reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja dzis ciag dalszy umierania, nikomu nie zycze...dobrze, ze doszly czopy w gardle,bo juz mialam dzwonic na sanepid :/
M sie smieje, ze musi sie udac, bo jedna "angina" juz biega od rana 😅
Mnie w tym miesiącu takie zapalenie zatok zlapalo, ledwo zylam. To chyba się zaczął czas przeziebien i zachorowan już czuć jesień w powietrzu

Mnie w tym miesiącu takie zapalenie zatok zlapalo, ledwo zylam. To chyba się zaczął czas przeziebien i zachorowan już czuć jesień w powietrzu
Najbardziej się boję, ze mała zaraze 😔
Starsza córka zabrala ja na spacer, i w sumie poszła na zakupy, gdyby nie jej pomoc, to ciężko by było, bo M ma zlecenia na cito jak na złość....

Ja nigdy nie testuje, na początku starań w dniu terminu @ mi się zdarzyło. Dzisiaj dzień deszczowy a i mój nastrój kiepski, siedzę w pracy i co chwile łzy napływają mi do oczu. Wszędzie spotykam kobietki w ciąży, uśmiecham się na ich widok i za chwilę zdaje sobie sprawę jak bardzo im zazdroszczę. Jestem w końcówce cyklu i wiem,że znowu się nie udało(nawet piersi nie bolą). Boje się,że na tym hsg wyjdzie ,że wszystko jest ok i zostanie tylko klinika. Przepraszam,że się użalam ale jakiś kiepski dzień mam.
powiem Ci, że ja mam dziecko a nie lubię kobiet w ciąży, ich widoku. No niestety nic na to nie poradzę. Ja mam dalej różowe plamienie, piersi nie bolą, więc na 100% przyjdzie małpa. Ja baaardzo często płaczę, ale potem mi troszke lżej. Może uda się zanim wybierzecie się do kliniki. Bardzo bym chciała. Trzymaj się. Przytulam 🤗

Oj dziewczyny, ostrożnie z tą nospą w ciąży. Pracuje jako terapeuta, mamy całą masę dzieci ponospowych właśnie, z obniżonym napięciem mięśni, a co za tym idzie - różnymi innymi trudnościami. Wiem, że panuje powszechne przekonanie wśród lekarzy, że nospa w ciąży jest bezpieczna, ale wcale tak nie jest. W żargonie poradnianym używamy określenia właśnie "dzieci ponospowe". Oczywiście czasem trzeba i nie ma wyjścia, a kilka razy nie zaszkodzi, o ile ktoś nie łyka jej jak cukierki (a znam i takie historie).
Ale wiele razy czytałam, że nospa w ciąży jest bezpieczna, a to nie do końca tak jest.

Widzę sporo testów na początku września się szykuje 💪 ja planuję 9-10, jeśli wcześniej nie dostanę okresu :)
Co do stosowania nospy jest artykol aby przeczytac sobie karte charakterystyki leku nospa i jest inf. O tym ze nie nalezy w czasie porodu stosowac bo w tedy zaszkodzi a nie pomoze a sa lekarze ktorzy mowia ze w 37 tyg maja panie wziasc jak nie sa pewne czy to skurcze porodowe czy nie bo po nospie zwykle przejda porodowe nie. To nie prawda... co do dzieci z obnizonym czy wzmorzonym bym sie nie zgodzila ze to po nospie... mam w rodzinie 3 dzieci z takimi problemami 2 z obnizonym i to bardzo dzieci sa po 2 latach po sobie. mama ich nie brala wgl nospy ani paracetamolu w ciazy. Trzecie dziecko ma wzmorzone przez podobno nadmiar kofeiny w ciazy coca cola itp.... dlugo do 20tc nie wiedziala ze jest w ciazy. a moja siostra jest przykladem ze dziecko jest w 101%zrowe a brala nospe cala ciaze od 6 tc do 38tc w 39 urodzila... bratowa jest fizjoterapeuta dzieciecym pracuje w katowicach w centrum zdrowia dziecka i nie ma takich badan by napiecie bylo skutkiem po lekach typu nospa paracetamol wziewy przy astmie itp

Najbardziej się boję, ze mała zaraze 😔
Starsza córka zabrala ja na spacer, i w sumie poszła na zakupy, gdyby nie jej pomoc, to ciężko by było, bo M ma zlecenia na cito jak na złość....
Super, że masz taka kochana córkę :) moja 3,5 latka też jest kochana jak jestem chora lub bardzo źle się czuje przez @ to nic ode mnie nie chce, bawi się sama przychodzi i pyta czy dalej boli z toalety korzysta sama tylko muszę zadbac żeby coś do jedzenia dostała.

reklama
A ile dni po terminie bd testowac ? Mnie w 1 ciazy wyszlo jakos 4/5dni po @ teraz mam termin na @juz jutro... ale mysle poczekac do niedzieli i zrobic test a jak faktycznie nie przyjdzie @ to powtorze jeszcze po 2 dniach... nie mam objawow na @choc jestem juz okolo 13dpo i mam dzis 36dc... lekko bola sutki przy kp

Do góry