reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
U mnie 20 dc, 6dpo. Fizycznie czuje się bardzo dobrze, psychicznie trochę słabiej bo w ten weekend, jakby się wszyscy umówili, bombardowali nas zdjęciami z sesji ciążowych i noworodkowych. Oczywiście bardzo cieszę się szczęściem bliskich osób, no ale jak przystało na mózg kobiety, zaczyna trochę analizować i potem się smuteczki pojawiają 😅
Ja mam podobnie fizycznie jest nawet na duży plus, ale psychicznie to rollercoster 🙄 wczoraj wyświetliła mi się reklama ciążowych ciuchów i tak od strony do strony, zastanawiałam się jak fajnie przekazać rodzinie w święta o ciąży i tak się zakręciłam, że później było mi cholernie przykro, że przecież nawet nie jestem jeszcze w ciąży i mogę nie być w tym cyklu... 😔

U mnie wynik progesteronu w tym samym dniu zawsze był! Może się pomylili? Tydzień? Oszaleli!
Hmm.. Moze sie rzeczywiscie pomylila. Jedna siedziala przy biurku i zajmowala sie lista, kto, po co i na co a druga pobierala. Moze zle cos uslyszala. Jutro z rana sie przejde, moze faktycznie wyniki juz beda

U mnie wynik progesteronu w tym samym dniu zawsze był! Może się pomylili? Tydzień? Oszaleli!
U mnie tak samo, prawie wszystkie badania tego samego dnia wieczorem albo nastepnego rano tylko badania genetyczne i na przeciwciała chorobowe czeka się max do 5 dni roboczych, może mają duże obłożenie i dlatego czeka się aż tydzień 🤷‍♀️ w końcu mamy pandemie

Hej dziewczyny
Mam kilka pytań..od piątku mam sluz płodny, co raczej u mnie rzadko sie zdarza..zrobilam dzis test ovu i są 2 kreski..ale wiem ze one nie są do konca wiarygodne a po ponad pol roku temu na monitoringu u lekarza wyszlo mi brak owulacji. Stąd moje pytanie czy jest możliwy sluz plodny pomimo braku owulacji? Dodam ze zwiększyłam metformine na 1000mg dzennie i nie wiem czy to tez ma jakieś znaczenie..a może po prostu zaczynam świrować?

Załączniki

• 20201109_105853.jpg
    20201109_105853.jpg
    563,4 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Hej dziewczyny
Mam kilka pytań..od piątku mam sluz płodny, co raczej u mnie rzadko sie zdarza..zrobilam dzis test ovu i są 2 kreski..ale wiem ze one nie są do konca wiarygodne a po ponad pol roku temu na monitoringu u lekarza wyszlo mi brak owulacji. Stąd moje pytanie czy jest możliwy sluz plodny pomimo braku owulacji? Dodam ze zwiększyłam metformine na 1000mg dzennie i nie wiem czy to tez ma jakieś znaczenie..a może po prostu zaczynam świrować?

Ten test owu jest negatywny. A z tego co wiem to śluz płodny się dziewczynom zdarzał nie tylko w okresie okoloowulacyjnym [emoji2368]

Do góry