reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A ja spotkałam się z sytuacjami, że owu był pozytywny a ciąży nie było. Gdyby tak się to sprawdzało to nie byłyby potrzebne dwa rodzaje testów. Po prostu byłby test owulacyjno ciążowy 🤷‍♀️ taki test zupełnie nic nie pokazuje. Kiedyś czytałam, że można zrobić domowy test ciążowy z pasty do zębów, i co ciekawe niektórym dziewczynom potwierdziło ciążę. Ale czy to jest sposób, który powinno się stosować i szukać znaku? Nie sądzę 💁‍♀️
Rozumiem , ale czuję tutaj trochę taką złośliwą odpowiedź ja tylko się zapytałam po to jest to forum żeby się poradzić. Jest to zrozumiałe ale różne są przypadki . Nie wiem czy przeszłaś to co ja , żadnej kobiecie tego nie życzę myśl że wkrótce byłabym mamą . . . I każdy głupi objaw jest jakąś taką małą nadzieją dla mnie .

reklama
Według medycznych przesłanek wahania takie są w normie. Poza tym jak się mierzy w ustach to wahania są częstsze i mocniejsze 🤷‍♀️ a i tak kilka z tych temp można pominąć 😊
O kurcze, a u mnie jak pod linijkę, stara i nudna juz jestem dlatego 🤪😂 a tak na.powaznie jak prowadziłam wykresy na 28dni to widzialam podobne do swoich dlatego ten mnie zaskoczył

Zrob jutro koniecznie ciążowy :-) Mi owulacyjne nie wychodziły a jak bylam w ciąży to zrobiłam dla fanu owulacyjny i też piękne dwie kreski były :-D Patrz na to z przymrużeniem oka bo tak jak dziewczyny piszą owulacyjny nie jest do wyznaczania ciąży a jak się za szybko ucieszysz to potem gorzej się znosi negatywny ciążowy.
Trzymam kciuki

Zrob jutro koniecznie ciążowy :-) Mi owulacyjne nie wychodziły a jak bylam w ciąży to zrobiłam dla fanu owulacyjny i też piękne dwie kreski były :-D Patrz na to z przymrużeniem oka bo tak jak dziewczyny piszą owulacyjny nie jest do wyznaczania ciąży a jak się za szybko ucieszysz to potem gorzej się znosi negatywny ciążowy.
Trzymam kciuki za jutrzejszy test ciążowy! :-)
Jesli @ nie nadejdzie to pewnie zrobię 😊 a jak nie jutro to w środę, wiesz dla mnie głupi objaw to jest nadzieja. Po poronieniu mi się tak wydaje że zajście w ciążę to najlepsze co może być bo za niecałe 2 tyg mogłabym być mamą i te 8 miesięcy nieudanych cykli to już każdy inny objaw czyni jakąś małą nadzieje 💋

Rozumiem , ale czuję tutaj trochę taką złośliwą odpowiedź ja tylko się zapytałam po to jest to forum żeby się poradzić. Jest to zrozumiałe ale różne są przypadki . Nie wiem czy przeszłaś to co ja , żadnej kobiecie tego nie życzę myśl że wkrótce byłabym mamą . . . I każdy głupi objaw jest jakąś taką małą nadzieją dla mnie .
No trochę się nie dziw, pokazujesz nam zdjecie testu owu i pytasz czy jestes w ciąży, tu na forum są różne historie ja sama poroniłam 5 razy miedzy 6ty a 18 tyg ciąży. Spokojnie, zrób po prostu test ciążowy i nie rób wiecej owulacyjnych bo daje ci złudna nadzieje byc może, ale życzę Ci zeby było inaczej, złudna nadzieja tylko poglebi cie w smutku i żalu

Staram się od 40 cykli. Gdybym miała szukać we wszystkim każdego objawu to byłabym już w zakładzie zamkniętym. I odpowiedziałam Ci zupełnie normalnie. Bo taka jest prawda, test owulacyjny to test owulacyjny. A jako dodatkowy przykład innych metod wykrywania wczesnej ciąży podałam Ci inny, który też można znaleźć w sieci. Co nie znaczy, że jak komuś wykrył to działa 🤷‍♀️

