reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja chyba zacznę czytać po napisaniu i poprawiać [emoji23] ważne, że mimo wszystko rozumiemy się [emoji28] może po kilku postach ale zawsze6[emoji23]
[emoji1787][emoji1787] Otóż to.

Jak do siebie piszemy to nie trzeba poprawiać gorzej jak do kogoś będziemy pisały to osoba będzie miała problem ze zrozumieniem.

reklama
Opowiadaj i doradzaj co zrobić żeby zobaczyć 2 kreski

Gratuluję
Ja to od Was wszystkiego sie dowiedziałam 😄
Na początku tego cyklu zaczelam brac wiesiołek, ovarin i wit C. Mąż brał fertilman plus i coś dziwnego o nazwie Maca.
Jeszcze dowiedzialam się że miałam zapalenie i dostalam globulki, ostatnią powinnam wziąć w owulacje wiec spisałam ten cykl na straty. Ostatniej jednak nie wzięłam, były boboseksy (jedyne w tym miesiącu) i się udało. Tylko mąż kazał mi dupsko do góry podnieść po wszystkim.
Wiec nie wiem czego to zasługa ale jestem przeszczęśliwa 🥰

Tyle, że pik temp musi być minimum o 0,2 🤷‍♀️ i to odrazu. Stopniowy wzrost, powolny oznacza problem ciałka żółtego 💁‍♀️
W takim razie skok z 36,53 do 36,70 w moim przypadku jest okay i znaczy, że owulacja była wczoraj w 15 dc, akurat ta aplikacja której korzystam do mierzenia temp. mówi, że owu była wczoraj właśnie. Mierzyłam też temp. wieczorem wczoraj zwykłym termometrem, pod pachą, i było 36,6 a ja generalnie nie mam takiej temp. zazwyczaj, tylko nieco niższą.

Ja to od Was wszystkiego sie dowiedziałam 😄
Na początku tego cyklu zaczelam brac wiesiołek, ovarin i wit C. Mąż brał fertilman plus i coś dziwnego o nazwie Maca.
Jeszcze dowiedzialam się że miałam zapalenie i dostalam globulki, ostatnią powinnam wziąć w owulacje wiec spisałam ten cykl na straty. Ostatniej jednak nie wzięłam, były boboseksy (jedyne w tym miesiącu) i się udało. Tylko mąż kazał mi dupsko do góry podnieść po wszystkim.
Wiec nie wiem czego to zasługa ale jestem przeszczęśliwa 🥰
Ja też w tym cyklu wiesiołek i zawsze pupa do góry po wszystkim, ale czytałam wnioski z eksperymentu na ten temat i wykazały, że to nie ma znaczenia, ale moim zdaniem nie zaszkodzi :)

Ja to od Was wszystkiego sie dowiedziałam [emoji1]
Wiec nie wiem czego to zasługa ale jestem przeszczęśliwa [emoji3059]

[mention]Sherlook [/mention] zobacz, jest szansa [emoji16]

Wiem, że my staraczki chwytamy się wszystkiego, żeby zajść w upragnioną ciążę, sama biorę suplementy, ale popatrzcie, jakie jest oficjalne stanowisko dot. suplementów w ciąży, warto podczas starań spojrzeć uważnie na swoją dietę przede wszystkim :) i z tego czerpać, co najlepsze dla płodu.
suplementy.jpg

Wiem, że my staraczki chwytamy się wszystkiego, żeby zajść w upragnioną ciążę, sama biorę suplementy, ale popatrzcie, jakie jest oficjalne stanowisko dot. suplementów w ciąży, warto podczas starań spojrzeć uważnie na swoją dietę przede wszystkim :) i z tego czerpać, co najlepsze dla płodu.Zobacz załącznik 1189773

Pan tabletka czy jak się ta strona nazywa tez ma bardzo fajny artykuł i analizę na ten temat [emoji4]

reklama
W takim razie skok z 36,53 do 36,70 w moim przypadku jest okay i znaczy, że owulacja była wczoraj w 15 dc, akurat ta aplikacja której korzystam do mierzenia temp. mówi, że owu była wczoraj właśnie. Mierzyłam też temp. wieczorem wczoraj zwykłym termometrem, pod pachą, i było 36,6 a ja generalnie nie mam takiej temp. zazwyczaj, tylko nieco niższą.
Mierzenie pod pachą nic nie daje. Do owu musi być śluzówka, dlatego mierzy się w pochwie albo pod językiem. Temperatura pod językiem zawsze jest wyższa niż ta pod pachą. Także temp pod pachą nic nie mówi 💁‍♀️,

Do góry