istotne są jeszcze wcześniejsze pomiary. Skok jest dobry, ale trzeba zerknąć na 6 poprzednich. masz jakiś wykres?Dzień dobry laski mam pytanie. Przy testach owu też mierze temperaturę i teraz pytanie 14.09 miałam spadek z 36.38 na 36.08 a wczoraj temperatura poszła do góry na 36.19 a dzisiaj jeszcze wyżej bo 36.45 czyli po temperaturę można stwierdzić że owu była na 100% bo testy też pewności nie dają a nie mam możliwości iść na proga. Może pomożecie?
Edit: test owu pozytywny 14dc i w tym dniu był właśnie spadek temp
reklama
Carry88
Moderator
Nawet nie wiesz jak się boję...życie ci się potoczyło inaczej niż miało być( choć teraz uważam że dobrze się stało, bo mam lepiej). Od 3 lat nie jestem z meżem bo mnie zdradzał,rok temu pozew złożyłam,i dopiero 8.10 rozprawa. Od 1,5 roku mam faceta..i nie powiem boję się zrobić test, jest strach że znów po 9 latach znów w pieluchy itd, mam 34 lata już
Sorry za moje skyrzwienie zawodowe, ale z mocy prawa dziecko dostanie nazwisko męża i będzie treba odkręcać badaniami, sądownie.
Unanime
Fanka BB :)
Ponieważ dalej nie dostałam @ dałam sobie ostatnią szansę i poszłam na bete. Jeśli wyjdzie pozytywna to super, jeśli nie to napije się dziś piwa
Już mam dosyć tej niepewności, stresów, nerwów. Wieczorami łzy same napływają do oczu, a w nocy spać nie mogę. A od męża 0 wsparcia bo on jak zwykle do wszystkiego podchodzi na luzie
Już mam dosyć tej niepewności, stresów, nerwów. Wieczorami łzy same napływają do oczu, a w nocy spać nie mogę. A od męża 0 wsparcia bo on jak zwykle do wszystkiego podchodzi na luzie
Katalinazed
Ja też rozwódka teraz w październiku będą trzy lata i mam dwóch synów. Teraz ponownie wyszłam za mąż jestem mega szczęśliwa tylko brakuje nam dzidzi
Ancka
Dziewczynki pytanie badałam szyjkę ale w ramach antykoncepcji a dziś jestem 9dpo 7 dni przed okresem i zbadałam. W tej fazie nigdy jej nie badałam . Jest niżej niż była dość twarda na pewno zamknięta ale strasznie osluzowana czy ona się szykuje do okresu? Jaka powinna być przed okresem ?
KarolaHoPe31
Zaangażowana w BB
Dlaczego dostanie meża jak coś jak już bede po rozwodzie dawno jakby się urodziło...moja znajoma będąc w 6 mcu sie rozwodzila, i dziecko nie dostalo nazwiska bylego...tylko jej obecnego partnera ktorego bylo dziecko.Sorry za moje skyrzwienie zawodowe, ale z mocy prawa dziecko dostanie nazwisko męża i będzie treba odkręcać badaniami, sądownie.
KarolaHoPe31
Zaangażowana w BB
Dlaczego dostanie meża jak coś jak już bede po rozwodzie dawno jakby się urodziło...moja znajoma będąc w 6 mcu sie rozwodzila, i dziecko nie dostalo nazwiska bylego...tylko jej obecnego partnera ktorego bylo dziecko.Sorry za moje skyrzwienie zawodowe, ale z mocy prawa dziecko dostanie nazwisko męża i będzie treba odkręcać badaniami, sądownie.
merlyn2020
Zaangażowana w BB
to jest masakra.. ale mam nadzieje, ze i my niedługo zobaczymy 2 kreskiCzuje to samo co Ty. Zaczyna mnie to wszystko dobijać a w dodatku ciągle słyszę że któraś z koleżanek jest w ciąży i tak mega zazdroszczę....
merlyn2020
Zaangażowana w BB
No musimy dać radę.. kiedyś w końcu zobaczymy te 2 kreskiKochana jestem w bardzo podobnej sytuacji. Tez ciagle od owulacji do @ czekam na 2 kreski i ciagle sie zawodzę. W tym miesiącu tez bola mnie jajniki podbrzusze i macica. 3 dni po terminie @ a testy negatywne.
Nie poddawaj się :* trzymam kciuki za 2 kreski ❤
reklama
Carry88
Moderator
Dlaczego dostanie meża jak coś jak już bede po rozwodzie dawno jakby się urodziło...moja znajoma będąc w 6 mcu sie rozwodzila, i dziecko nie dostalo nazwiska bylego...tylko jej obecnego partnera ktorego bylo dziecko.
Takie jest prawo. Nawet do 300 dni po rozwodzie domniemywa się ojcostwo męża.
Urodzenie dziecka przed upływem 300 dni od rozwodu – kto jest ojcem?
Rozwód a dziecko z innym partnerem? Sprawdź, co zrobić w takiej sytuacji, jak działa prawo i dlaczego badania DNA mogą być kluczowe!
pewnytato.pl
Nowy partner czy były mąż – kto będzie ojcem dziecka?
Ustalanie ojcostwa dzieci urodzonych w niecały rok po rozwodzie budzi w Polsce wiele kontrowersji. Wiążą się one z zasadą domniemanego ojcostwa, zgodnie z którą musi minąć 300 dni od wydania orzeczenia o rozwodzie lub separacji, aby były mąż nie został formalnie uznany za ojca dziecka.
Dla wielu osób to absurd. Dziecko musi zostać zarejestrowane pod nazwiskiem byłego męża, a biologiczny ojciec nie może go oficjalnie uznać. Nawet jeśli mężczyźni są zgodni co do pochodzenia dziecka i deklarują to w urzędzie, prawo nie pozwala na inne rozwiązanie.
Czyje nazwisko nosi dziecko urodzone po rozwodzie?
Jeśli dziecko przyszło na świat w ciągu 300 dni od wydania orzeczenia o rozwodzie – będzie nosiło nazwisko byłego męża matki. A dokładniej: nazwisko, które zostało wskazane jeszcze przed zawarciem małżeństwa jako nazwisko dzieci z danego związku.
I to również w sytuacji, gdy biologicznym ojcem jest ktoś inny. Zmiana nazwiska będzie możliwa dopiero po zaprzeczeniu ojcostwa.