reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Co jakiś czas do was zaglądam chociaż same jestem w ciąży, ale co do miesniakow to się wypowiem, bo sama się z tym bujam ;) W sumie byly 4 sztuki (potwierdzone rezonansem z kontrastem) Zaszłam w ciążę, ale na 1 usg widać było tylko 2 te co są na zewnątrz, bo rosły bardzo szybko. Ginekolog powiedział mi, że różnie może być i nikt gwarancji, że będzie dobrze mi nie da. Jak są "w środku " to nie wygląda to tak optymistycznie, ale to ci są na zewnąrz też bywają upierdliwe. Zachodząc w ciąże podjęłam ryzyko, ale mam nadzieję, że będzie dobrze :) Nikt nie jest w stanie przewidzieć jak się mięsniak zachowa, a czyłam na forum, że były przypadki gdzie w ciąży urósł do kilkunastu centymetrów...

Wszystko opisałam w innym temacie
mięśniaka mam na ściance macicy tam go zlokalizowała ;)

Mam od kilku dni zgage i zaś się tli nadzieja że może to ten szczęśliwy cykl bo tylko w ciazy miewam zgagi. Ale już w poprzednim cyklu miałam wszystkie objawy ciąży (oprocz zgagi) więc starał się nie nakręcić. U mnie dopiero 9dpo .

Ją mam brać letrozol bez monitoringu od 3-7dc i przyjsc za 4 miesiące dopiero jak się nie uda. Tylko mi pękają same pęcherzyki.
U mnie od 6dpo totalnie dziwne samopoczucie. Zawroty głowy, mdłości, klucie jajnika, brak sił. Wcześniej wiązałam to być może z implantacja. Trzy dni minęły ja nadal w łóżku, jeszcze doszedł ciężar na żołądku więc może to jakieś gastryczne problemy lub inna infekcja. Czuję się kiepsko, inaczej... :(

Mam od kilku dni zgage i zaś się tli nadzieja że może to ten szczęśliwy cykl bo tylko w ciazy miewam zgagi. Ale już w poprzednim cyklu miałam wszystkie objawy ciąży (oprocz zgagi) więc starał się nie nakręcić. U mnie dopiero 9dpo .

Ją mam brać letrozol bez monitoringu od 3-7dc i przyjsc za 4 miesiące dopiero jak się nie uda. Tylko mi pękają same pęcherzyki.
Ja też zaryzykowałam i jednak wzięłam co będzie to będzie 🤷‍♀️

Co jakiś czas do was zaglądam chociaż same jestem w ciąży, ale co do miesniakow to się wypowiem, bo sama się z tym bujam ;) W sumie byly 4 sztuki (potwierdzone rezonansem z kontrastem) Zaszłam w ciążę, ale na 1 usg widać było tylko 2 te co są na zewnątrz, bo rosły bardzo szybko. Ginekolog powiedział mi, że różnie może być i nikt gwarancji, że będzie dobrze mi nie da. Jak są "w środku " to nie wygląda to tak optymistycznie, ale to ci są na zewnąrz też bywają upierdliwe. Zachodząc w ciąże podjęłam ryzyko, ale mam nadzieję, że będzie dobrze :) Nikt nie jest w stanie przewidzieć jak się mięsniak zachowa, a czyłam na forum, że były przypadki gdzie w ciąży urósł do kilkunastu centymetrów...

Wszystko opisałam w innym temacie
Moja gin uspokajała, że te na zewnątrz są w stanie kontrolować i nie mam się przejmować. wiadomo jak w medycynie pewności nigdy nie ma, ale ... I do ilus cm nie stwarzają większego ryzyka (nie pamiętam) Koleżanka miała mięśniaka 7cm wewnątrz i miała decydować albo w ciąże od razu bo potem nie ma pewności co będzie, zaryzykowała. Pod wpływem ciąży potrafią dać nieźle we znaki, mogą nagle zacząć rosnąć. Najtrudniejsze są te w środku. Jej się udało z przebojami. Życzę również szczęśliwego rozwiązania.

reklama
Teoretycznie brak ciąży ale praktycznie mam dwoje dzieci, córkę z pierwszą beta hcg 2.2 a syna z pierwszą beta hcg 0.2 [emoji12] Dla mnie taki wynik jest do powtórzenia inaczej można sobie gdybac. Jak nie ma przyrostu to wiadomo że ciąży nie ma.
Pamiętasz ile dpo miałas betę 0.2?

Do góry