No dupek i luteina maja podobne działanie.Ja nie biore dupka. To jest mój drugi cykl. Poprzedni był okres wywoływany chlormadinon 2mg fem 1x1 przez 10 dni a teraz od 17 do 26dc brałam luteine pod językowa 1x1 przez 10 dni cykl trwał 30 dni. Teraz kolejny też będzie z luteina.
reklama
młoda1994
Fanka BB :)
Tak wiem. Tylko że to nie jest mój pierwszy raz z tymi lekami i wiem jak reaguje na nie[emoji6] pojadę do gin i zobaczymy czy coś tam znajdzie niepokojącego. W dodatku od połowy poprzedniego cyklu boli mnie brzuch i też nie wiem co toNo dupek i luteina maja podobne działanie. [emoji3526]
Ale jak jest puste jajo i biochemiczna to nie ma wskazań do heparyny, to się daje jak serduszko się zatrzymuje z niewiadomych przyczyn. Biochemiczna nie jest w ogóle traktowana jako poronienie.
To ja bym walczyła o heparynę, dużo lekarzy jednak się skłania ku przepisaniu jej, zwłaszcza przy poronieniach i przy wersji homo pai (bo tu oba geny "zepsute"), ja po jednym jestem, ale bez chyba bym się bała mając już tą wiedzę co mam.
Carry88
Moderator
Ale jak jest puste jajo i biochemiczna to nie ma wskazań do heparyny, to się daje jak serduszko się zatrzymuje z niewiadomych przyczyn. Biochemiczna nie jest w ogóle traktowana jako poronienie.
Przeczytałam ciągiem, że dwa poronienia plus puste jajo i biochemiczna.
Mój lekarz akurat daje że względu na pai homo przy hetero by nie dał.
Marta200x
Może coś więcej będę wiedziała jutro . Bo ja trombofilie miałam , później razem kariotypy mieliśmy i ostatnim razem powiedziała nowe badanie na trombo. Na czym to polega nie wiem ale wspominała że sama wada mężczyzny na dziecko nie oddzialowywuje ale działa na łożysko i mogą być poronienia.o jej to dziwne bo nam mówił , że nie wpływa na ciąże. A tłumaczył jak to wpływa na łożysko? Ono ogólnie jest z tkanki łącznej i błony śluzowej macicy kobiety.... nie mogę sobie logicznie wyjaśnić Mi powiedział, że jeśli jest PAI to w łożysku dochodzi do mikrozakrzepów, ale gdy jest stwierdzona u kobiety. hmm ale mnie zaciekawiłaś z tym, ze mutacja u mężczyzn też wpływa. Wypytam brata, jak będzie miał spotkanie kontrolne. Mutacja mthfr na kwas foliowy i przemiany z nim związane a PAI na nadmierną krzepliwość i wczesne poronienia - tak kojarzę . Jednak my byliśmy u hematologa i genetyka a nie ginekologa genetyka.
Carry88
Moderator
princess_88
J
ja miałam hsg w lipcu podczas histero i laparo i lekarz nam kazał od razu po powrocie do domu wrócićdo staran bo po badaniu większe szanse są ponoć. 3 miesiące jest łatwo zajść niby.No właśnie nie powiedział dlaczego tylko żeby odpuścić. A ja zaaferowana badaniem i tym że obydwa jajowody drozne nie zapytałam dlaczego. Właśnie mam niby płodne dni ale ostatnio coś z moją owulacja krucho bo okazuje się nie nie miałam jej z dwa m-ce.
princess_88
Skąpy okres tez jest jak ma się cienkie endometrium. Przy CLO jak miałam endo 5-6 mm to okres tez był bardzo skąpy i krótki. Ale powody pewnie są różne.No właśnie też to czytałam i słyszałam. Zastanawiam się czy nie jechać do gin. Bym się zarejestrowała na przyszły tydzień albo max na 14-16 wrzesień zależy jak będzie z terminami. Może będzie przy okazji widać czy owu będzie lub była jak pojadę w połowie cyklu.
Alwinka
A tak się zastanawiam czy jak ma się bardzo cienkie czy miesiączka może wcale nie przyjść ? Chyba raczej nie, nie ?Skąpy okres tez jest jak ma się cienkie endometrium. Przy CLO jak miałam endo 5-6 mm to okres tez był bardzo skąpy i krótki. Ale powody pewnie są różne.
reklama
K
Katijah
Gość
Matko, majątekA weź mi nie mów o kosztach. Ja chciałam przed drugą ciąża ogarnąć wszystko co może być zapaleniowe lub onkogenne w przyszłości. Na NFZ znaniona czy wygląd gardła ze mną omawiali na teleporade ! Jak przez telefon określi mi czy znamie to wlokniak, tluszczak, czy czerniak? wydalam 700 zł prywatnie na dermatologa z usuwaniem dwóch znamion. Wszystko ok ale zdenerwował mnie ich wygląd po ciąży. Urosły i td. 450 zł za wizyty u laryngologa prywatnie bo mam asymetryczne migdały. To nie guz ale przewlekły stan zapalny... teraz jeszcze przez hpv zrobię sobie badanie fibermoskopem za 320 zł. U dentystów byłam 7 ... bo po ciąży wdal mi się stan zapalny i ropień w kieezeni dziąsła... Myślałam że się w te upały przekrece. Mam do usunięcia 8.... ale narazie się cieszę ze po 3 mc bólu wreszcie ktoś mi ogarnął dziąsła. Ginekoloow już nawet nie liczę. Test hpv 250 kolposkopia 200 usg piersi 200. Proktolog przez onkigenne hpv z racji że szyjka blisko jelit 200' chyba wszystko i od każdego lekarza leki za 100 plus moje drogie suplementy.