reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Tak mi wyszło sporo podwyższone anty tpo i anty tg przy wyniku tsh 3,15. Anty tpo i anty tg to przeciwciała których wartości powinny być minimalne albo wcale. U mnie ma tej podstawie zdiagnozowano haschimoto
U mnie to samo sporo ponad normę . TSH 2,002 i bach Hashimoto , gdyby nie ciąża (stracona )to może i bym się nie dowiedziała .

Cześć dziewczyny, witam się w poniedziałek ☺️ Długo się biłam z myślami czy iść dziś ma betę wg zaleceń gin...ale z racji ze mam dziś wizytę u endokrynologa i musiałam zrobić tsh, to przy okazji jak już byłam to powiedziałam żeby machnęła tą betę... co ma być to będzie. Mimo wszystko mam przeczucie ze @ nadejdzie wiec się nie nastawiam na pozytywy... będzie mniejsze rozczarowanie 😉 Póki co czekanie najgorsze a wynik po 15 🙈
No czekamy z tobą

Tak mi wyszło sporo podwyższone anty tpo i anty tg przy wyniku tsh 3,15. Anty tpo i anty tg to przeciwciała których wartości powinny być minimalne albo wcale. U mnie ma tej podstawie zdiagnozowano haschimoto
A dostałaś jakieś leki na obniżenie lub na haschimoto? Ja nie pamiętam ile ale tsh f3 f4 miałam w normie tylko anty tg i testosteron grubo ponad normę i tylko witaminki... Chcę zbadać sobie teraz choć wątpię żeby się obniżyło przez te witaminki

U mnie to samo sporo ponad normę . TSH 2,002 i bach Hashimoto , gdyby nie ciąża (stracona )to może i bym się nie dowiedziała .
Ja akurat przed rozpoczęciem starań chciałam porobić sobie badania hormonalne, takie które mogą mieć wpływ na rozwój ciąży. Najpierw wyszło podwyższone tsh ale lekarz rodzinny to zlekceważył i powiedział ze to nie jest jakieś bardzo wysokie tsh żeby pogłębiać diagnostykę a gin kazała zrobić cały panel no i wyszło 🤷🏼‍♀️

A dostałaś jakieś leki na obniżenie lub na haschimoto? Ja nie pamiętam ile ale tsh f3 f4 miałam w normie tylko anty tg i testosteron grubo ponad normę i tylko witaminki... Chcę zbadać sobie teraz choć wątpię żeby się obniżyło przez te witaminki
W razie wu dostaniesz na tarczyce letrox lub euthyrox a na podwyższony testosteron są anty albo jak masz problem z waga to trzeba zrobić redukcję masy ciała. 25% wytwarzają testosteron nerki 25 % (nie pamiętam) a 50% masa ciała (info z kliniki leczenia niepłodności w DE). A jaki masz testosteron a jakie są normy u ciebie? Ja mam 0.70 norma a ja mam 0.75 wynik testosteronu więc tylko troszeczkę podwyższony ale lekarze nic nie mówią. Niby przez wysoki testosteron jest problem z zajściem w ciążę a jak nie ma z tym problemu to też może być powód poronień ( też info z kliniki).

Ja wg tych wyników badań dostałam tylko witaminy hashima forte i to było rok temu
TSH 1.75
Ft4 III 1.180(0.932-1.700)
ANTY TPO 22.7 (0.0 - 34.0)
ANTY TG 509.1 (nie ma podanych widelek)
Testosteron 0.632 (0.050-0.522)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wg tych wyników badań dostałam tylko witaminy hashima forte i to było rok temu
TSH 1.75
Ft4 III 1.180(0.932-1.700)
ANTY TPO 22.7 (0.0 - 34.0)
ANTY TG 509.1 (nie ma podanych widelek)
Testosteron 0.632 (0.050-0.522)
Na testosteron tabletki anty ale przy staraniach o dzidzie to się mija z celem. A jeśli chodzi o tarczyce to prawdopodobnie hashimoto. Aby obniżyć anty tg to można jeść produkty BIO bez glutenu mi bardzo ładnie obniżyły te anty tg i anty tpo mimo że nadal mam wysokie ale mam teraz setki a miałam kiedyś tysiące.

Do góry