reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Na testosteron tabletki anty ale przy staraniach o dzidzie to się mija z celem. A jeśli chodzi o tarczyce to prawdopodobnie hashimoto. Aby obniżyć anty tg to można jeść produkty BIO bez glutenu mi bardzo ładnie obniżyły te anty tg i anty tpo mimo że nadal mam wysokie ale mam teraz setki a miałam kiedyś tysiące.
Zawsze byłam przeciwna tabletka anty 😔

reklama
A dostałaś jakieś leki na obniżenie lub na haschimoto? Ja nie pamiętam ile ale tsh f3 f4 miałam w normie tylko anty tg i testosteron grubo ponad normę i tylko witaminki... Chcę zbadać sobie teraz choć wątpię żeby się obniżyło przez te witaminki
Tych przeciwciał się nie leczy, one po prostu jak się pojawiły to świadczą o chorobie i jedynie zbija się tsh do właściwych wartości. Ja dostałam EUTHYROX 25 i od roku tsh utrzymuje się na 1.18 i już nie bada się tych przeciwciał☺️ Dodatkowo dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy selen, cynk i witamina d w kroplach. Najlepiej jak trafisz na dobrego endo to Ci wszystko wytłumaczy ☺️

Tych przeciwciał się nie leczy, one po prostu jak się pojawiły to świadczą o chorobie i jedynie zbija się tsh do właściwych wartości. Ja dostałam EUTHYROX 25 i od roku tsh utrzymuje się na 1.18 i już nie bada się tych przeciwciał[emoji3526] Dodatkowo dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy selen, cynk i witamina d w kroplach. Najlepiej jak trafisz na dobrego endo to Ci wszystko wytłumaczy [emoji3526]
Nie leczy się ale np na mnie bardzo dobrze wpływają produkty bez glutenu BIO i dzięki tym produktom anty tpo i anty tg ładnie mi spadło. Miałam po 4tys a teraz nie całe 500 więc jednak coś na to pomaga. Samo z siebie też mi to nie spadło.

Nie leczy się ale np na mnie bardzo dobrze wpływają produkty bez glutenu BIO i dzięki tym produktom anty tpo i anty tg ładnie mi spadło. Miałam po 4tys a teraz nie całe 500 więc jednak coś na to pomaga. Samo z siebie też mi to nie spadło.
No tak, wiadomo ze odpowiednia dieta można sobie pomoc w uregulowaniu parametrów tarczycowych. Mi chodziło bardziej o to ze nie ma leków na obniżenie anty tg i anty tpo i żaden lekarz tego nie leczy. Spadek tych wartości może być jedynie następstwem odpowiedniego odżywiania, leków przyjmowanych na tsh i supli wspomagających działanie tarczycy ☺️

No tak, wiadomo ze odpowiednia dieta można sobie pomoc w uregulowaniu parametrów tarczycowych. Mi chodziło bardziej o to ze nie ma leków na obniżenie anty tg i anty tpo i żaden lekarz tego nie leczy. Spadek tych wartości może być jedynie następstwem odpowiedniego odżywiania, leków przyjmowanych na tsh i supli wspomagających działanie tarczycy [emoji3526]
Tak to prawda. Zgadzam się. Ale nie obraziłabym się gdyby wynaleźli leki na takie coś jak anty tpo i anty tg itp[emoji1787]

reklama
Witam serdecznie. Dziewczyny proszę powiedzcie jak interpretować wynik tego testu owulacyjnego? Nie jestem jeszcze zaznajomiona z tematem testów.. Życzę dużo zdrowia
Za odpowiedzi dziękuję
IMG_20200928_150755.jpg

Do góry