reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Pierwszy wynik, tylko ostatni okres miałam 27 sierpnia. Mam cykle mocno nieregularne. 4 października robiłam testy i były negatywne. Dopiero 12 października wyszły pozytywne. Byłam na usg i nic nie było widać, na co lekarz powiedział, że dziwne i kazał przyjść za tydzień. Rzucił hasłem, że może pozamaciczna.... I znowu mój dramat się zaczyna.... Czasami lekarz mógł by zachować pewne rzeczy dla siebie.
Powiedzcie mi czy gdybym miała owulacje 28 września to w obecnej chwili beta była by ok?
Kurcze nie wiem, ale wydaje mi się że skoro masz takie nieregularne cykle i owu mogła się przesunąć to ta beta wygląda na normalną i po prostu zrób przyrost za 48h i zobaczysz czy ładnie rośnie 😉

reklama
Ja spisuje na straty bo mysle ze w 25dc juz bym chyba cos tam czula, chociaz jakikolwiek maly znak. Jak pytam ludzi to w wielu przypadkach mowia ze w tym czasie juz sie slabo czuli i nawet jak nie planowali ciazy to robili testy. Wiadomo kazdy organizm inny, jednak jakos nie czuje zeby mialo mi sie udac w tym cyklu. A nawet jak czytam to forum to w wielu przypadkach w 8 dpo juz jakis cien cienia na tescie bylo widac, u mnie jest bialy bardzo bialy i nawet nie ma sie czego dopatrywac bo nic tam nie ma [emoji14] do kawy tez nie mam wstretu a dzisiaj to nawet chetnie bym sie lampke wina napila. Piersi w ogole nie bola, brzuch tez nie. Dodatkowo nie wiem jak jest z ta szyjka macicy bo czytalam na jakichs stronkach medycznych ze niby w ciazy szyjka po zaplodnieniu zostaje wysoko a u mnie jest b. nisko, bez problemu wyczuwam palcami pod prysznicem. Ogolnie nie dzieje sie nic nietypowego..
Kochana ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów i czułam się jak na okres. Na test w twoim przypadku według mnie było o wiele za wcześnie. A takie przypadki że cień cienia wychodzi już w 8dpo sa bardzo rzadkie. Sporej liczbie kobiet testy negatywne wychodzą nawet w dniu spodziewanej @. Moim zdaniem póki nie ma @ to nie masz co spisywać na straty.

Pierwszy wynik, tylko ostatni okres miałam 27 sierpnia. Mam cykle mocno nieregularne. 4 października robiłam testy i były negatywne. Dopiero 12 października wyszły pozytywne. Byłam na usg i nic nie było widać, na co lekarz powiedział, że dziwne i kazał przyjść za tydzień. Rzucił hasłem, że może pozamaciczna.... I znowu mój dramat się zaczyna.... Czasami lekarz mógł by zachować pewne rzeczy dla siebie.
Powiedzcie mi czy gdybym miała owulacje 28 września to w obecnej chwili beta była by ok?
Zrób przyrost za 48h. Trzymam kciuksy [emoji3526]

marysia1205, wydaje mi sie ze wazniejszy jest monitoring czy w miare uplywu dni spada czy sie zwieksza ta liczba niz sama wartosc przy 1 badaniu. Jak mialabys owulacje 28 wrzesnia a jest 15 pazdziernika to ta beta wyglada raczej spoko.
A co do lekarzy jak ja mialam biochemiczna i zglosilam sie do gina to mnie skierowal do szpitala w tralcie krwawienia, nastraszyl ciaza pozamaciczna i jeszcze dodal zebym natychmiast tam pojechala. Jak spytalam co z praca to powiedzial ze co ja sie martwie praca jak do jutra moge umrzec. Jak czekalam w kolejce w szpitalu to sie cala trzeslam :/

marysia1205, wydaje mi sie ze wazniejszy jest monitoring czy w miare uplywu dni spada czy sie zwieksza ta liczba niz sama wartosc przy 1 badaniu. Jak mialabys owulacje 28 wrzesnia a jest 15 pazdziernika to ta beta wyglada raczej spoko.
A co do lekarzy jak ja mialam biochemiczna i zglosilam sie do gina to mnie skierowal do szpitala w tralcie krwawienia, nastraszyl ciaza pozamaciczna i jeszcze dodal zebym natychmiast tam pojechala. Jak spytalam co z praca to powiedzial ze co ja sie martwie praca jak do jutra moge umrzec. Jak czekalam w kolejce w szpitalu to sie cala trzeslam :/
😱😱😱

[emoji33] niektórzy lekarze to czasem powinni się zamknąć i siedzieć cicho zamiast gadać takie bzdury. Zero wyczucia [emoji2959][emoji35]

reklama
Do góry