reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Smerfiku Milo ze pytasz,jestem po @ ale muszę wyjaśnić co mi zostawili w brzuchu po cc...a dopiero pozniej zaczne starania

Dobrze ze jestes pod opieka lekarza I napewno wszystko bedzie dobrze :tak:

Miciurko trzymam kciuki za szybki porod ;-)

Krowko fajnie ze wszystko ok

reklama
Kamilko - ojj ja doskonale wiem co przezywasz!!! moj baaaardzo zadko wyskakuje 'do kolegow' ale tez to robi i mowi ze wroci za 15 min co powoduje przyjsciem o 3 albo 4 nad ranem 'bo czas tak szybko leci'
a teraz? az boje sie pomyslec co by bylo gdyby sie skusil a ja bym musiala do szpitala jechac...
ale wiesz jak to faceci - ten jeden jedyny raz :baffled:

pewnie wszyscy koledzy pili i nie mogl (tere fere) odmowic:sorry2:

no ale wiesz jak to sie mowi - oni w ciazy nie sa to co.. tez maja sobie odmawiac 9 miesiecy~? a my baby przewrazliwione.. a wpienia to na maxa:dry:

Smerfiku
- a ktory masz dzien cyklu ze stwierdzono brak owulacji???
bo czasami to oni wiesz.. 14 dc a tutaj juz zle wiesci.. a popatrz jak u mnie i Anabelki bylo? czasami owu w 20 albo 30 dniu cyklu sie pojawialo;-) spokojnie :*

Akuku - ale ci dooooooooobrze... Piotrek dopiero od pazdziernika:baffled: bo godziny adaptacyjne..
i co ja zrobie przez caly wrzesien???:szok::-(
i super ze wszystkie treningi przechodza, bardzo dobrze swiadczy o placowce:tak:

Kasoku - aaaaaaaaaaaaaaaaa to teraz rozumiem:szok: PARANOJA
taki wydatek dla ludzi w tych czasach to jakis obled!!!!
dobrze ze rok dali a nie np. 2 miesiace:baffled:

Edytko - oby to badanie nic nie wykazalo:baffled: nie do pomyslenia gdyby ci gazik znalezli.. :no:

Hej Dziewczynki
Dzisiaj bylam u lekarza i co sie okazalo - Nie mam owulacjii ;( kolejny cykl mam stymulowany clo, nie wiem co to oznacza ,ale sie boje :(

Kasoku pieknie wygladasz :*
Miciurko Trzymam mocno kciuki za szybki porod :*
Karola nie trac nadziei bo ona podobno umiera ostatnia;D
Akuku kiedy usg kolejne?
Krowko Fajnie ze juz było widać fasolinke. Czekamy na serduszko :)
Tilusia leż i odpoczywaj i sluchaj mamy:)
Anabelko jak się czujesz?
Domi przesliczna ta Twoja coreczka;D
Edytko co u Ciebie ?Jak tam Twoj cykl?

stymulacja Ci pomoże,zobaczysz więc głowa do góry :-)

Smerfiku nie boj sie, clo stymuluje oaulacje, peka pecherzyk i jest duze prawdopodobienstao ze uda sie zajsc w ciaze, najwazniejsze ze wiesz co jezt nie tak.
Ja usg bede miala 28.08 ;-)
Wiec na dniach
dokładnie
a ja będę miała 27.08 :-)
Krowko gratuluje pęcherzyka :tak:,
Tili bo to jest tak: od zawsze miasto czyli tzw OPEC grzal nam zima, czyli mielismy ogrzewanie z osiedlowej kotłowni, która nota bene 30 lat temu została secjalnie dla domkow wybudowana, ale jak dwa lata temu OPEC przejal TAURON przekalkulowali sobie, ze ogrzewanie domkow się im nie oplaca ,bo maja straty na linii, wiec dokładnie rok temu dostaliśmy pismo, ze grzeja nam ostatni sezon i masz tu babo placek, wszyscy przechodzą na swoje piece i ogrzewanie gazowe, ale przyloacze, rozbudowa plus zakup pieca kosztuje ok 15 tyz zl, i w ciągu roku gl emeryci musieli ta kase skombinować, nie mowiac o mnie :crazy:,
Tili Anabelko, jezu mam szczera nadzieje ,ze uda mi się schudnąć, ale szlo mi to bardzo ciężko, a dzisiaj znowu zjadłam kindziuka, ogorasy i trochę pizzy na obiadek :baffled:,
Smerfiku w końcu będzie owulacja trzymam za Ciebie :tak:,
Kamilko, wiem co czujesz, bo ja tez m rozrywam jak nie odbiera moich tel. ale spoko nie denerwuj się, czasami placz pomaga w odreagowaniu, wiec placz Malenka placz :laugh2:

