reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja dzis ciag dalszy umierania, nikomu nie zycze...dobrze, ze doszly czopy w gardle,bo juz mialam dzwonic na sanepid :/
M sie smieje, ze musi sie udac, bo jedna "angina" juz biega od rana 😅
Mnie w tym miesiącu takie zapalenie zatok zlapalo, ledwo zylam. To chyba się zaczął czas przeziebien i zachorowan już czuć jesień w powietrzu

Mnie w tym miesiącu takie zapalenie zatok zlapalo, ledwo zylam. To chyba się zaczął czas przeziebien i zachorowan już czuć jesień w powietrzu
Najbardziej się boję, ze mała zaraze 😔
Starsza córka zabrala ja na spacer, i w sumie poszła na zakupy, gdyby nie jej pomoc, to ciężko by było, bo M ma zlecenia na cito jak na złość....

Ja nigdy nie testuje, na początku starań w dniu terminu @ mi się zdarzyło. Dzisiaj dzień deszczowy a i mój nastrój kiepski, siedzę w pracy i co chwile łzy napływają mi do oczu. Wszędzie spotykam kobietki w ciąży, uśmiecham się na ich widok i za chwilę zdaje sobie sprawę jak bardzo im zazdroszczę. Jestem w końcówce cyklu i wiem,że znowu się nie udało(nawet piersi nie bolą). Boje się,że na tym hsg wyjdzie ,że wszystko jest ok i zostanie tylko klinika. Przepraszam,że się użalam ale jakiś kiepski dzień mam.
powiem Ci, że ja mam dziecko a nie lubię kobiet w ciąży, ich widoku. No niestety nic na to nie poradzę. Ja mam dalej różowe plamienie, piersi nie bolą, więc na 100% przyjdzie małpa. Ja baaardzo często płaczę, ale potem mi troszke lżej. Może uda się zanim wybierzecie się do kliniki. Bardzo bym chciała. Trzymaj się. Przytulam 🤗

Oj dziewczyny, ostrożnie z tą nospą w ciąży. Pracuje jako terapeuta, mamy całą masę dzieci ponospowych właśnie, z obniżonym napięciem mięśni, a co za tym idzie - różnymi innymi trudnościami. Wiem, że panuje powszechne przekonanie wśród lekarzy, że nospa w ciąży jest bezpieczna, ale wcale tak nie jest. W żargonie poradnianym używamy określenia właśnie "dzieci ponospowe". Oczywiście czasem trzeba i nie ma wyjścia, a kilka razy nie zaszkodzi, o ile ktoś nie łyka jej jak cukierki (a znam i takie historie).
Ale wiele razy czytałam, że nospa w ciąży jest bezpieczna, a to nie do końca tak jest.

Widzę sporo testów na początku września się szykuje 💪 ja planuję 9-10, jeśli wcześniej nie dostanę okresu :)
Co do stosowania nospy jest artykol aby przeczytac sobie karte charakterystyki leku nospa i jest inf. O tym ze nie nalezy w czasie porodu stosowac bo w tedy zaszkodzi a nie pomoze a sa lekarze ktorzy mowia ze w 37 tyg maja panie wziasc jak nie sa pewne czy to skurcze porodowe czy nie bo po nospie zwykle przejda porodowe nie. To nie prawda... co do dzieci z obnizonym czy wzmorzonym bym sie nie zgodzila ze to po nospie... mam w rodzinie 3 dzieci z takimi problemami 2 z obnizonym i to bardzo dzieci sa po 2 latach po sobie. mama ich nie brala wgl nospy ani paracetamolu w ciazy. Trzecie dziecko ma wzmorzone przez podobno nadmiar kofeiny w ciazy coca cola itp.... dlugo do 20tc nie wiedziala ze jest w ciazy. a moja siostra jest przykladem ze dziecko jest w 101%zrowe a brala nospe cala ciaze od 6 tc do 38tc w 39 urodzila... bratowa jest fizjoterapeuta dzieciecym pracuje w katowicach w centrum zdrowia dziecka i nie ma takich badan by napiecie bylo skutkiem po lekach typu nospa paracetamol wziewy przy astmie itp

Najbardziej się boję, ze mała zaraze 😔
Starsza córka zabrala ja na spacer, i w sumie poszła na zakupy, gdyby nie jej pomoc, to ciężko by było, bo M ma zlecenia na cito jak na złość....
Super, że masz taka kochana córkę :) moja 3,5 latka też jest kochana jak jestem chora lub bardzo źle się czuje przez @ to nic ode mnie nie chce, bawi się sama przychodzi i pyta czy dalej boli z toalety korzysta sama tylko muszę zadbac żeby coś do jedzenia dostała.

reklama
A ile dni po terminie bd testowac ? Mnie w 1 ciazy wyszlo jakos 4/5dni po @ teraz mam termin na @juz jutro... ale mysle poczekac do niedzieli i zrobic test a jak faktycznie nie przyjdzie @ to powtorze jeszcze po 2 dniach... nie mam objawow na @choc jestem juz okolo 13dpo i mam dzis 36dc... lekko bola sutki przy kp

Do góry