reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola super ze masz czas tylko dla siebie,sadze ze to fajnie odpreza :-p;-)

Smerfiku nie wiem jakie badanka mam zrobic jak pojde do lekarza to zobacze co mi powie ,sadze ze napewno zrobia usg a co dalej ? ciezko powiedziec .

Kasoku dzieki za odp czyli moze byc tak ze torbiele sie wchlonia ,z tym ze martwi mnie to ze mam he na dwoch jajnikach :zawstydzona/y:

reklama
kochane moje jestem we Wrocławiu, żyję, ale jestem barrrdzo niewyspana, chyba nie dla mnie imprezowe zycie :-D

dziś chyba już padnę jak znów będę spała 3 godziny :baffled:

tempka spadła, brzuch rano mocno bolał, teraz przestał, czekam na @, jeszcze dzień- dwa i będzie nowy cykl.

jutro wieczorem wracam to przeczytam co u Was,

tęskni mi się już za Wami, buziaki!!!

no szkoda karola​ może problem tkwi w tej tarczycy jednak,jak długo musisz brać leki ?

pozwolilam sobie zgapic od sierpnioweczek:-p

SMS od Miciurki

Urodzilam synka o 10.35 sn bez znieczulenia, waga 3505g , darl sie masakrycznie po porodzie a teraz aniolek spi, ma wloski, jest slodki

Miciurko kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! masz swojego cudaska przy sobie
a ja normalnie rycze:-D
oby Maluch chowal sie w zdrowiu :-D
a Tobie kochana samego szczesia i pomyslnosci MAMUSIU :***************

kurdeeee noooo ale sie wzruszylam :****

Hej jak zwykle jak mnie nie ma to wy piszecie.

Karola szkoda ze tempka spadla, ale moze to aina tego ze sypiasz 3 godziny co ?
Ja nadal trzymam kciuki :-)

Anabelko to mam usg zaraz po tobie.

Ja tez nie lubie alkoholu, moj ojciec alkoholik wiec sam zapach mnie do szalu doprowadza. Ale moj m codziennie pije czerwone ainko do obiadu, pol lamki, zalecenie lekarskie.
Kilka razy sie upil i ja zamiast mu pomoc to jezzcze mu gdakalam nad uchem, a pozniej sie okazalo ze on tak reaguje bo sie odwadnia. Musi pilnowac, zeby wypic wode lub herbate, a nie smam alkohol.
Ale on zadko bardzo pije wiec jest spoko i nie moge narzekac.

Tilli jak sie czujesz ??

Kamilko rozumiem Twego neraa, mnie tez to wyprowadza z rownowagi :/:/

Smerfiku, a moze bedziesz miec opozniona owu tak jak np. tilli i anabelka ?

Wczoraj dostalam zwolnienie wiec psychicznie napewno odpoczne, fizycznie tez. A lekarz sie pytala czy chce wracac do pracy, powiedzialam ze nie, ze bola mnie biodra i w pracy musialabym dzwigac. Powiedziala ze bedzie mi dawac zwolnienia. Tylko ja poprosilam zeby dawala na max 4 tyg. Zeby mnie nie mogli na macierzynskie wyslac.

