reklama
Gryfin
Fanka BB :)
Hej, mówisz tak ze swojego doświadczeniach odnośnie wagi?Hej, jak już dziewczyny mówiły, test jest jeszcze negatywny. Rób dalej.
Jeśli chodzi o metformine to masz 1000 mg dziennie czy jak?
Ja np mam 1000 rano i 1000 wieczorem, wydaje mi się, że 1000 dziennie to troszkę mało, ale radziłabym zapytać lekarza, bo meta może wywoływać spore skutki uboczne.
Jesli masz io, albo problemy z cukrami to metformina może pomóc schudnąć, do tego polecam wizytę u dietetyka i dietę z niskim indeksem glikemicznym. Zrzucenie nadwagi w staraniach jest kluczowe.
młoda1994
co do wagi i innych to ja nie zganiam na to winy. Gdyby tak było to żadna otyła kobieta czy nawet z lekka nadwagą nie miałaby dziecka a mają po kilka. Tak samo jeśli chodzi o fajki gdyby to tak psuło nasienie mezczyzn to też nie narobili tyle dzieci i by ich w ogóle nie mieli. Ale owszem jeśli chodzi o IO to trzeba to ustabilizować ponieważ wysoka insulina może doprowadzać również do poronień.Hej, mówisz tak ze swojego doświadczeniach odnośnie wagi?
Gryfin
Też mam podobne zdanie na ten tematco do wagi i innych to ja nie zganiam na to winy. Gdyby tak było to żadna otyła kobieta czy nawet z lekka nadwagą nie miałaby dziecka a mają po kilka. Tak samo jeśli chodzi o fajki gdyby to tak psuło nasienie mezczyzn to też nie narobili tyle dzieci i by ich w ogóle nie mieli. Ale owszem jeśli chodzi o IO to trzeba to ustabilizować ponieważ wysoka insulina może doprowadzać również do poronień.
młoda1994
prawdę mówiąc gdyby tak było to mnie i mojego rodzeństwa by nie było a moja siostra nie miałaby 3 dzieci. U mnie co druga kobieta w rodzinie otyła faceci i kobiety również pala papierosy i mają minimum 2 dzieci.Też mam podobne zdanie na ten temat
Gryfin
U mnie to samo, moja ciotka ponad 30kg nadwagi i 5 dzieci do tego wujek nałogowy palaczprawdę mówiąc gdyby tak było to mnie i mojego rodzeństwa by nie było a moja siostra nie miałaby 3 dzieci. U mnie co druga kobieta w rodzinie otyła faceci i kobiety również pala papierosy i mają minimum 2 dzieci.
młoda1994
moja mama od kad zaczęła rodzic dzieci ważyła 120 kg i jest nas 6 najmłodszy ma 14 lat. Moja siostra 100kg i 3 dzieci najstarsze 11 lat a najmłodsze ponad roczek. Kuzynka z de 150kg 3 dzieci tam wieku nie pamiętam itd., itp...U mnie to samo, moja ciotka ponad 30kg nadwagi i 5 dzieci do tego wujek nałogowy palacz
HeraUnique
Nie można generalizować czasami to przeszkadza, czasami nie. Niektórych hamuje, truje blokuję, innych nie. Tak jest ze wszystkim. Każdy organizm jest inny I nigdy nie można się porównywać, albo pisać "tak ma każdy"U mnie to samo, moja ciotka ponad 30kg nadwagi i 5 dzieci do tego wujek nałogowy palacz
Gryfin
Wiadomo że nie każdy tak ma i trzeba o siebie dbać i się nie zapuścić napisałam to raczej w formie ciekawostki, że pomimo dość poważnych schorzeń i zaniedbania, nie którym to nie przeszkadza do posiadania dużej rodzinyNie można generalizować czasami to przeszkadza, czasami nie. Niektórych hamuje, truje blokuję, innych nie. Tak jest ze wszystkim. Każdy organizm jest inny I nigdy nie można się porównywać, albo pisać "tak ma każdy"
reklama
młoda1994
po części to prawda. Każda z nas jest inna i inny organizm ale ja zachodząc w pierwsza ciąże miałam już spora nadwagę a jak ważyłam 56kg nie zaszłam w ciążę przez 3 lataNie można generalizować czasami to przeszkadza, czasami nie. Niektórych hamuje, truje blokuję, innych nie. Tak jest ze wszystkim. Każdy organizm jest inny I nigdy nie można się porównywać, albo pisać "tak ma każdy"