reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Jutro kupuję testy i tak sobie myślę czy wyjdzie coś na nich jeżeli zrobię wcześniej, wiem może wyjść ale nie koniecznie, jednak jeszcze testów nie mam, a już mnie korci... Do testowania mam jeszcze 5 dni, o moja głupia głowa i ta nadzueja ech

Mariot co do bety to ja wyniki mam po 1h czyli to zależy od laboratorium.

Patico a obserwujesz swój cykl? To na początek bardzo ułatwia sprawę i może tez pokazać niektóre problemy jak brak owu.

Stazi ja bym podpytala gin o ta druga fazę i progesteron. U mnie właśnie raczej tez tu tkwi problem i najprawdopodobniej właśnie z tego powodu w tym miesiącu nie utrzymała mi się fasolka :( ale żeby wiedzieć jak długa masz druga fazę to trzeba być pewnym kiedy jest owu.co do testów to ja bym radziła tak jak olapalo 9/10dc.

Olapalo GRATULACJE!!! dzięki ze napisałaś o tym długim cyklu bo i u mnie tak było. Przynajmniej wiem ze jest nadzieja:) a co do Twojego Pana to trochę przykro ze Cię nie wspiera w temacie dzieci ale jak jesteś z nim szczęśliwa... A myśle ze każdego faceta da się trochę poprawić;) więc pracuj nad nim!

Lamorela tez wielkie gratulacje! Na początku nie mogłam się dopatrzeć tej drugiej kreski ale potem już zobaczyłam i potwierdzam, jest! Przesyłają fluidki! Ty tez chyba miałaś bardzo nieregularnie cykle z tego co pamietam, tak?

Pisała już Cię pytałam wcześniej o to kiedy się robi HCG ale teraz mnie zastanowily te przytulanki. To przed trzeba się wstrzymać? Jak długo przed?

Mam nadzieję, że właśnie rozwiązał się jakiś magiczny worek z którego teraz już posypią się same podwójne kreseczki! Oby tendencja się utrzymała :)
Lamorela ja też widzę cień! Strasznie Ci kibicowałam bo juz od dłuższego czasu jeden wózek nas wiezie :) Gratki!
Tygryseczku cieszę się że i Tobie się udało no i Ola! Super wiadomości! Cieszę się z Tobą. Czytam że nie masz łatwo z partnerem ale tak to już jest że nie każdy facet to typ wrażliwy i czuły. Mój zazwyczaj jest dla mnie wielkim wsparciem ale też bywaja chwile kiedy potrafi mnie zranić. Ja mam chyba tylko lepszy/a może gorszy - nie wiem- charakter od Ciebie bo niczego nie potrafię w sobie dusić! Typowa "co w sercu to na języku". Nie potrafiłabym nie skomentować tej sytuacji z krzesełkiem czy też nie powiedzieć o teście, ciężko u mnie ze skrytością ale myślę że dzięki temu, nawet jeśli dochodzi do spięć, to atmosfera jest na bieżąco "oczyszczona"
Mariot ! 1 cykl! Szczęściara :)

susel mam baaardzo nieregularne cykle, 2 lipca dostałam jakiś plamień, były i znikały przez 3 dni. Nie byłam pewna, czy to @, czy po prostu plamienie. Jeżeli to była @, to możliwe, że jestem gdzieś ok. 4 tygodnia. Piersi pobolewają mnie już od dwóch tygodni, a od paru dni czułam się po prostu źle. Zatestowałam wczoraj i test był negatywny (taki za 3zł z Auchana), dziś stwierdziłam, że zrobię apteczny i wyszło to co widać!

Przepraszam za zamęt, że aż tak wiele osób zbulwersowałam, nie to miałam na celu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Olapalo, w ciężkiej sytuacji jesteś :-( Nie rozumiem tego, ale i nie rozumiem trochę w tym wszystkim Twojego zachowania. Jest jak jest. Teraz dbaj o siebie i fasolinkę, nosisz w sobie ogromny CUD i DAR. Może i lepiej w tej sytuacji poczekać z nowinami.

Ja czuję, że się nie uda. Czuję nerwowość, jaką mam przeważnie przed @. A już okropnie zdenerwowała mnie koleżanka, aż trzęsłam się w środku. Ma spore problemy emocjonalne od lat. Od 2 lat pracuje na śmieciową umowę i zarabia ok 900 zł miesięcznie (a to i tak praca załatwiona przez kogoś, tak raczej by sama sobie nie znalazła niczego). Poznała nowego faceta, standardowo młodszego ok. 5 lat (kolejny bumelant, który nie pracuje) i dziś mi mówi, że się nie zabezpieczają i nie obchodzi jej kiedy ma dni płodne. Aż nie mogę tego wyrzucić z myśli :-( I znając życie - taka zajdzie w ciążę :no:

Mi się śluz zmienił w taki, jaki zawsze mam na ok. 5 dni przed okresem i jest go już skąpo. (ok. 7 dni do okresu mam). Cycki ;) troszkę mniej bolą, ale za to swędzą. Ja to tak mam, że wsłuch uję się w siebie aż za bardzo, wiem.
W maju też spróbowaliśmy czy się uda i tak się wtedy nakręciłam, że wierzyłam, że się udało.

Gratuluję kolejnym przyszłym mamusiom! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hmm Zmartwiona, a z kąd wiesz jak zachowuje się Oli mąż? Piszesz że nie kocha ich bo to widać po zachowaniu ?? Z jednego posta dowiedziałaś się o całym ich życiu? Przepraszam Cię ale zdenerwowało mnie to troszkę, oceniłaś człowieka nie znając go, nic o nich nie wiesz, a piszesz takie rzeczy... To jest Oli sprawa z kim dzieli życie i czy się kochają.

Do góry