Ja dzis mialam bardzo pracowity dzien, moze nie dla mnie a dla dolnej polowy mojego ciala, czyli bioder :/:/
Rano zawiozlam dzieci do szkoly/przedszkola. Najpierw odprowadzilam Vikiego i powiedzialam Pani ze wroce podpisac dokumenty medyczne jak odprowadze Alexa.
Odprowadzilam starszaczka, lezka mi sie zakrecila, w koncu pierwszy dzien szkoly.
Wrocilam do przedazkola podpisalam co trzeba i pojechalam do domku z ambitnym planem posprzatania w domku ( a jak fajnie sie sprzata jak nikt nie przeszkadza).
Niestety u mnie dwie godz. spokojnego sprzatania, jest zbyt duzym wysilkiem dla moich bioder.
A wcale tak duzo nie zrobilam. Tzn. ogarnelam kuchnie, umylam lazienke, pozamiatalam w calym domu, posegregowalam ciuchow kilka, i kurze ale tylko w salonie i troszke w sypialni. W trakcie zamiatania tak mnie biodra rozbolaly ze zgielam sie w pol.
Chyba w tej ciazy najbardziej mi bol bioder doskwiera a to dopiero do polowy dochodze... Ja kichnac nie moge tak mnie bola, w koncu sobie kichnieciem biodro zlamie (tak sie spinam). Wieczorem wstac z lozka nie moge, a dzis po sprzataniu to z samochodu wysiasc nie moglam...staralam sie dwa lata temu o grupe inwalidzka ale powiedzili mi ze sama z krzesla wstalam i mi nie dadza,a ja k.u.r.w.a jestem 24 letnia emerytka.
Dzis sobie na wieczor kule przygotuje bo serio nie wyrabiam.
Chyba zaczne ogolnie o kulach chodzic...bo jak w ciazy doprawie biodra to tylko wymiana bioder mnie czeka :/:/
A te nowe starcza tylko na 10 lat, drugie moze sie nie przyjac i co potem ?? W wieku 35 lat na wozek ??
Kurcze z bolu juz plakac mi sie chce.
Szkoda ze moj m mnie nie widzial, bo on nie rozumie tego ze ja sie oszczedzam on mysli ze ja sie leniwie, zreszta sama tak myslalam a jak widac organizm sam zwolnil zeby oszczedzac biodra.
Najgorsze ze nic przeciwbolowego jesc nie moge a mam wrazenie jak by mi ktos wbil noz w biodro i obkrecal przy kazdym ruchu :-(
Chyba zapisze sie jutro do lekarza i niech mnie na fizjoterapie wysla:/:/

Jeszcze dopadl mnie zarabisty bol gardla i od 3 nad ranem nie spalam... Glowa mi peka, katar leci... Ehh masakara jednym slowem.

Jedyne co dobre, dzieci byly bardzo grzeczne w pierwszym dniu ;-)
No i to ze przyjemnie sie siedzi w pachnacym mieszkanku, szkoda ze za taka cene :-(

Milego wieczoru
Padam na pysk, zaraz dzieci ooloze spac i tez zmykam do lozka.

Co ja widze Miciurko gratuluje synka,bycie mama to prawdziwy dar...duzo zdrowka I cierpliwosci dla Was I czekamy na zdjecie synka :-)

Miciueko gratuluje syneczka ;-)
Zycze Ci kochana duuuzo zdrowka I cierpliowsci, milosci I spokojnego maluszka :p coby nie meczyl sie z kolkami q;-)
Odszwij sie jak wrocisz.

Miciurka napisala ze z wrazenia zapomniala napisac hehe
ze Synek ma pluca 'ostre' ale slodko spi i jest przekochany

powiedzialam zeby ucalowala szkrabka od internetowych cioc :-D

Domi - a ja z tego wszystkiego (bo dodalas zdjecie jak bylam w szpitalu) zapomnialam napisac, ze Twoja Niunia jest po prostu PRZEPIEKNA!!!! no sliczna taka krolewna ze obled:tak: jak sie czujesz kochana?

Akuku - jezuuu kobieto:szok: wez ty sie oszczedzaj bo skonczysz jak ja:szok: przykluta do lozka, tylko ze u ciebie doslownie! przeciez mozesz sobie i dziecku krzywde zrobic..
powolutku sprzataj i nie przesadzaj z tym...
uwazaj na siebie, prosze cie :* z biodrami nie ma zartow, 3 dzieciaczkow musi miec pelnosprawna mamusie!

a jak sie czuje? hm... za dobrze:sorry2: jak czuje bol to chociaz sie kontroluje:zawstydzona/y:

jutro mam konsultacje z polozna i tak co tydzien:sorry2:

dzisiaj mama do mnie, ze sie nudzi lol - no to zabralismy sie za pranie ciuszkow dla Mlodej i jutro bedzie prasowac.. jakie to malutkie:-)

Karola - baw sie baw ile wlezie!!

reklama
Do góry