reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej, jak już dziewczyny mówiły, test jest jeszcze negatywny. Rób dalej.
Jeśli chodzi o metformine to masz 1000 mg dziennie czy jak?

Ja np mam 1000 rano i 1000 wieczorem, wydaje mi się, że 1000 dziennie to troszkę mało, ale radziłabym zapytać lekarza, bo meta może wywoływać spore skutki uboczne.

Jesli masz io, albo problemy z cukrami to metformina może pomóc schudnąć, do tego polecam wizytę u dietetyka i dietę z niskim indeksem glikemicznym. Zrzucenie nadwagi w staraniach jest kluczowe.
Hej, mówisz tak ze swojego doświadczeniach odnośnie wagi? 😉

Hej, mówisz tak ze swojego doświadczeniach odnośnie wagi? 😉
co do wagi i innych to ja nie zganiam na to winy. Gdyby tak było to żadna otyła kobieta czy nawet z lekka nadwagą nie miałaby dziecka a mają po kilka. Tak samo jeśli chodzi o fajki gdyby to tak psuło nasienie mezczyzn to też nie narobili tyle dzieci i by ich w ogóle nie mieli. Ale owszem jeśli chodzi o IO to trzeba to ustabilizować ponieważ wysoka insulina może doprowadzać również do poronień.

co do wagi i innych to ja nie zganiam na to winy. Gdyby tak było to żadna otyła kobieta czy nawet z lekka nadwagą nie miałaby dziecka a mają po kilka. Tak samo jeśli chodzi o fajki gdyby to tak psuło nasienie mezczyzn to też nie narobili tyle dzieci i by ich w ogóle nie mieli. Ale owszem jeśli chodzi o IO to trzeba to ustabilizować ponieważ wysoka insulina może doprowadzać również do poronień.
Też mam podobne zdanie na ten temat 👍

U mnie to samo, moja ciotka ponad 30kg nadwagi i 5 dzieci do tego wujek nałogowy palacz 🤷‍♀️
moja mama od kad zaczęła rodzic dzieci ważyła 120 kg i jest nas 6 najmłodszy ma 14 lat. Moja siostra 100kg i 3 dzieci najstarsze 11 lat a najmłodsze ponad roczek. Kuzynka z de 150kg 3 dzieci tam wieku nie pamiętam itd., itp...

Nie można generalizować🤷‍♀️ czasami to przeszkadza, czasami nie. Niektórych hamuje, truje blokuję, innych nie. Tak jest ze wszystkim. Każdy organizm jest inny I nigdy nie można się porównywać, albo pisać "tak ma każdy" 🤷‍♀️
Wiadomo że nie każdy tak ma i trzeba o siebie dbać i się nie zapuścić 😉 napisałam to raczej w formie ciekawostki, że pomimo dość poważnych schorzeń i zaniedbania, nie którym to nie przeszkadza do posiadania dużej rodziny 🤷‍♀️

reklama
Nie można generalizować🤷‍♀️ czasami to przeszkadza, czasami nie. Niektórych hamuje, truje blokuję, innych nie. Tak jest ze wszystkim. Każdy organizm jest inny I nigdy nie można się porównywać, albo pisać "tak ma każdy" 🤷‍♀️
po części to prawda. Każda z nas jest inna i inny organizm ale ja zachodząc w pierwsza ciąże miałam już spora nadwagę a jak ważyłam 56kg nie zaszłam w ciążę przez 3 lata🤷‍♀️🤷‍♀️

Do góry