reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej, jak już dziewczyny mówiły, test jest jeszcze negatywny. Rób dalej.
Jeśli chodzi o metformine to masz 1000 mg dziennie czy jak?

Ja np mam 1000 rano i 1000 wieczorem, wydaje mi się, że 1000 dziennie to troszkę mało, ale radziłabym zapytać lekarza, bo meta może wywoływać spore skutki uboczne.

Jesli masz io, albo problemy z cukrami to metformina może pomóc schudnąć, do tego polecam wizytę u dietetyka i dietę z niskim indeksem glikemicznym. Zrzucenie nadwagi w staraniach jest kluczowe.
Hej, mówisz tak ze swojego doświadczeniach odnośnie wagi? 😉

Hej, mówisz tak ze swojego doświadczeniach odnośnie wagi? 😉
co do wagi i innych to ja nie zganiam na to winy. Gdyby tak było to żadna otyła kobieta czy nawet z lekka nadwagą nie miałaby dziecka a mają po kilka. Tak samo jeśli chodzi o fajki gdyby to tak psuło nasienie mezczyzn to też nie narobili tyle dzieci i by ich w ogóle nie mieli. Ale owszem jeśli chodzi o IO to trzeba to ustabilizować ponieważ wysoka insulina może doprowadzać również do poronień.

co do wagi i innych to ja nie zganiam na to winy. Gdyby tak było to żadna otyła kobieta czy nawet z lekka nadwagą nie miałaby dziecka a mają po kilka. Tak samo jeśli chodzi o fajki gdyby to tak psuło nasienie mezczyzn to też nie narobili tyle dzieci i by ich w ogóle nie mieli. Ale owszem jeśli chodzi o IO to trzeba to ustabilizować ponieważ wysoka insulina może doprowadzać również do poronień.
Też mam podobne zdanie na ten temat 👍

U mnie to samo, moja ciotka ponad 30kg nadwagi i 5 dzieci do tego wujek nałogowy palacz 🤷‍♀️
moja mama od kad zaczęła rodzic dzieci ważyła 120 kg i jest nas 6 najmłodszy ma 14 lat. Moja siostra 100kg i 3 dzieci najstarsze 11 lat a najmłodsze ponad roczek. Kuzynka z de 150kg 3 dzieci tam wieku nie pamiętam itd., itp...

Nie można generalizować🤷‍♀️ czasami to przeszkadza, czasami nie. Niektórych hamuje, truje blokuję, innych nie. Tak jest ze wszystkim. Każdy organizm jest inny I nigdy nie można się porównywać, albo pisać "tak ma każdy" 🤷‍♀️
Wiadomo że nie każdy tak ma i trzeba o siebie dbać i się nie zapuścić 😉 napisałam to raczej w formie ciekawostki, że pomimo dość poważnych schorzeń i zaniedbania, nie którym to nie przeszkadza do posiadania dużej rodziny 🤷‍♀️

reklama
Nie można generalizować🤷‍♀️ czasami to przeszkadza, czasami nie. Niektórych hamuje, truje blokuję, innych nie. Tak jest ze wszystkim. Każdy organizm jest inny I nigdy nie można się porównywać, albo pisać "tak ma każdy" 🤷‍♀️
po części to prawda. Każda z nas jest inna i inny organizm ale ja zachodząc w pierwsza ciąże miałam już spora nadwagę a jak ważyłam 56kg nie zaszłam w ciążę przez 3 lata🤷‍♀️🤷‍♀️

Do góry