reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Cześć dziewczyny :-)

Ale cichutko! Co tam u Was? Pewnie wszystkie korzystacie z uroków majówki i spędzacie czas z rodzinkami :-) u nas leniwie, wczoraj byliśmy na lodach i o dziwo po miałam cukry w normie także pozytywnie się zaskoczyłam bo miałam trochę wyrzuty sumienia że miałam nie jeść słodkiego ;-) ale zamowiłam sorbety więc może to też miało wpływ :-)

milej niedzieli :-)

reklama
Natka no cicho cicho ;)
Ja dziś sie lenie .. Emis spal z tata a ja ze starszakami wybieralismy baklejki i naklejali na kartki heh.. takie niby nic a zajeci dwie godziny.. z tym ze musialam pilnowac bo inaczej bylo ja chce ta..nie ja..itd hehe.
A chcialam by cicho bylo skoro śpi Emis.

Teraz chlopaki zjedli obiad a ja czkam az m wroci i ide pod prtsznic.. a co my dzis zjemy to nie wiem heh.

Kurcze Ty masz wyrzuty sumienia po lodzie a ja w tej ciazy to masakra..same śmieci by m jadla !
Wczoraj zjadlam dwie princesse i chalwe i chipsy ! Masakra ! Na szczescie takie napady mam raz na jakis czas..
Ale musze sie zaczac pilnowac bo znowu kg leca do gory :p
Na szczescie smakuja mi pomidorki i rozne salateczki takie delikatne wiec moze jakos pojdzie ;)

Akuku tylko jest mała różnica, bo Ty możesz słodkie jeść i co najwyżej pójdzie Ci w kg które zrzucisz po porodzie :-) a ja muszę się pilnować, żeby cukry się nie podnosiły bo mój organizm sobie z nimi później nie radzi i to może szkodzić Małej jeśli by mi się taki poziom cukru utrzymywał. Także Ty sobie aż tak nie żałuj skoro masz taką meeeega ochotę :-):-) zobaczysz że zrzucisz wszystko później!
A swoją drogą teraz tak czy siak jest taki okres u nas że kg będą leciały w górę szybciej ;-)

Natja troche mnie to jednak pzeraza... z chlopcami w ciazy slodycze jadlam okazjonalnie.. jak bylam u kogos to do kawki czy cos.. a cos a teraz to az mnie trzesie na slodkie haha.
Wiesz ja tu tego badania nie mam rbionego wiec kto wie..oby nie bo nie mam jak sprawdzic.

Wlasnie robie sbie niezalecana goracaca kapiel.. musze odpowiedz czac i sie odprezyc troszke a ze skurczy nie mam to nie powinnam zaszkodzic ;)

Ogolnie glowa mnie znowu boli..a chlopaki caly dzien glosni byli.. a ja przestaje nad soba panowac ;/

heja
my juz po komunii :) na szczęście pogoda dopisała i jakoś czas zleciał:)
obiecane zdjecie brzuszka:) aaa no i dotrwaliśmy do granicy od jutra niech się dzieje:) maj2015 113.jpg
maj2015 055.jpg

Załączniki

• maj2015 113.jpg
    maj2015 113.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 30
  • maj2015 055.jpg
    maj2015 055.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 43
hej :-)

akuku to widać takie u Ciebie dziewczynkowe objawy, że Cię do słodkiego ciągnie skoro z chłopcami tak nie miałaś ;-) a co do wagi, to poza słodkim jesz regularnie i często? bo to też na wagę bardzo wpływa. Ja widzę po sobie- odkąd jestem na diecie cukrzycowej to muszę jeść co max 3 godziny, jem 6 razy dziennie ale zauważyłam, że mimo to jem znacznie mniej niż wcześniej przez to, że właśnie regularnie i nie zdążę mega zgłodnieć więc i porcje mniejsze :-)
np. wcześniej potrafiłam zjeść dwa talerze rosołu i do tego jeszcze na drugie woreczek ryżu i całą ćwiartkę z kurczaka :p a teraz niepełny talerz zupy i ledwo pół woreczka ryżu, kawałek mięsa i jestem najedzona :-)
a co do samego badania to jak Ci bardzo zależy to możesz zrobić sobie to badanie jak będziesz w Polsce teraz. To są w sumie groszowe sprawy bo jakieś 20 zł plus kupienie glukozy w aptece za 4 zł :-) a będziesz miała pewność, że jest ok i możesz bez obaw wcinać :-)

