reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Na testosteron tabletki anty ale przy staraniach o dzidzie to się mija z celem. A jeśli chodzi o tarczyce to prawdopodobnie hashimoto. Aby obniżyć anty tg to można jeść produkty BIO bez glutenu mi bardzo ładnie obniżyły te anty tg i anty tpo mimo że nadal mam wysokie ale mam teraz setki a miałam kiedyś tysiące.
Zawsze byłam przeciwna tabletka anty 😔

reklama
A dostałaś jakieś leki na obniżenie lub na haschimoto? Ja nie pamiętam ile ale tsh f3 f4 miałam w normie tylko anty tg i testosteron grubo ponad normę i tylko witaminki... Chcę zbadać sobie teraz choć wątpię żeby się obniżyło przez te witaminki
Tych przeciwciał się nie leczy, one po prostu jak się pojawiły to świadczą o chorobie i jedynie zbija się tsh do właściwych wartości. Ja dostałam EUTHYROX 25 i od roku tsh utrzymuje się na 1.18 i już nie bada się tych przeciwciał☺️ Dodatkowo dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy selen, cynk i witamina d w kroplach. Najlepiej jak trafisz na dobrego endo to Ci wszystko wytłumaczy ☺️

Tych przeciwciał się nie leczy, one po prostu jak się pojawiły to świadczą o chorobie i jedynie zbija się tsh do właściwych wartości. Ja dostałam EUTHYROX 25 i od roku tsh utrzymuje się na 1.18 i już nie bada się tych przeciwciał[emoji3526] Dodatkowo dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy selen, cynk i witamina d w kroplach. Najlepiej jak trafisz na dobrego endo to Ci wszystko wytłumaczy [emoji3526]
Nie leczy się ale np na mnie bardzo dobrze wpływają produkty bez glutenu BIO i dzięki tym produktom anty tpo i anty tg ładnie mi spadło. Miałam po 4tys a teraz nie całe 500 więc jednak coś na to pomaga. Samo z siebie też mi to nie spadło.

Nie leczy się ale np na mnie bardzo dobrze wpływają produkty bez glutenu BIO i dzięki tym produktom anty tpo i anty tg ładnie mi spadło. Miałam po 4tys a teraz nie całe 500 więc jednak coś na to pomaga. Samo z siebie też mi to nie spadło.
No tak, wiadomo ze odpowiednia dieta można sobie pomoc w uregulowaniu parametrów tarczycowych. Mi chodziło bardziej o to ze nie ma leków na obniżenie anty tg i anty tpo i żaden lekarz tego nie leczy. Spadek tych wartości może być jedynie następstwem odpowiedniego odżywiania, leków przyjmowanych na tsh i supli wspomagających działanie tarczycy ☺️

No tak, wiadomo ze odpowiednia dieta można sobie pomoc w uregulowaniu parametrów tarczycowych. Mi chodziło bardziej o to ze nie ma leków na obniżenie anty tg i anty tpo i żaden lekarz tego nie leczy. Spadek tych wartości może być jedynie następstwem odpowiedniego odżywiania, leków przyjmowanych na tsh i supli wspomagających działanie tarczycy [emoji3526]
Tak to prawda. Zgadzam się. Ale nie obraziłabym się gdyby wynaleźli leki na takie coś jak anty tpo i anty tg itp[emoji1787]

reklama
Witam serdecznie. Dziewczyny proszę powiedzcie jak interpretować wynik tego testu owulacyjnego? Nie jestem jeszcze zaznajomiona z tematem testów.. Życzę dużo zdrowia
Za odpowiedzi dziękuję
IMG_20200928_150755.jpg

Do góry