Dziewczyny, czy któraś jest w stanie polecić mi ginekologa? Okolice Łódź, Wrocław. Staramy się o pierwsze dziecko, na koncie mam 1 poronienie w sierpniu 2020. Szukam kogoś kto pomoze nam zajść w ciążę i spojrzy na wyniki fachowym okiem...
reklama
MamaR
Fanka BB :)
8dpo bo badałam wtedy progesteron który wyniósł coś koło 16 ,Pamiętasz ile dpo miałas betę 0.2?
Hope
podwójna mama :-)
W zasadzie to sobie można bety robić, codziennie test od 1dpo, dopatrywać się we wszystkim objawów. Czemu nie. Wszystko jest dla ludzi. Ale jak ktoś nie umie sobie poradzić z porażką, ma roszczeniowy stosunek do natury, nie radzi sobie z emocjami, nie potrafi racjonalnie podejść do starań, to nie powinien. Alkoholik nie powinien mieć w domu barku pełnego alkoholi, prawda? Po co sobie utrudniać życie.
Trzeba umieć narzucić sobie reguły, albo to mieć z charakteru albo się tego nauczyć.
Warto też nauczyć się cierpliwości bo to przy dzieciach baaaaardzo deficytowy towar. Dwie kreski to jeszcze nie słodki bobas, nie pierwsze mama, nie pierwsza klasa w podstawówce, nie wnuki. To dopiero początek tej cudownej i najturdniejszej w życiu drogi. W zasadzie dwie kreski to początek początków.
@HeraUnique spalisz się próbując wytłumaczyć to każdej dziewczynie. Zaraz przyjdą nowe i historia zatoczy koło. Pokory nie nauczysz na forum. Nauczy jej życie
Trzeba umieć narzucić sobie reguły, albo to mieć z charakteru albo się tego nauczyć.
Warto też nauczyć się cierpliwości bo to przy dzieciach baaaaardzo deficytowy towar. Dwie kreski to jeszcze nie słodki bobas, nie pierwsze mama, nie pierwsza klasa w podstawówce, nie wnuki. To dopiero początek tej cudownej i najturdniejszej w życiu drogi. W zasadzie dwie kreski to początek początków.
@HeraUnique spalisz się próbując wytłumaczyć to każdej dziewczynie. Zaraz przyjdą nowe i historia zatoczy koło. Pokory nie nauczysz na forum. Nauczy jej życie
HeraUnique
Już się spaliłam i wypaliłam resztkami staram się studzić coraz mniej tu zaglądam bo mnie strzyka w biodrze najpierw się nakręcają, szukają, a przychodzi co do czego i załamka, lament i zgrzytW zasadzie to sobie można bety robić, codziennie test od 1dpo, dopatrywać się we wszystkim objawów. Czemu nie. Wszystko jest dla ludzi. Ale jak ktoś nie umie sobie poradzić z porażką, ma roszczeniowy stosunek do natury, nie radzi sobie z emocjami, nie potrafi racjonalnie podejść do starań, to nie powinien. Alkoholik nie powinien mieć w domu barku pełnego alkoholi, prawda? Po co sobie utrudniać życie.
Ostatnia edycja:
Raz miałaś 0,2 i byłaś w ciąży a drugi raz miałaś 0.2 i nie byłaś jaki z tego wniosek?
Że taka beta świadczy o tym, że nie ma ciąży. Może będzie za kilka dni, a moze nie. Ale teraz jej nie ma.
Taki wynik 9 dpo mówi nam dokładnie to samo co brak wyniku [emoji2368]
Że taka beta świadczy o tym, że nie ma ciąży. Może będzie za kilka dni, a moze nie. Ale teraz jej nie ma.
Teoretycznie brak ciąży ale praktycznie mam dwoje dzieci, córkę z pierwszą beta hcg 2.2 a syna z pierwszą beta hcg 0.2 [emoji12] Dla mnie taki wynik jest do powtórzenia inaczej można sobie gdybac. Jak nie ma przyrostu to wiadomo że ciąży nie ma.
miałam to samo napisać. Beta 0.2 a ciąża była... No była ale napewno jeszcze nie wtedy. Być może za dzień czy dwa, ale nie w dzień wykonania badania. Dopóki bety powyżej 5 nie ma, nie ma tez ciąży. Gdyby to był wynik 4.99 to można by było gdybać i mieć nadzieje, ale przy 0,2 nie. Jedyne co daje nadzieje to to, że była za wcześnie wykonana i ciąża może się jeszcze pojawićRaz miałaś 0,2 i byłaś w ciąży a drugi raz miałaś 0.2 i nie byłaś jaki z tego wniosek?
MamaR
Dlatego pisze że taki wynik jest DO POWTÓRZENIA i jest szansa że ruszy a nie że "nie ma ciąży czekaj na okres" Tak , miesiąc temu był wynik 0.2 i narobil mi nadziei ale widocznie teraz tak wpisują a nie 0.1 , od roku nie robiłam bety bo bylam w ciąży a potem nie planowalam kolejnej. Widocznie się zmieniły wartości w moim laboratorium.Raz miałaś 0,2 i byłaś w ciąży a drugi raz miałaś 0.2 i nie byłaś jaki z tego wniosek?
E
Em82
Gość
Ehh... właśnie dlatego chciałam zrobić przerwę od forum. Od pewnego czasu tu się po prostu nie da pisać. Co by człowiek nie napisał to zaraz jest wielka obraza i afera[emoji2358] dziewczyny oczekują tu wsparcia a jak ktoś napisze coś nie po ich myśli to zaczynają się pretensje. Wsparcie nie polega tylko na glaskaniu po głowie i pisaniu "tak napewno jesteś w ciąży zacznij już robić wyprawkę!" ale polega też na napisaniu prawdy, sprowadzeniu na ziemię, żeby po prostu pomóc drugiej nie zwariować. Niestety coraz mniej tu takich dziewczyn trzeźwo myślących i naprawdę się wspierających a coraz więcej takich, które tylko nakrecaja się nawzajem a potem niepotrzebnie cierpią. TO NIE JEST WSPARCIE...
reklama
Szanse są pewnie male, ale nia ma co być pewnym, bo ja tez miałam mieć cykl bezowulacyjny, a wczoraj sprawdzałam śliczny przyrost bety [emoji3059] trzymam kciuki!W tym cyklu się nie nastawiam. Gin powiedziała, że raczej wątpi (oczywiście dodała, że wszystko się może zdarzyć) więc na spokojnie do nowego roku, nowy rok, nowy cykl, nowe szanse [emoji6][emoji3590]