Padam na ryjek, dzisiaj psiapsiolka z dwojka małych dziewczynek były u mnie i było trio szalejących 5 i 3 latek, potem plac zabaw, potem odwiedziny mojej cioci, a teraz prasowanie :baffled:a ja padam, poza tym tak parno było dzisiaj u nas, ze sama pogoda mnie zmeczyla, ale teraz jest cisza przed burza, a ja sama w domu :baffled::szok:

MICIURKO NIE DAJ SIE, BEDZIE DOBRZE, TROSZKE POBOLI I SIUP DZIDZI NA SWIECIE
jeśli zawsze byłaś drobna to się wagą nie przejmuj,nie przytyjesz i tak Ci nie zostanie,moja mama była szczupła,no taka normalna a po 3 dzieci ma figurę jak ta lala wg mnie pomimo 53 lat :-) więc ja się nie przejmuję że będę pączuszkiem,moja siostra zawsze musiała się pilnować i w ciąży to jej wyszło po ciąży dużo jej zostało i długo zrzucała balast.Więc też głowę do góry :-)

No a ja czuję się super :-) czasami czuję ciągnięcia,ukłucia i tyle,cyce bolą i nic poza tym.

Dzięki dziewczyny za wsparcie... kurcze mam wrażenie jakby mi ktoś powiedział ze bezplodna jestem , przez to ze owulacji nie stwierdzono ;(

Tili 13 dc ... powiedzial ze nie ma ani jednego pecherzyka . ZE jest po prostu czysto....i ze wyglada na to ze owulacjii nie m w tym cyklu....ale na wszelki wypadek ma zrobic test ciazowy przed zakonczeniem brania luteiny bo sie moze okazac ze doszlo do zaplodnienia wczesniej, ale ta opcje wykluczam...bo musialoby dojsc w 9 dc do zaplodnienia ;D Powiedzial ze macica ma grubosc 5 , a endometrium 3 i nie jest to grubosc ciazowa ... tak zrozumialam chyba;p

Edytko oby nic w brzuszku nie bylo.... a w jaki sposob doszlo do takich podejrzen? jakies bole brzucha?

Hej dziewczyny:)

Mnie juz lepiej przespalam sie i inaczej . Wzielam sie za posciele ale cos mi sie brzuch stawia ze musze posiedziec:/ 6 wrzesnia mam wizyte juz sie doczekac nie moge:)

U nas sie zimno zrobilo :/ ale moze wybiore sie z malym na rower pozniej:)

Tili kasoku dzieki wielki za wsparcie:) no ja jestem strasznie cieta jesli o alkohol chodzi jesli jeszcze ja sie napije to mi nie przeszkadza ale jesli z kims wypitym gadam to mi dziala po nerwach:/ chyba mi to juz nie odpusci :( chcialabym byc bardziej wyrozumiala ale nie umiem:(

Smerfiku nie martw sie a moze stal sie cud?? A jak nie w tym to kolejnym miesiacu:) trzeba znalesc przyczyne

Ostatnia edycja:
Kamilko tez nie lubie jak moj m za duzo wypije;/ po prostu pijany z trzezwym sie nie rozumie ;D
Watpie ze jestem w ciazy... po prostu mam cykl bez owulacyjny bo moj prawy jajnik juz bardzo dlugo nie pracuje ,a pracuje lewy ktory ma za soba ciaze pozamaciczna... lekarz chce uaktywnic prawy i chce zebym starala sie z prawego... Dlatego niecierpliwie czekam na okres a pozniej od 5 do 10 dc clo , potem 11 dc usg, potem znowu usg , mam nadzieje ze pregnyl nie bedzie potrzebny i uaktywni sie prawy jajnik ;D

