reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny plamienie dzisiaj ustalo (Trwalo 3 dni) do okresu 5 dni zostalo. Plamienie bylo brunatne i brazowe wkladka na to wystarczala. Wraz z tymi plamieniami pojawil sie sluz i wyglada jak w dni plodne jest go duzo jest przeroczysty i rozciagliwy chwilami podbarwiony na bialo 🤔 nie wiem w sumie co dalej😂 czekam na termin okresu jak na szpilkach 🙄
A może to owulacja ? 🤪
Melduję, że zrobiłam dziś test i znów to samo, bielszy nie będzie. Niby się człowiek spodziewał i nastawił na porażkę, ale tak się jednak smutno zrobiło... Wiecie, mam jeszcze czas nie spinam się, ale przyznam się Wam, że chodzi też o pracę. No tak mnie wku*** szefowa, że chciałam uciec w pieluchy, jeszcze na L4 zrobić kurs na rzęsy i już tam nie wracac 😔 w styczniu mówiłam jej ze chce urlop we wrześniu a ona do mnie ze jej to nie pasuje, bo ona nie ma kiedy pojechać na drugi urlop 🙄 ale przez covida "okazano mi łaskę" i mogłam wziąć teraz urlop i mieć go razem z mężem. Szaleństwo, szczyt luksusu 🙄 i z każdym białym testem myślę sobie "kurła kolejny miesiąc w skurwidole". Sorki, że tak nie na temat ale musiałam komuś się wyżalić 😔 a teraz już tylko czekam na małpę, niech przyłazi i zaczynajmy walkę od nowa 🤷‍♀️
Ja też nie mogę się doczekać aż pójdę na L4.
Mam ciężką pracę 12h na nogach. W systemie 2 na 2. Umowę mam do lutego w lutym mam mieć przedłużona na stałe, ale ja nie chcę tam pracować bo mi kręgosłup siada 😑 ale z drugiej strony mam blisko i kasa fajna i boję się że jak zmienię to akurat zajde w ciążę.
Jak ktos ma w planach ciążę to lepiej żeby o nimesilu zapomniał. Ktoś jeszcze bierze? Z ulotki:

Stosowanie nimesulidu może niekorzystnie wpływać na płodność u kobiet, toteż nie jest zalecany u kobiet planujących ciążę. W przypadku kobiet mających trudności z zajściem w ciążę oraz diagnozowanych z powodu niepłodności należy rozważyć odstawienie produktu leczniczego.

Sama to brałam kiedyś w trakcie okresu, ale jak zaczęłam się starać to odstawiłam parę miesięcy wcześniej
Kurde ja wzięłam 4 saszetki przez 2 dni zaufałam lekarce a potem przeczytałam ulotkę i do tego strasznie się po nim czułam. Pewnie przez to mam cykl stracony. Potem już nie brałam przeciw bólowych zacisnęłam zęby jak mnie bolało.
U nas tylko teleporady z rodzinnym tak jest...

Dziewczyny pomożecie? Przyszły mi właśnie wyniki i nie wiem czy się martwić?
HOMOCYSTEINA 13,00 µmol/l
ANTY TPO <9,00 IU/ml
Zakres referencyjny
0 – 34
ANTY TG <10,00 IU/ml
Zakres referencyjny
0 – 115

Homocysteina do starań do zbicia sama jestem w trakcie zbijania. Włącz foliany i metylowane Wit b12 i zakwas z buraków. Jeśli bierzesz kwas foliowy zwykły czy jakieś mieszane typu prenatal uno to odstaw, bo homocysteina wskazuje, że nie przyswajasz. Tylko aktywne formy.

Ale ja nie mam problemów z owu 🤷‍♀️ poza tym tu mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Zmienię pracę, będę miała jakaś umowę na 3 miesiące, zajdę w ciążę i będzie problem. Dodatkowo u mnie w mieście raczej ciężko o fajna pracę. Nie pójdę przecież pracować do jakiejś fabryki na 3 zmiany 😛 pracowałam tak przez pół roku i to był dramat. Poza tym pisałam, prace jako pracę nawet lubię. O ile szefowa jest w domu 😂
Jedziemy na tym samym wózku ja też najchętniej zamieniłabym pracę , bo już mnie wkurza . Też mam umowę na stałe i to mnie tam trzyma . Tylko ja byłam na fajnym stanowisku ale moja przełożona jak wróciłam po poronieniu to przeniosła mnie na inne stanowisko 😤 ale karma wrzuciła i zdegradowali ją na niższe stanowisko. Tak bardzo bym chciała żeby się w końcu udało 😔

reklama
Ja teraz brałam cały miesiąc b12 complex z solgar, wapn, magnez, potas. Kupiłam też korzeń macy (poprawia płodność i zwiększa libido). Zbliżeń było bardzo dużo co 2 dni. Byliśmy na wakacjach. No, ale cóż z tego... Jakieś pryszcze mnie zaatakowały na dekolcie i plecach (takie bolesne buły) i już wiedziałam, że pewnie nic z tego. Wiece czego może być ich przyczyna?

Do góry