

Akuku kup jej prezent i powiedz, ze ma niespodzianke po urodzeniu:) To mala kobietka wylezie od razu dla prezentu:))))
Alunia robi nam psikusa:))) My czekamy, a ona sobie odpoczywa u mamusi:)
Natka Julcia juz wnet miesiac bedzie miala!!!!! Widzialam jej zdjecie na fb- jejuniu jakie malenstwo:)))))))
Kasiol Felus kawal chlopa:)) on to sie przy naszych mini panicach forumowych nie lada kawalerem wydaje:)
A Tysia co tam u Ciebie????/
U nas powoli leci... L na kursie nad morzem, chlopaki tesknia za nim strasznie. Nawet Marcel jak slyszy telefon to pedem leci i krzyczy tata tata. Jeszcze tylko dwa dni...

Paulinka..mowilam juz ze buty kupie.. ze sukienke kupie .. juz nawet mowilam ze gruba bedzie ale nic nie dziala.. haha

Natki mala juz prawie miesiac a mialysmy dwa tyg. Roznicy wg terminow. Natka rodzila wczesniej.. a ja jeszcze chwile i prEnosze hehe.

A naprawde nie spodziewalam sie tego..

Akuku moj siostrzeniec mial sie urodzic 1 grudnia, wiec mu kupilam prezent na Mikolajki. No ale wszystkich nas wykiwal i nie zdazyl sie wyrobic do 6 grudnia. Wiec jak siostra przyjechala do nas z prezentami 6 grudnia wieczorem to ten Bartka tez dalam a jemu powiedzialam, ze ciotka taki super prezent mu kupila, ale ie powiem mu co i zeby wylazil poogladac:) No i wylazl 7 grudnia 6:45 juz byl:) Do dzisiaj sie smiemy, ze go prezent skusil:))

reklama
Do góry