reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

U mnie Te była zła cytologia, zapisali mnie na kolposkopie. Ogólnie już na badaniu lekarz powiedział, że to albo Cin1 albo zakażenie HPV. Wzięli wycinek i czekam na wynik. Ale ja się nie zabezpieczalam, podobno większość zmian w ciąży się cofa, także to nie jest nic bardzo poważnego :)
Jak przeczytałam ten wynik to aż mi się gorąco zrobiło... Możliwe że to jakaś bakteria? Mąż też powinien się przelevzyc?

reklama
A u mnie chyba nie ciekawa cytologii wyszła.. Co powiecie? Starać się czy sobie odpuścić? Jak to wyleczyć?

Obraz cytologiczny nieprawidłowy.
Nieprawidłowe komórki nabłonka wielowarstwowego o nieokreślonym znaczeniu (ASC-US).

Czynniki infekcyjne:
Zmiany flory bakteryjnej. Zmiany odczynowe związane z zapaleniem.
Dopytaj lekarza, ja przed zabiegiem konsultowałam z 3 i 2 kazało robić zabieg. Tylko, że ja od 2 lat mam złą cyt, ciin 1 i hpv

U mnie Te była zła cytologia, zapisali mnie na kolposkopie. Ogólnie już na badaniu lekarz powiedział, że to albo Cin1 albo zakażenie HPV. Wzięli wycinek i czekam na wynik. Ale ja się nie zabezpieczalam, podobno większość zmian w ciąży się cofa, także to nie jest nic bardzo poważnego :)
Zależy od tego czy jest to już przewlekłe. Jeśli teraz dopiero ci wyszła źle to myślę że inna sprawa ja mam już 2 lata i ciąża u mnie mogłaby pogorszyć

Ja nie wiem co z tymi facetami. Jacyś odwrotni są i nie potrafią zrozumieć że owu to najważniejszy dzień w cyklu [emoji85][emoji85]
U nas było to samo w 18 DC jednak okazało się że owulacja chyba była później a przypadło na weekend więc mam nadzieję że nie przegapiliśmy [emoji23][emoji23]
Ja dziś 30 dc , w środę pójdę na proga i sprawdzę TSH bo już ponad miesiąc biorę Euthrynox . Oby spadlo [emoji120][emoji120]

I oby posypały się tu kreski i było Duuuuzo majowych dzieciaczków [emoji3531][emoji3531]

Ja nie wiem co z tymi facetami. Jacyś odwrotni są i nie potrafią zrozumieć że owu to najważniejszy dzień w cyklu [emoji85][emoji85]
U nas było to samo w 18 DC jednak okazało się że owulacja chyba była później a przypadło na weekend więc mam nadzieję że nie przegapiliśmy [emoji23][emoji23]
Ja dziś 30 dc , w środę pójdę na proga i sprawdzę TSH bo już ponad miesiąc biorę Euthrynox . Oby spadlo [emoji120][emoji120]

I oby posypały się tu kreski i było Duuuuzo majowych dzieciaczków [emoji3531][emoji3531]
Na pewno będzie dużo majowych dzieciaczkow :) ja mam syna z 31 maja jak by się udało to termin też by przypadał na końcówkę maja:) między nimi byłoby równe 5 lat :) zobaczycie wrzesień będzie szczęśliwy :)

Dziewczyny jak przetrwać do dnia @. Dopiero potem zrobię test. U mnie jeszcze tydzień aż. Ciągle myślę o tym, czy się udało, czy nie i szukam objawów. Chociaż nie mam za bardzo nadziei, bo wolę się pozytywnie zaskoczyć niż zawieść. Dobrze, że pracuję, bo bym w domu oszalała. Jak wy dajecie radę?? Ja ciągle czuję niepokój, wszystko mnie wkurza i mój mąż obrywa [emoji22]

Rozumiem Cię, mnie właśnie też zaczyna się ten czas czekania.. owu jeśli w ogóle była to jakoś wczoraj lub przedwczoraj, czyli jeszcze z 12 dni pewnie [emoji2356] ostatni cykl miałam 28 dni a ten się zapowiada na 32-33 [emoji22]eh i do tego poniedziałek, mam dużo stresu w pracy, właściwie jestem chronicznie zestresowana, wiem że to raczej nie pomaga w zajściu w ciążę ale oczywiście aktywnie starając się o dzidzię nie zmienię pracy..

Na pewno będzie dużo majowych dzieciaczkow :) ja mam syna z 31 maja jak by się udało to termin też by przypadał na końcówkę maja:) między nimi byłoby równe 5 lat :) zobaczycie wrzesień będzie szczęśliwy :)
No ja wg owu jeśli by się udało to gdzies połowa maja. Piękny czas ,cieplutko z wózkiem . Córkę mam z listopada więc przerabialiśmy kombinezony i czapki :)

Trzymam kciuki[emoji8]
Pusto [emoji6]
1598857783300.jpeg

reklama
Do góry