reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki luty 2013

Akuku ja w pierwszej ciazy mialam bardzo silny stan przedrzucawkowy z tym, ze ja bylam caly czas monitorowana, co chwile pobyt w szpitalu, leki w najwiekszych dawkach no i w koncu cc zrobili, bo juz nic nie pomagalo... Zaciskam kciuki za jutro:)

reklama
Paulinka a jakie jescz eobjawy mialas ? Ja miala te drgawki przez jakies 5-10 minut.. w uj oczywiscie mam wziasc paracetamol..

Akuku to co, nie zrobi usg, tylko zalecili ten przeklęty paracetamol? A masz ciśnieniomierz? Mierz ciśnienie i jak będzie wysokie to nie czekaj tylko na szpital. Zmniejszenie brzucha to ja też miałam pod koniec więc może to faktycznie związane z coraz mocniejszym schodzeniem dziecka w dół. Szkoda, że nie skontrolowali Ci poziomu wód...
Trzymam kciuki i spokojnie bo na pewno wszystko będzie dobrze-musi być :)

U nas pierwsza nocka minęła spokojnie, mała obudziła się tylko dwa razy więc dała nam trochę pospać. Dziś już za nami pierwsza wizyta położnej, a w przyszłym tygodniu pierwszy patronaż lekarski.

Akuku pierwszy objaw to byly spuchniete nogi, ale tak baardzo... Potem okazalo sie, ze cisnienie jest wysoko i ze jest bialko w moczu. Potem zaczely sie bole glowy. A co najsmieszniejsze to w szpitalu przy pierwszych dwoch wizytach cisnienie ksiazkowe, tylko w domu i u gina wysokie:) Za trzecim razem to juz nawet na IP bylo wysokie, na tyle wysokie, ze mnie na wozku wiezli na patologie, bo nie mogli mnie puscic piechota. Kup cisnieniomierz naramienny i mierz sobie. Ja nawet nie czulam wysokiego cisnienia. Dopiero potem jak skakalo powyzej 105/150 to zaczynala mnie glowa cmic. I nie wiem w czym mialby Ci pomoc paracetamol jeski to byla rzucawka... Dopegyt tylko i wylacznie. A rzucawka jest bardzo niebezpieczna.

Aha i skoki cisnienia sa niebezpieczne, bo wtedy lozysko sie moze odkleic.
Odklejone lozysko mialam z kolei w drugiej ciazy i to boli....

Paulinka jaki to bol ? Znika czy przerywany ?

Nie mam cisnieniomierza..tzn mam nadgarstkowy ale nie dziala..jeszcze laduje baterie i zobacze czy dziala.

Jutro bede miec to usg i poprosze o zbadanie ciśnienia.

Boli mnie glowa ale ja dzis prawie nie spalam. Nic mi nie puchnie, cisnienie ostatnio 126/78 a dzos nie wiem jakie ale mowila ze dobre. Puls 84.

Mala sie rusza.
Mam ten ucisk w nodze. Mam nadzieje ze jutro soe dowiem ze mala w kanale i tyle ;)

Akuku bol odklejajacego sie lozyska budzil mnie w nocy, bo jest na tyle intensywny, wiec nie przegapisz:) ciagly jest z tego co pamietam, ale ja do tego mialam rozejscie macicy, ale podobno te dwa bole bardzo podobne do siebie sa...
Nadgarstkowy w ciazy mozesz wyrzucic. Daje sfalszowany wynik. Mi nie pozwolili mierzyc takim tylko musialam kupic naramienny.

Paulinka zobaczr jak juyro cisnienie w szpitalu i jak usg wyjdzie.. wydaje mi soe ze ja ye drgawki mialam z emocji bo juz myslalam ze sie zaczyna.. taka sama reakcja byla przy poprzednich porodach. Nie chce sie na sile doszukiwac czegos.
Jutro usg i zobaczymy co tam powiedza. Jesli mala ladnie urosla a glowka weszla w kanal to z tego powodu mniejszy brzuch i te drgawki bo dzircko w kanal wchodzilo..a mnie skurcze obudzily. Ja mialam taka hmm trzesiawke jakby. Ja ogolbie od dziecka pod wplywem duzych emocji mam trzesiawke. Hmm
Trzymajcie kciuki za jutrzejsze usg.

reklama
Akuku jak przy kazdym tak masz to na pewno emocje:) sie nie dziwie, bo jak czlowiek idzie rodzic to adrenalina skacze:))))

Do góry