K
Katijah
Gość
E gdybym ja miała tyle to też 2 bym chciała
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja na 22 lub 23... Od pół roku mam test w szafie i jeszcze nie zdążyłam zatestowacja teeeeez... Będę ! Bede! Będę!
No mnie już nosi a bo to tu dziewczyny miały przed , a to koleżanka osobiście aż 7 dni przed okresem aj aj ajJa na 22 lub 23... Od pół roku mam test w szafie i jeszcze nie zdążyłam zatestowac
A ja postanowiłam właśnie, że zbadam, w piątek, Proga, TSH (bo robię to regularnie, ale miałam jeszcze pare tygodni czekać, ostatecznie zrobie wcześniej) i prolaktyne na wszelki wypadek.
I tu mam pytanie - dziewczyny, czy progra mogę zbadać w 23 dc (cykle 29-31 dni), domniemana owu 16-17 dc? Wiem, że proga to się w różnych momentach cyklu bada i wydawało mi się, że ten około tydzień po owu będzie dobrym momentem, ale już zgłupiałam. Tak mi się złożyło, że mam wolny piątek, to bym skoczyła do labo
ooo szkoda, myślałam ze prolaktyna za jednym razem zrobię dziękuje!prolaktyna 2-5dc, na proga 7 dni po owu będzie dobrze powyzej 10 to owu byla
Ja nie robię bety bo nie mam możliwości. A test i tak może nie wyjść 4 dni przed @ a zawsze testy ciążowe robię jak okres spóźnia się minimum 14 dniHmm mi ginekolog powiedziała żeby zacząć brać luteinę tez od 17 dnia cyklu i po 10 dniach brania iść na betę i jak wyjdzie ciąża to nie przestawać brać luteiny bo zarodek mógłby się przestać rozwijać, w przypadku negatywnej bety odstawić.
.istotne są jeszcze wcześniejsze pomiary. Skok jest dobry, ale trzeba zerknąć na 6 poprzednich. masz jakiś wykres?
My mieliśmy odpuścić i tak w sumie było oprócz tego jednego razu w którym to raczej nie daje pewności na brak ciąży...Mogłaś się starać o maluszka w tym samym cyklu, co hsg ? Ja dzisiaj może się umówię na hsg i wiem, że różnie mówią....czasami cykl stracony, czasami zachodzi się w ciążę w tym samym cyklu....ech... Jeszcze kilka godzin i pogadam z lekarzem