reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dzień przed owulacja jest właśnie podobno najwyższe prawdopodobieństwo właśnie. Ale w końcu to tylko statystyka i nie wiadomo czy dane są odpowiednio dobrane.
Teoretycznie tak ,dzień przed,bo plemniki już czekają na komórkę w dniu owulacji mogą się spóźnić bo kilka godzin tam idą :p

U Nas teraz trzeci cykl starań, byłam u lekarza i doktor wręcz się śmiał, że już panikujemy. Zdrowa kobieta ma max 30% szans w każdym cyklu na zajście w ciąże. 80% kobiet zachodzi w ciągu roku i lekarz powiedział, że po roku bezowocnych starań można zacząć diagnostyke. Wizyta u lekarza, rozmowa, bardzo mnie uspokoiły, a także fakt, że był pęcherzyk. Niestety, jak człowiek czegoś chce, to chcemy to od razu, stąd nerwy i frustracja które nie pomagaja.
Ja przy pierwszym dziecku zaczęłam się niepokoić w 5 cyklu i poszłam do gina, też mi powiedział, że rok czasu jest dla zdrowej pary i itd. Poczulam się spokojniejszy i już za miesiąc znów u tego ginekologa wylądowałam Ale wtedy już z potwierdzeniem, że jest ciąża 😊

reklama
Do góry