.
O kurcze, a u mnie jak pod linijkę, stara i nudna juz jestem dlatego 🤪😂 a tak na.powaznie jak prowadziłam wykresy na 28dni to widzialam podobne do swoich dlatego ten mnie zaskoczył
Niestety u każdego inaczej reaguje przysadka na hormony 😉 ja teraz miałam wyjątkowo równy cykl, aż mnie przerażał 🤣 i moja Gin mówi, że mierzenie jest tylko dla mnie, bo dla niej potwierdzeniem owu jest monitoring i ciąża 🤷‍♀️ a wahania 0,2 są zupełnie normalne 😉 a patrząc na moje wykresy to bywają równe, a bywają góry i doliny. W flo widać bardziej każde wahnięcie a np w ovufriend zupełnie płasko ledwo widać 🤷‍♀️

No trochę się nie dziw, pokazujesz nam zdjecie testu owu i pytasz czy jestes w ciąży, tu na forum są różne historie ja sama poroniłam 5 razy miedzy 6ty a 18 tyg ciąży. Spokojnie, zrób po prostu test ciążowy i nie rób wiecej owulacyjnych bo daje ci złudna nadzieje byc może, ale życzę Ci zeby było inaczej, złudna nadzieja tylko poglebi cie w smutku i żalu
Ja to rozumiem , tylko zadałam pytanie co oznacza pozytywny test owulacyjny przed @ . Tylko i wyłącznie.
Staram się od 40 cykli. Gdybym miała szukać we wszystkim każdego objawu to byłabym już w zakładzie zamkniętym. I odpowiedziałam Ci zupełnie normalnie. Bo taka jest prawda, test owulacyjny to test owulacyjny. A jako dodatkowy przykład innych metod wykrywania wczesnej ciąży podałam Ci inny, który też można znaleźć w sieci. Co nie znaczy, że jak komuś wykrył to działa 🤷‍♀️
Ja starałam się ponad 2 lata zaszłam i były to święta wielkanocne kiedy zrobiłam test cieszyłam się jak małe dziecko i poroniłam w 8 tyg, 3 dni po wizycie u ginekologa gdzie wszystko było idealnie. Ja tylko zapytałam się z czystej ciekawości co to oznacza . Bo różne rzeczy piszą w internecie 😊

Ja to rozumiem , tylko zadałam pytanie co oznacza pozytywny test owulacyjny przed @ . Tylko i wyłącznie.

Ja starałam się ponad 2 lata zaszłam i były to święta wielkanocne kiedy zrobiłam test cieszyłam się jak małe dziecko i poroniłam w 8 tyg, 3 dni po wizycie u ginekologa gdzie wszystko było idealnie. Ja tylko zapytałam się z czystej ciekawości co to oznacza . Bo różne rzeczy piszą w internecie 😊
No to odpowiedzia krótką jest: nie oznacza to nic :) co nie zmienia faktu, że trzymamy tu za Ciebie kciuki. Jak za każdą z nas. Wszystkie mamy tu nadzieję, że zaciazymy. ;)

reklama
Jesli @ nie nadejdzie to pewnie zrobię 😊 a jak nie jutro to w środę, wiesz dla mnie głupi objaw to jest nadzieja. Po poronieniu mi się tak wydaje że zajście w ciążę to najlepsze co może być bo za niecałe 2 tyg mogłabym być mamą i te 8 miesięcy nieudanych cykli to już każdy inny objaw czyni jakąś małą nadzieje 💋
Ja też jestem po poronieniu i miałam trzy cykle przerwy i teraz drugi cykl starań. Pierwszy cykl miałam wszystkie objawy ciąży łącznie z cieniami na dwóch testach przed terminem @ ale beta była 0.2. W ciąży synkiem też taka była więc myślałam że się udało a później to rozczarowanie i okres.
W tym cyklu już na chłodno podchodzę i za testuje w dniu @ lub po. Zależy ile wytrzymam chyba że @ mnie wyprzedzi.
Teraz byłabym w 6 miesiącu trzeciej ciąży i często o tym myślę ale to nic nie zmienia. Liczę że kolejna ciąża będzie szczęśliwa. Tobie też tego życzę 😘

Do góry