reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny bije się z myślami czy kupować termometr z dwoma miejscami po przecinku[emoji848] w sumie chyba najbardziej w pomiarach liczy się ta pierwsza cyfra po przecinku. I teraz sama nie wiem, kupować/nie kupować [emoji2370] podajcie jakieś zalety, wady[emoji85]
Ja mam zwykły elektroniczny z jednym miejscem i działa jak należy 😉

reklama
Dziewczyny bije się z myślami czy kupować termometr z dwoma miejscami po przecinku[emoji848] w sumie chyba najbardziej w pomiarach liczy się ta pierwsza cyfra po przecinku. I teraz sama nie wiem, kupować/nie kupować [emoji2370] podajcie jakieś zalety, wady[emoji85]
To chodzi o dokładność bo znaczenie ma czy skoczyla temp o 0.02 stopnia czy nie a ten z jednym to za okrągła . Jakoś tak kiedyś czytałam ale sama nie mierze więc nie wiem dokladnie.

Tu pisze żeby był dokładny ale już się nie pofatygowali by rozszerzyć temat

Załączniki

• Screenshot_2020-11-15-15-23-29-774_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-11-15-15-23-29-774_com.android.chrome.jpg
    360,7 KB · Wyświetleń: 53
dziękuję ! 🙂 do sierpnia były w czasie regularne w zasadzie 15-nasty( wiadomo +\- jeden dzień wybijał i było już morze Czerwone a we wrześniu już była 18-nastego a za to w październiku 22 ;/. także lotto.
Dzisiaj boli mnie prawy jajnik,może coś z tego będzie :)
Ja mam od 4 cykli w końcu regularne ale za to faza lutealna maksymalna bo aż 16 dni trwa. Ale dobrze ze wszystko wraca u mnie do normy w końcu po tylu latach.

Tobie życzę dwuch kreseczek na ciążowym. Trzeba jakoś normalnie zakańczać ten zepsuty rok 2020.

Nigdzie nie napisałam że skupiam się tylko na ciąży. Uwierz mi, że korzystam z życia, praktycznie przez cały cykl mam gdzieś czy się uda, staram się na tym nie skupiać. Przytulasy nie są tylko w dni kiedy test mi pokaże że powinna być owu bo właśnie po to testów nie robię. Nie skupiamy się na tym czy mam dni płodne czy nie tylko na tym czy mamy ochotę i możliwości. Nie wiem skąd wywnioskowałaś że w moim życiu jest tylko ciąża i ciąża. Myślę, że większość (nie piszę, że wszystkie) z nas chcąc nie chcąc tuż przed okresem ma momenty że zastanawia się czy w tym miesiącu może się udało i obserwuje jak się czuje. Napisałam, że kompletnie się nie nastawiam na to że w tym cyklu się uda, ale ze względu na to że czuję się wyjątkowo inaczej niż zawsze przed @ to podświadomie zaczynam mieć nadzieję. I wydaje mi się, że w momencie gdy nie jest to ciąża kompletnie nieplanowana to normalna kolej rzeczy. Nie skupiam się na tym żeby wyszukiwać sobie na siłę objawy, po prostu w każdym cyklu (czy to przy staraniach o dzidzię czy wcześniej jak tego nie planowaliśmy) obserwuje swoje ciało i sobie te objawy zapisuje w kalendarzyku. Nigdzie nie napisałam że w tym miesiącu mam objawy, które uważam za ciąże i że mimo że nie zrobiłam testu to jestem pewna że w niej jestem. Wręcz przeciwnie - pisałam że mimo że czuję się inaczej to nie uważam że są to objawy ciążowe bo mój organizm różnie się zachowuje przed @. Więc nie rozumiem skąd Twoje zdanie że się nakręcam. Mam prawo mieć nadzieję przez te kilka dni tuż przed @. 🤷‍♀️
napisałam ogólnikowo a ty zaraz musisz się burzyć 🤦‍♀️🤦‍♀️ nie nakręcasz się ale się nakręcasz.

Owszem masz prawo mieć nadzieję każda z nas ja tu ma i to jest normalne.

Jak korzystasz z życia to super cieszę się bardzo😊😊

Chyba najwazniejszy argument to taki, ze jest roznica miedzy 36.59 a 35.51 :) obie temp na termimetrze z jednym miejscem pokaza 36.5 :)

Mówi się, że termometr z 2 miejscami bo mierzą dokładniej według badań. Termometry elektroniczne z 1 miejscem po przecinku mają margines błędu przewidziany przez producenta. Różnią się metodą pomiaru, długością i wyrównaniem 🤷‍♀️ najbardziej polecany jest owulacyjny szklany 🤷‍♀️ a cała reszta to już chwyty marketingowe 😊

Mówi się, że termometr z 2 miejscami bo mierzą dokładniej według badań. Termometry elektroniczne z 1 miejscem po przecinku mają margines błędu przewidziany przez producenta. Różnią się metodą pomiaru, długością i wyrównaniem 🤷‍♀️ najbardziej polecany jest owulacyjny szklany 🤷‍♀️ a cała reszta to już chwyty marketingowe 😊
Oraz I tak zaokrągla się wynik pomiaru tego z 2 miejscami po przecinku, jeśli nie wpisuje się w aplikacje, a na kartce 🤷‍♀️

reklama
Jeżeli chcesz zagłębić się w temat to od ovufriend polecam bardziej stronki o naturalnym planowaniu rodziny. Co do termometru, możesz zwykłym, bardziej ważna jest systematyczność i przestrzeganie zasad to samo miejsce, badanie zaraz po przebudzeniu

Do góry