reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Co jakiś czas do was zaglądam chociaż same jestem w ciąży, ale co do miesniakow to się wypowiem, bo sama się z tym bujam ;) W sumie byly 4 sztuki (potwierdzone rezonansem z kontrastem) Zaszłam w ciążę, ale na 1 usg widać było tylko 2 te co są na zewnątrz, bo rosły bardzo szybko. Ginekolog powiedział mi, że różnie może być i nikt gwarancji, że będzie dobrze mi nie da. Jak są "w środku " to nie wygląda to tak optymistycznie, ale to ci są na zewnąrz też bywają upierdliwe. Zachodząc w ciąże podjęłam ryzyko, ale mam nadzieję, że będzie dobrze :) Nikt nie jest w stanie przewidzieć jak się mięsniak zachowa, a czyłam na forum, że były przypadki gdzie w ciąży urósł do kilkunastu centymetrów...

Wszystko opisałam w innym temacie
mięśniaka mam na ściance macicy tam go zlokalizowała ;)

Mam od kilku dni zgage i zaś się tli nadzieja że może to ten szczęśliwy cykl bo tylko w ciazy miewam zgagi. Ale już w poprzednim cyklu miałam wszystkie objawy ciąży (oprocz zgagi) więc starał się nie nakręcić. U mnie dopiero 9dpo .

Ją mam brać letrozol bez monitoringu od 3-7dc i przyjsc za 4 miesiące dopiero jak się nie uda. Tylko mi pękają same pęcherzyki.
U mnie od 6dpo totalnie dziwne samopoczucie. Zawroty głowy, mdłości, klucie jajnika, brak sił. Wcześniej wiązałam to być może z implantacja. Trzy dni minęły ja nadal w łóżku, jeszcze doszedł ciężar na żołądku więc może to jakieś gastryczne problemy lub inna infekcja. Czuję się kiepsko, inaczej... :(

Mam od kilku dni zgage i zaś się tli nadzieja że może to ten szczęśliwy cykl bo tylko w ciazy miewam zgagi. Ale już w poprzednim cyklu miałam wszystkie objawy ciąży (oprocz zgagi) więc starał się nie nakręcić. U mnie dopiero 9dpo .

Ją mam brać letrozol bez monitoringu od 3-7dc i przyjsc za 4 miesiące dopiero jak się nie uda. Tylko mi pękają same pęcherzyki.
Ja też zaryzykowałam i jednak wzięłam co będzie to będzie 🤷‍♀️

Co jakiś czas do was zaglądam chociaż same jestem w ciąży, ale co do miesniakow to się wypowiem, bo sama się z tym bujam ;) W sumie byly 4 sztuki (potwierdzone rezonansem z kontrastem) Zaszłam w ciążę, ale na 1 usg widać było tylko 2 te co są na zewnątrz, bo rosły bardzo szybko. Ginekolog powiedział mi, że różnie może być i nikt gwarancji, że będzie dobrze mi nie da. Jak są "w środku " to nie wygląda to tak optymistycznie, ale to ci są na zewnąrz też bywają upierdliwe. Zachodząc w ciąże podjęłam ryzyko, ale mam nadzieję, że będzie dobrze :) Nikt nie jest w stanie przewidzieć jak się mięsniak zachowa, a czyłam na forum, że były przypadki gdzie w ciąży urósł do kilkunastu centymetrów...

Wszystko opisałam w innym temacie
Moja gin uspokajała, że te na zewnątrz są w stanie kontrolować i nie mam się przejmować. wiadomo jak w medycynie pewności nigdy nie ma, ale ... I do ilus cm nie stwarzają większego ryzyka (nie pamiętam) Koleżanka miała mięśniaka 7cm wewnątrz i miała decydować albo w ciąże od razu bo potem nie ma pewności co będzie, zaryzykowała. Pod wpływem ciąży potrafią dać nieźle we znaki, mogą nagle zacząć rosnąć. Najtrudniejsze są te w środku. Jej się udało z przebojami. Życzę również szczęśliwego rozwiązania.

reklama
Teoretycznie brak ciąży ale praktycznie mam dwoje dzieci, córkę z pierwszą beta hcg 2.2 a syna z pierwszą beta hcg 0.2 [emoji12] Dla mnie taki wynik jest do powtórzenia inaczej można sobie gdybac. Jak nie ma przyrostu to wiadomo że ciąży nie ma.
Pamiętasz ile dpo miałas betę 0.2?

Do góry