reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja miałam mdłości zawsze krótko po pozytywnym teście ciążowym, ale bardzo leciutkie. Więc ja też mam od razu.

Ja też biorę metę od 3 i pół tygodnia. Najpierw pół tabletki na noc, potem pol rano i pół wieczorem I teraz pół rano i jedna wieczorem. Od następnego tygodnia mam brać już 1 rano i 1 wieczorem - po 1000 mg każda.
Miałam kilka razy biegunkę, raz bolał mnie żołądek, ale nazarlam się czekolady bez cukru [emoji28]
A tak to czuję się się lżejsza i mam więcej siły. I [emoji90] często. I pierdzioszki [emoji85][emoji85][emoji85]
Pamiętaj że dieta z niskim indeksem glikemicznym i sport są bardzo ważne! Ja idę w poniedziałek do dietetyka opracować dietę, po ciążach chciałabym całkiem zejść z mety i zostać tylko na diecie i sporcie.
A jesli chodzi o metę w ciąży to są lekarze ze starej szkoły, którzy zabraniają, ale moi lekarze mówią jednoznacznie żeby brać w ciąży. Ja 2 razy poroniłam prawdopodobnie przez cukry, ale tego na 100% nie wiem, dlatego nie zamierzam odstawiać w ciąży. W Niemczech mówi się na to terapia off label.

Jest nas więcej z rocznika 88! [emoji123][emoji123][emoji123]
Ja to mam mdlosci i bez ciąży ;) ostatnio nawet na poranną kawe, także ten...

Ale dzis az mi sie lepiej zrobiło, jak zobaczylam pozytywny test owu 😁🤣 jakby glowa nawet przestala mnie bolec i ogolnie wstalam posprzątać 😅

reklama

Ale dzis az mi sie lepiej zrobiło, jak zobaczylam pozytywny test owu [emoji16][emoji1787] jakby glowa nawet przestala mnie bolec i ogolnie wstalam posprzątać [emoji28]
Niestety mi też często przed okresem się zdarzają [emoji2368][emoji2368][emoji2368]

Ja oczywiście wiem to doskonałe. Bo to jest mój test , ale moja znajoma strasznie się upiera że widać cień [emoji23] i że na pewno coś się tam dzieje [emoji23]
Choć na pewno nic się nie dzieje bo w tym miesiącu starań nie było bo mąż w delegacji [emoji17]
A zw dostałam dziś paczuszka z testami owu i jakieś nowe testy ciążowe to sobie wypróbowałam [emoji16] A tu moje testy owu na tydzień przed @ [emoji28][emoji28]
No niestety, ale nic tu nie ma...
received_313958249914786.jpeg

Ja oczywiście wiem to doskonałe. Bo to jest mój test , ale moja znajoma strasznie się upiera że widać cień [emoji23] i że na pewno coś się tam dzieje [emoji23]
Choć na pewno nic się nie dzieje bo w tym miesiącu starań nie było bo mąż w delegacji [emoji17]
A zw dostałam dziś paczuszka z testami owu i jakieś nowe testy ciążowe to sobie wypróbowałam [emoji16] A tu moje testy owu na tydzień przed @ [emoji28][emoji28]Zobacz załącznik 1168245
Testy owu wyglądają "prawidłowo" jak na tydzień przed @ czyli negatywne tak jak być powinno[emoji4]

Ale dzis az mi sie lepiej zrobiło, jak zobaczylam pozytywny test owu 😁🤣 jakby glowa nawet przestala mnie bolec i ogolnie wstalam posprzątać 😅
U mnie test owu nie miał tak wyraźnej kreski, a i tak działaliśmy. Teraz kupię taki z apteki, bo jest czulszy. Zazdroszczę kreseczki 😍 przynajmniej wiesz, że pik był🙂

Tak zrób! Ani dnia wcześniej, odczuwasz jakieś bole? Albo masz jakieś ciążowe objawy? 😊😁
Pobolewa w brzuchu jak ma @ czyli taki standard jak na początek, zawsze tak miałam. Nawet jeansy wczoraj założyłam to już mnie bardziej bolało. Piersi większe i bolace ale głównie na "wolności" bolą 😂
Ja mdłości w żadnej jakiś wielkich nie miałam tylko takie dziwne uczucie rano przy pierwszym posiłku.
Mam też wrażenie że przy zbliżeniu z mężem jest inaczej.

A zw dostałam dziś paczuszka z testami owu i jakieś nowe testy ciążowe to sobie wypróbowałam [emoji16] A tu moje testy owu na tydzień przed @ [emoji28][emoji28]Zobacz załącznik 1168245
Ja tez dzis dostalam :)no testy sa negatywne tak jak byc powinny 😉

reklama
Pobolewa w brzuchu jak ma @ czyli taki standard jak na początek, zawsze tak miałam. Nawet jeansy wczoraj założyłam to już mnie bardziej bolało. Piersi większe i bolace ale głównie na "wolności" bolą 😂
Ja mdłości w żadnej jakiś wielkich nie miałam tylko takie dziwne uczucie rano przy pierwszym posiłku.
Mam też wrażenie że przy zbliżeniu z mężem jest inaczej.

Mnie cały czas bolał lewy jajnik, dziś kuźwa zaczął prawy a lewy wcale nie dokucza mi 🤣🤣🤣 sutki to jakby ktoś piłą motorową przeleciał,ale to juz pisałam ostatnio. Miałam wrażenie, że tydzień temu miałam mocne mdłości, a teraz jakos mniejsze, ale węch szook, nawet nie myślałam, że można wszystko wyniuchać 🤣🤣🤣

A co do seksów, to zaniedbałam sprawę ostatmio, bo najpierw bolał mocno brzuch, teraz wracam to się kładę i zasypiam a mąż po maratonie w tym cyklu to chyba dochodzi do siebie, bo nie nalega nawet. Nie budzi w nocy 🙉🤭

Do góry