reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej dziewczyny, niedawno wróciłam z zakupów i zakupiłam w Rossmanie trzy testy. Jeden Clearblue i dwa Pink bardzo czułe . Ciekawe czy coś wyjdzie. Ogólnie to jajniki mnie kłują i czasami brzuch poboli ,.. może jutro się brzuch rozkręci bardziej okresowo i lipa będzie... 😔 Ale przetestuje . Jutro termin okresu. Żadnych brudzeń nie mam. Z trzy razy dziennie tylko trochę białego poleci i tyle , tak to sucho .

Mam takie pytanie... odkąd zdecydowaliśmy z partnerem, ze zaczniemy się starać rzuciłam palenie i nie miałam w ustach grama alkoholu. Teraz myśle czy to dobre podejście by odmawiać sobie nawet lampki wina. Myśląc, ze mogę sie starać jeszcze długie miesiące czy przysłowiowo nie dostanę „na głowę”? Jak Wy do tego podchodzicie? Żyjecie normalnie a jeśli test wyjdzie pozytywny to ucinacie wszystkie niedozwolone rzeczy od razu i tyle ?
Żyj normalnie dziewczyno! 😀 bardzo fajnie to opisała mamaginekolog na swoim blogu „hipotetyczna Hania” czy tam inna Hania. Na pewno znajdziesz.
Po za tym jeśli rzuciłaś palenie to super. Nie wracaj do tego, a jeśli masz ochotę na alkohol to wybierz czerwone wino. Ma mniej kalorii i lepiej wpływa na ukrwienie endometrium. A jak zobaczysz pozytywny test to oczywiście 0alko ;)

Hej dziewczyny, niedawno wróciłam z zakupów i zakupiłam w Rossmanie trzy testy. Jeden Clearblue i dwa Pink bardzo czułe . Ciekawe czy coś wyjdzie. Ogólnie to jajniki mnie kłują i czasami brzuch poboli ,.. może jutro się brzuch rozkręci bardziej okresowo i lipa będzie... 😔 Ale przetestuje . Jutro termin okresu. Żadnych brudzeń nie mam. Z trzy razy dziennie tylko trochę białego poleci i tyle , tak to sucho .
Trzymam kciuki za pozytywny wynik ✊😘

A kiedy ostatnia Miesiączka i jakie cykle? Jakieś objawy się pojawiły?
Ja też jutro termin @ oby nie przyszła 🙏🙏🙏🤣

A kiedy ostatnia Miesiączka i jakie cykle? Jakieś objawy się pojawiły?
Ja też jutro termin @ oby nie przyszła 🙏🙏🙏🤣
Ostatnią @ miałam 20.08 a cykle różne 28,29,30 kiedyś raz miałam nawet 34 🤔 jakiś wydłużony ... Ale na ogół jest to 29 dni . A objawy to jak pisałam wcześniej czasami ból brzucha inny niż okresowy i kłucie jajników . Piersi trochę bolą. Ale to wszystko może być na okres . Jedyne czego nigdy nie miałam to jeden raz chwilowy mocny ból okresowy trwający z 8 sekund , było to 25dc. I już więcej taki ból się nie pojawił. A Ty kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

reklama
Jak sobie pomyślę, że niektóre madki zero suplementacji, fajka w papie piwo w ręku i tak 9 miesięcy i następna ciąża, a człowiek od lekarza do lekarza kombinuje jak może i nic z tego to krew mnie zalewa (dosłownie [emoji2959])
Niestety tak to jest:( jak mieszkałam kiedyś na innym osiedlu to u mnie w bloku też była taka rodzina i kobieta tak typowo fajka, piwo no i się dorobiła tak z 10 dzieci i to tylko przez ten czas co mieszkałam tam a już nie mieszkam 6 lat to nie wiem ile jeszcze miała dalej.... Oczywiście te dzieciaki potem latały brudne, z glutami po pas a ona sobie piła winko na murku nawet będąc w ciąży

Do góry