reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Jutro kupuję testy i tak sobie myślę czy wyjdzie coś na nich jeżeli zrobię wcześniej, wiem może wyjść ale nie koniecznie, jednak jeszcze testów nie mam, a już mnie korci... Do testowania mam jeszcze 5 dni, o moja głupia głowa i ta nadzueja ech

Mariot co do bety to ja wyniki mam po 1h czyli to zależy od laboratorium.

Patico a obserwujesz swój cykl? To na początek bardzo ułatwia sprawę i może tez pokazać niektóre problemy jak brak owu.

Stazi ja bym podpytala gin o ta druga fazę i progesteron. U mnie właśnie raczej tez tu tkwi problem i najprawdopodobniej właśnie z tego powodu w tym miesiącu nie utrzymała mi się fasolka :( ale żeby wiedzieć jak długa masz druga fazę to trzeba być pewnym kiedy jest owu.co do testów to ja bym radziła tak jak olapalo 9/10dc.

Olapalo GRATULACJE!!! dzięki ze napisałaś o tym długim cyklu bo i u mnie tak było. Przynajmniej wiem ze jest nadzieja:) a co do Twojego Pana to trochę przykro ze Cię nie wspiera w temacie dzieci ale jak jesteś z nim szczęśliwa... A myśle ze każdego faceta da się trochę poprawić;) więc pracuj nad nim!

Lamorela tez wielkie gratulacje! Na początku nie mogłam się dopatrzeć tej drugiej kreski ale potem już zobaczyłam i potwierdzam, jest! Przesyłają fluidki! Ty tez chyba miałaś bardzo nieregularnie cykle z tego co pamietam, tak?

Pisała już Cię pytałam wcześniej o to kiedy się robi HCG ale teraz mnie zastanowily te przytulanki. To przed trzeba się wstrzymać? Jak długo przed?

Mam nadzieję, że właśnie rozwiązał się jakiś magiczny worek z którego teraz już posypią się same podwójne kreseczki! Oby tendencja się utrzymała :)
Lamorela ja też widzę cień! Strasznie Ci kibicowałam bo juz od dłuższego czasu jeden wózek nas wiezie :) Gratki!
Tygryseczku cieszę się że i Tobie się udało no i Ola! Super wiadomości! Cieszę się z Tobą. Czytam że nie masz łatwo z partnerem ale tak to już jest że nie każdy facet to typ wrażliwy i czuły. Mój zazwyczaj jest dla mnie wielkim wsparciem ale też bywaja chwile kiedy potrafi mnie zranić. Ja mam chyba tylko lepszy/a może gorszy - nie wiem- charakter od Ciebie bo niczego nie potrafię w sobie dusić! Typowa "co w sercu to na języku". Nie potrafiłabym nie skomentować tej sytuacji z krzesełkiem czy też nie powiedzieć o teście, ciężko u mnie ze skrytością ale myślę że dzięki temu, nawet jeśli dochodzi do spięć, to atmosfera jest na bieżąco "oczyszczona"
Mariot ! 1 cykl! Szczęściara :)

susel mam baaardzo nieregularne cykle, 2 lipca dostałam jakiś plamień, były i znikały przez 3 dni. Nie byłam pewna, czy to @, czy po prostu plamienie. Jeżeli to była @, to możliwe, że jestem gdzieś ok. 4 tygodnia. Piersi pobolewają mnie już od dwóch tygodni, a od paru dni czułam się po prostu źle. Zatestowałam wczoraj i test był negatywny (taki za 3zł z Auchana), dziś stwierdziłam, że zrobię apteczny i wyszło to co widać!

Przepraszam za zamęt, że aż tak wiele osób zbulwersowałam, nie to miałam na celu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Olapalo, w ciężkiej sytuacji jesteś :-( Nie rozumiem tego, ale i nie rozumiem trochę w tym wszystkim Twojego zachowania. Jest jak jest. Teraz dbaj o siebie i fasolinkę, nosisz w sobie ogromny CUD i DAR. Może i lepiej w tej sytuacji poczekać z nowinami.

Ja czuję, że się nie uda. Czuję nerwowość, jaką mam przeważnie przed @. A już okropnie zdenerwowała mnie koleżanka, aż trzęsłam się w środku. Ma spore problemy emocjonalne od lat. Od 2 lat pracuje na śmieciową umowę i zarabia ok 900 zł miesięcznie (a to i tak praca załatwiona przez kogoś, tak raczej by sama sobie nie znalazła niczego). Poznała nowego faceta, standardowo młodszego ok. 5 lat (kolejny bumelant, który nie pracuje) i dziś mi mówi, że się nie zabezpieczają i nie obchodzi jej kiedy ma dni płodne. Aż nie mogę tego wyrzucić z myśli :-( I znając życie - taka zajdzie w ciążę :no:

Mi się śluz zmienił w taki, jaki zawsze mam na ok. 5 dni przed okresem i jest go już skąpo. (ok. 7 dni do okresu mam). Cycki ;) troszkę mniej bolą, ale za to swędzą. Ja to tak mam, że wsłuch uję się w siebie aż za bardzo, wiem.
W maju też spróbowaliśmy czy się uda i tak się wtedy nakręciłam, że wierzyłam, że się udało.

Gratuluję kolejnym przyszłym mamusiom! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hmm Zmartwiona, a z kąd wiesz jak zachowuje się Oli mąż? Piszesz że nie kocha ich bo to widać po zachowaniu ?? Z jednego posta dowiedziałaś się o całym ich życiu? Przepraszam Cię ale zdenerwowało mnie to troszkę, oceniłaś człowieka nie znając go, nic o nich nie wiesz, a piszesz takie rzeczy... To jest Oli sprawa z kim dzieli życie i czy się kochają.

Do góry