Ancka
Fanka BB :)
No jak będzie to będzieEj ej, nie myśl negatywnie, może to nic nie znaczy, a nawet jeśli nie wyjdzie to pamiętaj to tylko 3 cykle nieudane, będzie dobrze![]()
![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No jak będzie to będzieEj ej, nie myśl negatywnie, może to nic nie znaczy, a nawet jeśli nie wyjdzie to pamiętaj to tylko 3 cykle nieudane, będzie dobrze![]()
Kochana zależy jak długie masz cykle i czy są regularne? Jeśli regularne 28 dniowe to zaczynasz od 10-11dc dziennie najlepiej wieczorem lub 2 razy dziennie tylko nie z porannego moczu. Ja robię zawsze o 19 raz dziennie i od 3 cykli nie minęłam peaku. U mnie peak się utrzymuje dosłownie parę godzin i dodatkowo mierze temperaturę cały cykl która potwierdza mi czy była owu i czy będzie ciąża czy okres. Testy są różne płytkowe paskowe strumieniowe i elektroniczne (drogie z firmy clear Blue różowe lub fioletowe). Ja mam z Davida paskowe różowe moczę w kubeczku w moczu 5 sekund odkładać na parę minut i sprawdzam czy jest pozytywny. Pozytywny test jest wtedy gdy obie kreski są takie same lub testowa mocniejsza od kontrolnej. Możesz sobie ściągnąć na tel apke pod nazwą premom i tam określi ci ile masz w danym dniu hormonu lh który jest potrzebny do pęknięcia pęcherzyka graafa żeby mogło dość do zapłodnienia. Testy robi się do pierwszego pozytywnego więcej nie bo mogą namieszać w głowach i później jest 1000 pytań na minutę. Od pozytywnego testu może być owu 24-36h ale testy owu nam nie potwierdza owu na 100% ewentualnie 7-8 dni po pozytywnym teście owu można zrobić proga i wtedy będzie jasność czy test owu pozytywny = u ciebie owulacja. Nawet jeśli nie będziesz miała pozytywnego testu żadnego nie oznacza że tej owu nie masz. Wtedy najlepiej się wybrać na monitoring do gin i zobaczyć czy pęcherzyki są i czy przede wszystkim same pękają.Dziewczyny a jak to jest z tymi testami na owulacje? Czy któraś z Was była by tak miła i mi wytłumaczyć mniej więcej jak to działa i kiedy trzeba je robić? [emoji4] Jeśli ten cykl pójdzie na straty to może kolejny opre na tych testach [emoji2368]
Na początek ważne jest, ile dni ma Twój cykl. Jeśli 28- testujesz od 11 dnia cyklu. Jeśli 26- od dnia 9. Jeśli 30- od dnia 13 i tak dalej. Warto robić test dwa razy dziennie, ale rano nie z pierwszego moczu, bo może dać wynik błędny. Najlepsze godziny do testowania to: 11, 15, 17 i 22. Nie testujemy w godzinach 22 wieczorem- 8 rano. Warto ograniczyć spożycie płynów na 2 godziny przed zrobieniem testu. Pozytywny test owulacyjny jest wtedy, kiedy druga kreska jest tak samo ciemna jak testowa, albo ciemniejsza. Kiedy tak jest, to znaczy, że owulacja nastąpi w ciągu 24- 48 godzin, lub 36 godzin, różnie piszą. Polecam aplikację Premom, tam możesz sobie wrzucać fotki testów i aplikacja analizuje testy i pokazuje szczyt, czyli pik hormonu LH. Parę postów wcześniej wrzucałam fotkę, to sobie zobacz, jak to wyglądaDziewczyny a jak to jest z tymi testami na owulacje? Czy któraś z Was była by tak miła i mi wytłumaczyć mniej więcej jak to działa i kiedy trzeba je robić?Jeśli ten cykl pójdzie na straty to może kolejny opre na tych testach
![]()
Chyba 1.25 to nie jest źleHej. Długo się nie odzywałam. Na początku gratuluję dwóch kresekja dziś 8 dc więc staramy się dalej. Robiłam kolejne badania . Są w normie ale AMH 1.25 więc chyba nie za dobrze. Mąż też był na badaniach koncentrację plemników ma trochę później normy (norma od 15 a on ma 14 z czymś) ale reszta parametrów bardzo dobre ale zobaczymy co powie lekarz. W piątek mam monitoring i się okaże jak to naprawdę wygląda u nas:/ czy są w ogóle jakieś szanse
Kurcze ta temperatura mnie kusi... Daje fajny pogląd... No ale ja raz śpię 7h raz 3.5... no narazie się trzymamWitam w nowym tygodniu
@Ancka Ty sobie nie rób jaj, nie zostawiaj mnie w tym oczekiwaniuJa chyba nie będę testować w czwartek, jesli @ nie przyjdzie, jakoś podoba mi się ten stan niewiedzy i oczekiwania
![]()
Zmierzyłam dziś temperaturę, 37,2 a to znaczy, że nie będzie jej dziś ani jutro. Jestem tą szczęściarą, której temperatura spada do 36,8 zawsze dzień przed @. Genialne bo wiem kiedy się jej spodziewać.
A tak poza tym to mam objawy ciąży i mam objawy na @![]()