reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

U mnie Te była zła cytologia, zapisali mnie na kolposkopie. Ogólnie już na badaniu lekarz powiedział, że to albo Cin1 albo zakażenie HPV. Wzięli wycinek i czekam na wynik. Ale ja się nie zabezpieczalam, podobno większość zmian w ciąży się cofa, także to nie jest nic bardzo poważnego :)
Jak przeczytałam ten wynik to aż mi się gorąco zrobiło... Możliwe że to jakaś bakteria? Mąż też powinien się przelevzyc?

reklama
A u mnie chyba nie ciekawa cytologii wyszła.. Co powiecie? Starać się czy sobie odpuścić? Jak to wyleczyć?

Obraz cytologiczny nieprawidłowy.
Nieprawidłowe komórki nabłonka wielowarstwowego o nieokreślonym znaczeniu (ASC-US).

Czynniki infekcyjne:
Zmiany flory bakteryjnej. Zmiany odczynowe związane z zapaleniem.
Dopytaj lekarza, ja przed zabiegiem konsultowałam z 3 i 2 kazało robić zabieg. Tylko, że ja od 2 lat mam złą cyt, ciin 1 i hpv

U mnie Te była zła cytologia, zapisali mnie na kolposkopie. Ogólnie już na badaniu lekarz powiedział, że to albo Cin1 albo zakażenie HPV. Wzięli wycinek i czekam na wynik. Ale ja się nie zabezpieczalam, podobno większość zmian w ciąży się cofa, także to nie jest nic bardzo poważnego :)
Zależy od tego czy jest to już przewlekłe. Jeśli teraz dopiero ci wyszła źle to myślę że inna sprawa ja mam już 2 lata i ciąża u mnie mogłaby pogorszyć

Ja nie wiem co z tymi facetami. Jacyś odwrotni są i nie potrafią zrozumieć że owu to najważniejszy dzień w cyklu [emoji85][emoji85]
U nas było to samo w 18 DC jednak okazało się że owulacja chyba była później a przypadło na weekend więc mam nadzieję że nie przegapiliśmy [emoji23][emoji23]
Ja dziś 30 dc , w środę pójdę na proga i sprawdzę TSH bo już ponad miesiąc biorę Euthrynox . Oby spadlo [emoji120][emoji120]

I oby posypały się tu kreski i było Duuuuzo majowych dzieciaczków [emoji3531][emoji3531]

Ja nie wiem co z tymi facetami. Jacyś odwrotni są i nie potrafią zrozumieć że owu to najważniejszy dzień w cyklu [emoji85][emoji85]
U nas było to samo w 18 DC jednak okazało się że owulacja chyba była później a przypadło na weekend więc mam nadzieję że nie przegapiliśmy [emoji23][emoji23]
Ja dziś 30 dc , w środę pójdę na proga i sprawdzę TSH bo już ponad miesiąc biorę Euthrynox . Oby spadlo [emoji120][emoji120]

I oby posypały się tu kreski i było Duuuuzo majowych dzieciaczków [emoji3531][emoji3531]
Na pewno będzie dużo majowych dzieciaczkow :) ja mam syna z 31 maja jak by się udało to termin też by przypadał na końcówkę maja:) między nimi byłoby równe 5 lat :) zobaczycie wrzesień będzie szczęśliwy :)

Dziewczyny jak przetrwać do dnia @. Dopiero potem zrobię test. U mnie jeszcze tydzień aż. Ciągle myślę o tym, czy się udało, czy nie i szukam objawów. Chociaż nie mam za bardzo nadziei, bo wolę się pozytywnie zaskoczyć niż zawieść. Dobrze, że pracuję, bo bym w domu oszalała. Jak wy dajecie radę?? Ja ciągle czuję niepokój, wszystko mnie wkurza i mój mąż obrywa [emoji22]

Rozumiem Cię, mnie właśnie też zaczyna się ten czas czekania.. owu jeśli w ogóle była to jakoś wczoraj lub przedwczoraj, czyli jeszcze z 12 dni pewnie [emoji2356] ostatni cykl miałam 28 dni a ten się zapowiada na 32-33 [emoji22]eh i do tego poniedziałek, mam dużo stresu w pracy, właściwie jestem chronicznie zestresowana, wiem że to raczej nie pomaga w zajściu w ciążę ale oczywiście aktywnie starając się o dzidzię nie zmienię pracy..

Na pewno będzie dużo majowych dzieciaczkow :) ja mam syna z 31 maja jak by się udało to termin też by przypadał na końcówkę maja:) między nimi byłoby równe 5 lat :) zobaczycie wrzesień będzie szczęśliwy :)
No ja wg owu jeśli by się udało to gdzies połowa maja. Piękny czas ,cieplutko z wózkiem . Córkę mam z listopada więc przerabialiśmy kombinezony i czapki :)

Trzymam kciuki[emoji8]
Pusto [emoji6]
1598857783300.jpeg

reklama
Do góry