reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Patrząc na skok innych staraczek a na mój to to ja się chowam 🥴. Jeśli dziś mi skoczyła o 0,3 a jutro np spanie tzn, że owulacji jednak nie było, tak? Szczerze to nawet nie zwracałam uwagi na te utrzymanie. I zapewne stąd moje błędne interpretacje wykresów 🤦‍♀️
muszą być 3 wyższe minimum, po 5 niższych, pokaze ci moj wykres te po lini to po owulacji

Załączniki

• Screenshot_20201207-213031_OvuView.jpg
    Screenshot_20201207-213031_OvuView.jpg
    146,2 KB · Wyświetleń: 63
Widzę [emoji4] gratki! Witam się w 8dpo. Miałam testować 15.12 ale znając się nie wytrzymam i zatestuję wcześniej.
Chociaż powiem wam że wpadłam w jakiś smutny nastrój... Przypominały mi się dzisiaj chwile z września kiedy szalałam ze szczęścia że są dwie kreski. Raptem dwa tygodnie trwała radość.... Tak sobie myślę że teraz te dwie kreski jak znów kiedyś zobaczę to zamiast radości będzie strach....

Jak ja cię rozumiem :(
Tez tak niestety mam do teraz po 4 razach gdzie kreskami nacieszyłam się około tygodnia już chyba nigdy nie będę się cieszyć tylko zawsze z tylu głowy jest strach ze i tak się nie uda [emoji20]

Patrząc na skok innych staraczek a na mój to to ja się chowam 🥴. Jeśli dziś mi skoczyła o 0,3 a jutro np spanie tzn, że owulacji jednak nie było, tak? Szczerze to nawet nie zwracałam uwagi na te utrzymanie. I zapewne stąd moje błędne interpretacje wykresów 🤦‍♀️
Skok na wykresie zależy też od aplikacji. Np w flo te skoki wyglądają jak z 34 na 37🤣 0,3 to piękny skok. 0,2 jU jest ładnym skokiem 🙃🙃
Jeśli spadnie o 0,1 to nic się nie stanie 😉 ważne, żeby trzymała się na wyższych 😊😊

muszą być 3 wyższe minimum, po 5 niższych, pokaze ci moj wykres te po lini to po owulacji
Czyli u mnie wychodzi 7 niższych póki co. A mam jeszcze jedno pytanie, bo obserwuję wykresy dziewczyn i różnie zaznacza im owulację. Owulacja występuje przy spadku temp czy przy skoku? U mnie pokazalo, że przy spadku ale może dlatego, że pozytywny test zaznaczyłam

Załączniki

• Screenshot_20201207_224210_com.northpark.periodtracker.jpg
    Screenshot_20201207_224210_com.northpark.periodtracker.jpg
    188,8 KB · Wyświetleń: 59
Czyli u mnie wychodzi 7 niższych póki co. A mam jeszcze jedno pytanie, bo obserwuję wykresy dziewczyn i różnie zaznacza im owulację. Owulacja występuje przy spadku temp czy przy skoku?
Skok jest po owulacji. Spadek najczęściej przed owu (tuż przed lub dzień przed) i spadek nie musi występować. Niższych możesz mieć i 16 😉 i temp po owu nie musi wzrosnąć dzień po, a np do 3 dni. 😊 Ważne, żeby skok był minimum o 0,2 i najlepiej gwałtowny, nie stopniowy 😉

Hej dziewczyny 8.5 miesiąca temu poroniłam🥺 Jak na razie nie udaje mi się zajść w ciążę badania zrobione i są w normie.
Ale mam pytanie do was o testy owulacyjne, jestem jeden dzień przed terminem @ i tak jakoś ostatnimi dniami gorzej się czułam i zrobiłam dzisiaj wieczorem test owulacyjny bo nie miałam już ciążowego i tak mi się wydaje pozytywny co o tym myśleć?
Nie nakręcam się bo to w niczym nie pomaga ale tak chciałam się poradzić 😊

Załączniki

• 16073771560978552133796362011328.jpg
    16073771560978552133796362011328.jpg
    949,1 KB · Wyświetleń: 85
Hej dziewczyny 8.5 miesiąca temu poroniłam🥺 Jak na razie nie udaje mi się zajść w ciążę badania zrobione i są w normie.
Ale mam pytanie do was o testy owulacyjne, jestem jeden dzień przed terminem @ i tak jakoś ostatnimi dniami gorzej się czułam i zrobiłam dzisiaj wieczorem test owulacyjny bo nie miałam już ciążowego i tak mi się wydaje pozytywny co o tym myśleć?
A co ma powiedzieć test owulacyjny dzień przed miesiączką? To nie jest test ciążowy.

Testy owulacyjne wykonuje się tylko do pierwszego pozytywnego tj kiedy jest peak i owulacja. Potem mogą wychodzić różnie, w tym pozytywnie. Dlatego już później się ich nie robi. Wiele dziewczyn ma pozytywne przed @ a w ciąży nie jest. ;) Zrób jutro normalny testo ciążowy albo betę z krwi - ten owulacyjny zupełnie nic nie znaczy.

reklama
Skok jest po owulacji. Spadek najczęściej przed owu (tuż przed lub dzień przed) i spadek nie musi występować. Niższych możesz mieć i 16 😉 i temp po owu nie musi wzrosnąć dzień po, a np do 3 dni. 😊 Ważne, żeby skok był minimum o 0,2 i najlepiej gwałtowny, nie stopniowy 😉
Najchętniej bym odpuściła sobie tą temp ale ciężko, chociażby z czystej ciekawości jak będzie wychodzić 😄

Do góry