reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Testy owulacyjne wykonuje się tylko do pierwszego pozytywnego tj kiedy jest peak i owulacja. Potem mogą wychodzić różnie, w tym pozytywnie. Dlatego już później się ich nie robi. Wiele dziewczyn ma pozytywne przed @ a w ciąży nie jest. ;) Zrób jutro normalny testo ciążowy albo betę z krwi - ten owulacyjny zupełnie nic nie znaczy.
Tak wiem że powinno to tylko zwykła ciekawość jak wyżej napisałam dziewczynie że byłam świadkiem że dziewczyna była w ciąży i owulacyjny wyszedł pozytywny a ciążowy nie wiec stąd moje pytanie 😊 kto pyta nie błądzi 😀

Wiem że nie jest ciążowym ale spotkałam się z sytuacją że dziewczyna była w ciąży i test owulacyjny wyszedł pozytywny a ciążowy jeszcze nie :)
A ja spotkałam się z sytuacjami, że owu był pozytywny a ciąży nie było. Gdyby tak się to sprawdzało to nie byłyby potrzebne dwa rodzaje testów. Po prostu byłby test owulacyjno ciążowy 🤷‍♀️ taki test zupełnie nic nie pokazuje. Kiedyś czytałam, że można zrobić domowy test ciążowy z pasty do zębów, i co ciekawe niektórym dziewczynom potwierdziło ciążę. Ale czy to jest sposób, który powinno się stosować i szukać znaku? Nie sądzę 💁‍♀️

Czyli u mnie wychodzi 7 niższych póki co. A mam jeszcze jedno pytanie, bo obserwuję wykresy dziewczyn i różnie zaznacza im owulację. Owulacja występuje przy spadku temp czy przy skoku? U mnie pokazalo, że przy spadku ale może dlatego, że pozytywny test zaznaczyłam
Nie wiem co mam ci odpowiedzieć, strasznie masz zygzakowaty ten wykres, ja takich nie mam, czy masz jakieś temp. zaburzone że tak ci wyskakują w górę, inna pora mierzenia temp, nie przespana noc, alkohol? wkleje ci prawie cały mój wykres zeby ci pokazać, u Ciebie na razie nie widzę ewidentnego skoku trzeba poczekać jak będzie szedł w górę do dobrze. Owu jest przed wzrostem, wzrost temp oznacza że progesteron wziął górę i jest po owu, a tak naprawdę tylko monitoring powie ci kiedy dokładnie masz.

Załączniki

• Screenshot_20201207-215246_OvuView.jpg
    Screenshot_20201207-215246_OvuView.jpg
    169,6 KB · Wyświetleń: 48
Powinni dodać reakcje "face palm" 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ bardzo mi brakuje wśród tych wszystkich dostępnych 🥴😉
Nie bądź niemiła, bo nie przyjdzie do Ciebie Mikołaj ☝️ 🤣
A tak serio, ktoś niedawno też tu pytał o to samo, bo miał pozytywny test owu przed @. I normalnie dostał @...
Nie nakręcaj się. Rozumiem, że masz nadzieję. Jak każda z nas tutaj. Ja znam dziewczynę, co uprawiała seks w prezerwatywie i zaszła w ciążę. Czy to znaczy, że każdy kto uprawia seks w prezerwatywie zajdzie w ciążę? Nie. Przypadek, miała pecha. ;) Ja oglądałam film Księgowy w ciąży, gdzie główny bohater miał autyzm. I urodziłam córkę z autyzmem. Przez film? Nie. Przypadek. 🤷🏼‍♀️ I tak samo jest z tym testem. Baaaaardzo dużej ilości dziewczyn wychodzą w drugiej połowie cyklu testy owulacyjne dodatnie. Ale to nie znaczy, że są w ciąży. Twoja koleżanka po prostu przypadkowo w ciąży była. I tyle. 🤷🏼‍♀️😊 Jeśli podejrzewasz ciążę, zrób test ciążowy albo test z krwi.

Nie wiem co mam ci odpowiedzieć, strasznie masz zygzakowaty ten wykres, ja takich nie mam, czy masz jakieś temp. zaburzone że tak ci wyskakują w górę, inna pora mierzenia temp, nie przespana noc, alkohol? wkleje ci prawie cały mój wykres zeby ci pokazać, u Ciebie na razie nie widzę ewidentnego skoku trzeba poczekać jak będzie szedł w górę do dobrze. Owu jest przed wzrostem, wzrost temp oznacza że progesteron wziął górę i jest po owu, a tak naprawdę tylko monitoring powie ci kiedy dokładnie masz.
Według medycznych przesłanek wahania takie są w normie. Poza tym jak się mierzy w ustach to wahania są częstsze i mocniejsze 🤷‍♀️ a i tak kilka z tych temp można pominąć 😊

Nie bądź niemiła, bo nie przyjdzie do Ciebie Mikołaj ☝️ 🤣
A tak serio, ktoś niedawno też tu pytał o to samo, bo miał pozytywny test owu przed @. I normalnie dostał @...
Nie nakręcaj się. Rozumiem, że masz nadzieję. Jak każda z nas tutaj. Ja znam dziewczynę, co uprawiała seks w prezerwatywie i zaszła w ciążę. Czy to znaczy, że każdy kto uprawia seks w prezerwatywie zajdzie w ciążę? Nie. Przypadek, miała pecha. ;) Ja oglądałam film Księgowy w ciąży, gdzie główny bohater miał autyzm. I urodziłam córkę z autyzmem. Przez film? Nie. Przypadek. 🤷🏼‍♀️ I tak samo jest z tym testem. Baaaaardzo dużej ilości dziewczyn wychodzą w drugiej połowie cyklu testy owulacyjne dodatnie. Ale to nie znaczy, że są w ciąży. Twoja koleżanka po prostu przypadkowo w ciąży była. I tyle. 🤷🏼‍♀️😊 Jeśli podejrzewasz ciążę, zrób test ciążowy albo test z krwi.
Staram się, serio 😅 ale czasami mi wszystko puszcza 🤣

Hej dziewczyny 8.5 miesiąca temu poroniłam🥺 Jak na razie nie udaje mi się zajść w ciążę badania zrobione i są w normie.
Ale mam pytanie do was o testy owulacyjne, jestem jeden dzień przed terminem @ i tak jakoś ostatnimi dniami gorzej się czułam i zrobiłam dzisiaj wieczorem test owulacyjny bo nie miałam już ciążowego i tak mi się wydaje pozytywny co o tym myśleć?
Nie nakręcam się bo to w niczym nie pomaga ale tak chciałam się poradzić 😊
Zrob jutro koniecznie ciążowy :-) Mi owulacyjne nie wychodziły a jak bylam w ciąży to zrobiłam dla fanu owulacyjny i też piękne dwie kreski były :-D Patrz na to z przymrużeniem oka bo tak jak dziewczyny piszą owulacyjny nie jest do wyznaczania ciąży a jak się za szybko ucieszysz to potem gorzej się znosi negatywny ciążowy.
Trzymam kciuki za jutrzejszy test ciążowy! :-)

reklama
*przepraszam nie pamiętam nicku 🙈 ale wiadomo o kogo chodzi!
Ja też widzę!! Gratulacje!! To czekamy na beta hcg lub drugi test ciążowy :-)

Ostatnia edycja:
Do góry