Kasiol ślicznie wyglądasz!! Zgadzam się z Agatą, że ciąża zdecydowanie Ci służy :-) w sumie to już samiutka końcówka a wyglądasz naprawdę kwitnąco! ciekawe kiedy Felek się zdecyduje wyjść :-)

U nas dobrze, choć plecy mnie ostatnio bolą niestety, ale to od tego na pewno, że więcej leżę bo brzuch twardnieje. Wczoraj za to zaszalałam z obiadem bo od razu po się położyłam, nic nawet nie znosiłam ze stołu bo się źle czułam i cukier miałam prawie 160 i nie chciał spadać dłuuuugo, nawet po dwóch godzinach był dużo ponad normę. Na szczęście do kolacji i po już wszystko w normie i dziś od rana też. Nigdy więcej nie jem domowej pizzy :p choć i tak prawie ciasta nie zjadłam bo mąka (co prawda pełnoziarnista ale to nadal mąka :p), tylko sam wierzch w sumie wyjadałam a i tak mi tak wywaliło! No ale cóż, wiem już czego nie jeść ;-) a na szczęście uspokoiłam się bo jednorazowy taki wyskok cukru nie szkodzi, tylko jakby się utrzymywał także uffff.

Natka nie wiem czy mialabym czas.. bo to przeciez ze 3 godziny zejdzie.. a my tylko tydzien bedziemy.. nawet niecaly bo bedziemy w sobote wieczorem a w nastepna sobote wylatujemy i ok 13 musimy byc na lotnisku.

Co do jedzenia to ja jem tak. Śniadanie 2-4 kromki chleba z wedlina/serem/pomidorem itd. W zaleznosci czy glodna jestem i jak bardzo.
Pozniej obiad. Normalna porcaj jak zwykle. Czasem zjem drugi raz zupile jak mi bardzo smkuje.. ale ja jem jedno danie raz zupa..raz drugie.
Kolacja kanapki lub platki. No i wieczorkiem lubie podjec jogurt czy cos slodkiego. No i czasem w dzien podjem. Owocow jakos malo jem bo mnie zeby bola heh.. musze sie do dentysty wybrac.
Dobrze ze to ostatnia ciaza.. odchudzc sie bede po hehe.

Kasiu ja czuje sie dobrze. Mala kopie choc mysle ze jest duzo bardziej delikatna niz chlopcy na tym etapie. Moze jest inaczej ulozona.. a moze delikatna panienka rosnie.
Ogolnie mam zgage..dusznosci itp ale damy rade hehe.

A Ty jak sie czujesz ?

reklama
akuku no trzy godziny może nie ale dwie musisz liczyć bo najpierw jest pobranie na czczo, a później po godzinie i po dwóch . albo można robić próbę z mniejszą dawką glukozy i jest tylko pobranie na czczo i po godzinie.
co do jedzenia to myślę, że za długie przerwy masz między posiłkami i wtedy tłuszczyk się magazynuje przez to, ze nie dostarczasz składników odżywczych i ogranizm "zabezpiecza się" właśnie odkładając rezerwy. Dobrze by było jakbyś zjadła jeszcze jakieś drugie śniadanie np. jogurt naturalny z jakimś owocem (maliny/kiwi czy co tam lubisz) no albo jak nie na słodko bo nie lubiszz owoców to jakaś jedna kanapka. No i warto też sobie coś na podwieczorek przergyźć między obiadem a kolacją - z tym że jak jesz drugi raz tą zupę to może być to :-) generalnie jak jesz często to właśnie nie magazynuje się tkanka tłuszczowa bo organizm się "nauczy", że nie będziesz go głodzić tylko regularnie dostarczysz składniki odżywcze. Nawet jak ktoś ma diety odchudzające pod okiem dietetyka to ma właśnie zalecane żeby było to 5 posiłków, żeby nie było tego momentu "głodzenia" organizmu przez zbyt długie przerwy między posiłkami :-)

Do góry