kamilko ja też nie znoszę gdy ktoś pije w mojej obecności,jeszcze jak mój piwko sobie wypije to nic,czy tam 2,3 w trakcie robienia remontu ale jak widzę że na urodzinach jakichś czy coś sobie piją wódkę to włącza się czerwona płachta na byka a ja jestem tym bykiem :-) nie lubię wypitych ludzi :confused: może wzięło się to stąd że w domu rodzinnym nigdy nie był nadużywany alkohol i to mi odpowiadało,fakt gdy byłam młodsza to sobie czasami popiłam i to nie mało bo na 5-6 piwach się nie kończyło,ale teraz np.jak niektórzy nie jestem w stanie usiąść i wypić piwko dla smaku,albo jak to inni drinkują i popijają winko siedząc samemu.Nie rozumiem i chyba nie zrozumiem :-) więc dziwakiem nie jesteś :-)

A te stawianie się brzucha to traktowałam zawsze jako informację "odpocznij" :-) i działało zawsze,na boczku chwilę poleżałam i przechodziło zawsze

Ostatnia edycja:
Kamilko tez nie lubie jak moj m za duzo wypije;/ po prostu pijany z trzezwym sie nie rozumie ;D
Watpie ze jestem w ciazy... po prostu mam cykl bez owulacyjny bo moj prawy jajnik juz bardzo dlugo nie pracuje ,a pracuje lewy ktory ma za soba ciaze pozamaciczna... lekarz chce uaktywnic prawy i chce zebym starala sie z prawego... Dlatego niecierpliwie czekam na okres a pozniej od 5 do 10 dc clo , potem 11 dc usg, potem znowu usg , mam nadzieje ze pregnyl nie bedzie potrzebny i uaktywni sie prawy jajnik ;D

to mądry pomysł,mój prawy jajnik na którym bywały liczne torbiele na obwodzie odezwał się w grudniu i miałam cykl bezowulacyjny,w tym cyklu znowu się odezwał i się udało.Te jajniki które milczą powinny mieć dużą rezerwę komórek jajowych

Ostatnia edycja:
A no wlasnie z tym alkoholem to ja mam obrzydzenie po tatusiu on pil od skonczenia moich 3 urodzin..wpadl w kiepskie towarzystwo i od 6 lat nie pije jest aa no ale mnie pozostala nerwica i wstret do pijanych osob:/
Ja wypitego na kilometr wyczuje..
Nie mam nic do wypicia wina piwa czy drinka no ale w rasadnych granicach.. Sama pezeciez tez potrafie sie napic w towarzystwie zawsze cos no ale nie zebym zawijala jezorem..
I jeszcze wiecie co innego ze znajomymi czy rodzina posiedziec przy alkoholu ale np maz to dziala podwojnie na mnie bo znam jego gadke smiech zachowanie itp i to mnie doprowadza do obledu;)

reklama
A no wlasnie z tym alkoholem to ja mam obrzydzenie po tatusiu on pil od skonczenia moich 3 urodzin..wpadl w kiepskie towarzystwo i od 6 lat nie pije jest aa no ale mnie pozostala nerwica i wstret do pijanych osob:/
Ja wypitego na kilometr wyczuje..
Nie mam nic do wypicia wina piwa czy drinka no ale w rasadnych granicach.. Sama pezeciez tez potrafie sie napic w towarzystwie zawsze cos no ale nie zebym zawijala jezorem..
I jeszcze wiecie co innego ze znajomymi czy rodzina posiedziec przy alkoholu ale np maz to dziala podwojnie na mnie bo znam jego gadke smiech zachowanie itp i to mnie doprowadza do obledu;)

haha ja mam to samo,nie lubię gadki mojego po wypiciu :-) drażni mnie głupota ludzi wypitych :-) rozumiem wypić ale tak by potem nie pamiętać co się mówiło i zaprzeczanie temu lub picie do oporu to moim zdaniem dobra droga do alkoholizmu :confused: Kuba gdy w sklepie widzi piwo mówi "kupimy dla taty" :-) wie że piwo jest dla tatusiów,a wczoraj gdy kupowaliśmy sobie picie w sklepie jakiś Pan stał za nami i zabrzęczały mu butelki w siatce a Kuba powiedział "Pan kupi piwo mamo" :szok: ja patrzę a ten facet wyciąga trzy butelki z siatki i prosi o zimne z lodówki a Kuba "mówiłem że kupi i to zimne" :-) a ja mu mówię,bo piwo podobno najlepiej smakuje zimne a on znowu "tata pije zimne"

Do góry