reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Też zauważyłam, że nakręcanie się nic nie daje i bardzo szkodzi na głowę a i organizm może zwariować przez to... 🙄
I to jak. Hormony szaleją, poziomy raz rosną za wysoki, raz spadają za nisko. Wstrzymywanie podświadome okresu... A psychika to już osobny temat 😉 może właśnie dlatego najczęściej udaje się tym co odpuszczają i przestają ciągle myśleć o tym🤔🤔

reklama
U mnie koniec złudzeń. To była pozostałość po zastrzyku :( dziś na teście biel bieli i chociaż temp wysoko bo 37.42 to dla mnie ten cykl jest już skończony :( trzymam kciuki za resztę staraczek ✊🏻
Znalazłam Cię ;)
Test ten sam robiłaś?
Nadzieja umiera ostatnia! Trzymam kciuki :)

Dziewczyny, a ja tak z innej beczki. Tylko nie myślcie, że do Was się przyczepiam, bardziej do siebie, haha! Nie boicie się, że doszukując się tak na siłę symptomów ciąży, że Was boli inaczej, że Wąs inaczej kłuje itd, wmowicie sobie ciążę urojoną...? 😱 Ja się tak wystarszylam w poprzednim cyklu. Że miałam skurcze, których normalnie nie mam, wyższa temperaturę niż zwykle... I zaczęłam wręcz być pewna, że jestem w ciąży. Ale wyszedł negatyw. Potem dostałam @. Temperatura mi w sumie się dość wysoko dalej utrzymuje, @ miałam bez bólu brzucha (a zawsze mnie bardzo boli) i dużo krótszą niż zwykle. Do tego to kołatanie serca, zasłabnięcie, mdłości... Czego nigdy nie miałam. I z tyłu głowy mam nadzieję, że może mimo @ jednak jestem w ciąży, choć to niemożliwe. 🤦🏼‍♀️ Testów nie robię, bo wiem, że to skrajnie głupie myślenie. 🤦🏼‍♀️ I tak się wystraszyłam, że o rany, a jak sobie wmówię i będę mieć ciążę urojoną? 🙈🙉🙊 Nie boicie się tego? Że tak doszukując się i w ogóle się nakrecicie do tego stopnia?
ciii bo zaraz się znajdzie co się przyczepi 🤣🤣

A tak na poważnie nic dodać nic ująć. Nie będą w ciąży okresu brak testy negatywne a brzuch będzie rósł i będzie dzidzia kopała której nie ma. Słyszałam że jak się ma ciaze urojona 2 razy to już tylko psychiatra zostaje ale czy to prawda nie mam pojęcia.

Oglądałam program o takiej.
Rósł jej brzuch, testy nie wychodziły, ponoć dziecko kopalo ja od środka, a w brzuchu nic nie było. Żadnej wody, żadnych guzów.
Ogólnie przerąbana sprawa
ciii bo zaraz się znajdzie co się przyczepi [emoji1787][emoji1787]

A tak na poważnie nic dodać nic ująć. Nie będą w ciąży okresu brak testy negatywne a brzuch będzie rósł i będzie dzidzia kopała której nie ma. Słyszałam że jak się ma ciaze urojona 2 razy to już tylko psychiatra zostaje ale czy to prawda nie mam pojęcia.

o no to zaciskam kciuki abys zobaczyła 2 kreski na ciążowym. Ilu dniowe masz cykle?
dziękuję ! 🙂 do sierpnia były w czasie regularne w zasadzie 15-nasty( wiadomo +\- jeden dzień wybijał i było już morze Czerwone a we wrześniu już była 18-nastego a za to w październiku 22 ;/. także lotto.
Dzisiaj boli mnie prawy jajnik,może coś z tego będzie :)

Dziewczyny bije się z myślami czy kupować termometr z dwoma miejscami po przecinku[emoji848] w sumie chyba najbardziej w pomiarach liczy się ta pierwsza cyfra po przecinku. I teraz sama nie wiem, kupować/nie kupować [emoji2370] podajcie jakieś zalety, wady[emoji85]

reklama
nakręcanie się nic nie da. Żyj korzystaj z życia a nie tylko ciąża i ciąża. Lata ci między palcami uciekają. Szkoda życia masz je tylko jedno.
Nigdzie nie napisałam że skupiam się tylko na ciąży. Uwierz mi, że korzystam z życia, praktycznie przez cały cykl mam gdzieś czy się uda, staram się na tym nie skupiać. Przytulasy nie są tylko w dni kiedy test mi pokaże że powinna być owu bo właśnie po to testów nie robię. Nie skupiamy się na tym czy mam dni płodne czy nie tylko na tym czy mamy ochotę i możliwości. Nie wiem skąd wywnioskowałaś że w moim życiu jest tylko ciąża i ciąża. Myślę, że większość (nie piszę, że wszystkie) z nas chcąc nie chcąc tuż przed okresem ma momenty że zastanawia się czy w tym miesiącu może się udało i obserwuje jak się czuje. Napisałam, że kompletnie się nie nastawiam na to że w tym cyklu się uda, ale ze względu na to że czuję się wyjątkowo inaczej niż zawsze przed @ to podświadomie zaczynam mieć nadzieję. I wydaje mi się, że w momencie gdy nie jest to ciąża kompletnie nieplanowana to normalna kolej rzeczy. Nie skupiam się na tym żeby wyszukiwać sobie na siłę objawy, po prostu w każdym cyklu (czy to przy staraniach o dzidzię czy wcześniej jak tego nie planowaliśmy) obserwuje swoje ciało i sobie te objawy zapisuje w kalendarzyku. Nigdzie nie napisałam że w tym miesiącu mam objawy, które uważam za ciąże i że mimo że nie zrobiłam testu to jestem pewna że w niej jestem. Wręcz przeciwnie - pisałam że mimo że czuję się inaczej to nie uważam że są to objawy ciążowe bo mój organizm różnie się zachowuje przed @. Więc nie rozumiem skąd Twoje zdanie że się nakręcam. Mam prawo mieć nadzieję przez te kilka dni tuż przed @. 🤷‍♀️

Do góry