reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Chyba w tym 3 cyklu jakiś kryzys przychodzi :p ja to samo miałam w 3 cyklu, zalamka totalna, płacz, żal do losu i Boga. Dlaczego ku#wa mac jednym starczy pierwszy cykl A ja muszę się starać i starać i końca tych starań nie widać. Jeszcze mam 4 miesiące i do tego czasu jak nie pyknie to może już w ogóle sobie odpuszczę. Teraz do pracy wracam A dostałam jeszcze jedna fajna ofertę pracy plus mam jakieś swoje marzenia do spełnienia :)
U Nas teraz trzeci cykl starań, byłam u lekarza i doktor wręcz się śmiał, że już panikujemy. Zdrowa kobieta ma max 30% szans w każdym cyklu na zajście w ciąże. 80% kobiet zachodzi w ciągu roku i lekarz powiedział, że po roku bezowocnych starań można zacząć diagnostyke. Wizyta u lekarza, rozmowa, bardzo mnie uspokoiły, a także fakt, że był pęcherzyk. Niestety, jak człowiek czegoś chce, to chcemy to od razu, stąd nerwy i frustracja które nie pomagaja.

Mnie też dopadają czasami chwile zwątpienia szczególnie jak rodzina i znajomi uważają że zajscie w ciążę jest takie proste i ciągle słyszę na imprezach rodzinnych pytania " A kiedy w końcu dziecko? " co mam im wtedy odpowiadać? Że byłam już kilka razy w ciąży ale nie wyszło bo nie każdy zachodzi w ciążę na zawołanie ? Takie pytania czasami naprawdę potrafią zranić człowieka...

U Nas teraz trzeci cykl starań, byłam u lekarza i doktor wręcz się śmiał, że już panikujemy. Zdrowa kobieta ma max 30% szans w każdym cyklu na zajście w ciąże. 80% kobiet zachodzi w ciągu roku i lekarz powiedział, że po roku bezowocnych starań można zacząć diagnostyke. Wizyta u lekarza, rozmowa, bardzo mnie uspokoiły, a także fakt, że był pęcherzyk. Niestety, jak człowiek czegoś chce, to chcemy to od razu, stąd nerwy i frustracja które nie pomagaja.
Tylko 30% szans w każdym cyklu? Trochę marnie [emoji45]

reklama
Do góry