reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ale jak jest puste jajo i biochemiczna to nie ma wskazań do heparyny, to się daje jak serduszko się zatrzymuje z niewiadomych przyczyn. Biochemiczna nie jest w ogóle traktowana jako poronienie.
To ja bym walczyła o heparynę, dużo lekarzy jednak się skłania ku przepisaniu jej, zwłaszcza przy poronieniach i przy wersji homo pai (bo tu oba geny "zepsute"), ja po jednym jestem, ale bez chyba bym się bała mając już tą wiedzę co mam.

Ale jak jest puste jajo i biochemiczna to nie ma wskazań do heparyny, to się daje jak serduszko się zatrzymuje z niewiadomych przyczyn. Biochemiczna nie jest w ogóle traktowana jako poronienie.

Przeczytałam ciągiem, że dwa poronienia plus puste jajo i biochemiczna.
Mój lekarz akurat daje że względu na pai homo przy hetero by nie dał.

o jej to dziwne bo nam mówił , że nie wpływa na ciąże. A tłumaczył jak to wpływa na łożysko? Ono ogólnie jest z tkanki łącznej i błony śluzowej macicy kobiety.... nie mogę sobie logicznie wyjaśnić :D Mi powiedział, że jeśli jest PAI to w łożysku dochodzi do mikrozakrzepów, ale gdy jest stwierdzona u kobiety. hmm ale mnie zaciekawiłaś z tym, ze mutacja u mężczyzn też wpływa. Wypytam brata, jak będzie miał spotkanie kontrolne. Mutacja mthfr na kwas foliowy i przemiany z nim związane a PAI na nadmierną krzepliwość i wczesne poronienia - tak kojarzę . Jednak my byliśmy u hematologa i genetyka a nie ginekologa genetyka.
Może coś więcej będę wiedziała jutro . Bo ja trombofilie miałam , później razem kariotypy mieliśmy i ostatnim razem powiedziała nowe badanie na trombo. Na czym to polega nie wiem ale wspominała że sama wada mężczyzny na dziecko nie oddzialowywuje ale działa na łożysko i mogą być poronienia.

@Alwinka tak to ten pakiet, prawie każda z nas nawet tu na forum ma jakieś mutacje, ale nie zawsze się one uaktywniaja i zazwyczaj zaczynamy się badać po poronieniu wlasnie a kobiety często nie wiedzą i mają zdrowe ciążę. Generalnie lekarze też nie wiążą ich ściśle z poronieniami.

J
No właśnie nie powiedział dlaczego tylko żeby odpuścić. A ja zaaferowana badaniem i tym że obydwa jajowody drozne nie zapytałam dlaczego. Właśnie mam niby płodne dni ale ostatnio coś z moją owulacja krucho bo okazuje się nie nie miałam jej z dwa m-ce.
ja miałam hsg w lipcu podczas histero i laparo i lekarz nam kazał od razu po powrocie do domu wrócićdo staran bo po badaniu większe szanse są ponoć. 3 miesiące jest łatwo zajść niby.

No właśnie też to czytałam i słyszałam. Zastanawiam się czy nie jechać do gin. Bym się zarejestrowała na przyszły tydzień albo max na 14-16 wrzesień zależy jak będzie z terminami. Może będzie przy okazji widać czy owu będzie lub była jak pojadę w połowie cyklu.
Skąpy okres tez jest jak ma się cienkie endometrium. Przy CLO jak miałam endo 5-6 mm to okres tez był bardzo skąpy i krótki. Ale powody pewnie są różne.

reklama
A weź mi nie mów o kosztach. Ja chciałam przed drugą ciąża ogarnąć wszystko co może być zapaleniowe lub onkogenne w przyszłości. Na NFZ znaniona czy wygląd gardła ze mną omawiali na teleporade ! Jak przez telefon określi mi czy znamie to wlokniak, tluszczak, czy czerniak? 😒😂 wydalam 700 zł prywatnie na dermatologa z usuwaniem dwóch znamion. Wszystko ok ale zdenerwował mnie ich wygląd po ciąży. Urosły i td. 450 zł za wizyty u laryngologa prywatnie bo mam asymetryczne migdały. To nie guz ale przewlekły stan zapalny... teraz jeszcze przez hpv zrobię sobie badanie fibermoskopem za 320 zł. U dentystów byłam 7 ... bo po ciąży wdal mi się stan zapalny i ropień w kieezeni dziąsła... Myślałam że się w te upały przekrece. Mam do usunięcia 8.... ale narazie się cieszę ze po 3 mc bólu wreszcie ktoś mi ogarnął dziąsła. Ginekoloow już nawet nie liczę. Test hpv 250 kolposkopia 200 usg piersi 200. Proktolog przez onkigenne hpv z racji że szyjka blisko jelit 200' chyba wszystko 🤔 i od każdego lekarza leki za 100 plus moje drogie suplementy.
Matko, majątek

Do góry