reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
U mnie 20 dc, 6dpo. Fizycznie czuje się bardzo dobrze, psychicznie trochę słabiej bo w ten weekend, jakby się wszyscy umówili, bombardowali nas zdjęciami z sesji ciążowych i noworodkowych. Oczywiście bardzo cieszę się szczęściem bliskich osób, no ale jak przystało na mózg kobiety, zaczyna trochę analizować i potem się smuteczki pojawiają 😅
Ja mam podobnie fizycznie jest nawet na duży plus, ale psychicznie to rollercoster 🙄 wczoraj wyświetliła mi się reklama ciążowych ciuchów i tak od strony do strony, zastanawiałam się jak fajnie przekazać rodzinie w święta o ciąży i tak się zakręciłam, że później było mi cholernie przykro, że przecież nawet nie jestem jeszcze w ciąży i mogę nie być w tym cyklu... 😔

U mnie wynik progesteronu w tym samym dniu zawsze był! Może się pomylili? Tydzień? Oszaleli!
Hmm.. Moze sie rzeczywiscie pomylila. Jedna siedziala przy biurku i zajmowala sie lista, kto, po co i na co a druga pobierala. Moze zle cos uslyszala. Jutro z rana sie przejde, moze faktycznie wyniki juz beda

U mnie wynik progesteronu w tym samym dniu zawsze był! Może się pomylili? Tydzień? Oszaleli!
U mnie tak samo, prawie wszystkie badania tego samego dnia wieczorem albo nastepnego rano tylko badania genetyczne i na przeciwciała chorobowe czeka się max do 5 dni roboczych, może mają duże obłożenie i dlatego czeka się aż tydzień 🤷‍♀️ w końcu mamy pandemie

Hej dziewczyny
Mam kilka pytań..od piątku mam sluz płodny, co raczej u mnie rzadko sie zdarza..zrobilam dzis test ovu i są 2 kreski..ale wiem ze one nie są do konca wiarygodne a po ponad pol roku temu na monitoringu u lekarza wyszlo mi brak owulacji. Stąd moje pytanie czy jest możliwy sluz plodny pomimo braku owulacji? Dodam ze zwiększyłam metformine na 1000mg dzennie i nie wiem czy to tez ma jakieś znaczenie..a może po prostu zaczynam świrować?

Załączniki

• 20201109_105853.jpg
    20201109_105853.jpg
    563,4 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Hej dziewczyny
Mam kilka pytań..od piątku mam sluz płodny, co raczej u mnie rzadko sie zdarza..zrobilam dzis test ovu i są 2 kreski..ale wiem ze one nie są do konca wiarygodne a po ponad pol roku temu na monitoringu u lekarza wyszlo mi brak owulacji. Stąd moje pytanie czy jest możliwy sluz plodny pomimo braku owulacji? Dodam ze zwiększyłam metformine na 1000mg dzennie i nie wiem czy to tez ma jakieś znaczenie..a może po prostu zaczynam świrować?

Ten test owu jest negatywny. A z tego co wiem to śluz płodny się dziewczynom zdarzał nie tylko w okresie okoloowulacyjnym [emoji2368]

Do góry